katere bolezni prinašajo mački?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Raje grem razlagat integrale 5 let stari punčki, kot pa da se ukvarjam s prepričevanjem SLO zdravnika, da pa morebiti vseeno ni najbolj strokovno korektno, da trmari na kreiranju paranoje okoli "bolezni", ki je praktično nenevarna in praviloma sama izzveni. Vse zgolj zato, da zmaga, ker "on je pač zdravnik".

Zato, privošči si.
nahrung002.gif

PS: V skladu s tvojo filozofijo po svetu hodijo sami bolni ljudje, saj ga ni človeka, ki v sebi ne bi nosil vsaj en blagi vnetni proces, ima kaj nategnjenega, malo smrka ali zjutraj kašlja, ga tišči v želodcu, ima pet mozoljev preveč... Sicer je to zate (finančno) izjemno praktično, zame je pa to totalna bedarija in se zato takih paranoikov, ki me potem tudi pretirano pacajo z antibiotiki (ali pa npr. rentgenskimi slikami), znebim.

Ampak 100 ljudi, 100 čudi...
smile-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Raje grem razlagat integrale 5 let stari punčki, kot pa da se ukvarjam s prepričevanjem SLO zdravnika, da pa morebiti vseeno ni najbolj strokovno korektno, da trmari na kreiranju paranoje okoli "bolezni", ki je praktično nenevarna in praviloma sama izzveni. Vse zgolj zato, da zmaga, ker "on je pač zdravnik".

Zato, privošči si.
nahrung002.gif

PS: V skladu s tvojo filozofijo po svetu hodijo sami bolni ljudje, saj ga ni človeka, ki v sebi ne bi nosil vsaj en blagi vnetni proces, ima kaj nategnjenega, malo smrka ali zjutraj kašlja, ga tišči v želodcu, ima pet mozoljev preveč... Sicer je to zate (finančno) izjemno praktično, zame je pa to totalna bedarija in se zato takih paranoikov, ki me potem tudi pretirano pacajo z antibiotiki (ali pa npr. rentgenskimi slikami), znebim.

Ampak 100 ljudi, 100 čudi...
smile-1.gif

Ker si nepismen ti razložim še enkrat:

Nikjer nisem napisal da je bolezen nevarna.
Napisal sem da obstaja in je pogosta (v vukojebinah).

Zdaj pa veselo flancaj naprej.
bonk.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Nikjer nisem napisal da je bolezen nevarna.

Pa si le zinil to, kar večino podložne raje (pacientov) najbolj zanima.

Čestitam.
roza.gif

In hvala, da se spet lahko intenzivneje posvetimo tistim boleznim, ki so malo resnejše od nivoja (potencialne) nadloge.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Se pridružujem mnenju okoli mikrosporije - daleč najbolj 'pasja' bolezen, ki lahko fasaš.

Pri nas jo je mulc dobil, pa sploh ni pri hiši mačke, ampah so bile pri sosedu.
Preden so zdravniki ugotovili za kaj gre (najprej je dobil antibiotike zaradi 'rane' na glavi !!! ) dali ustrezno napotnico in nato neke šampončke in maže, je trajalo in trajalo, a ni bilo učinka.

Kot besen starš v navalu inovativnosti sem uporabil neko zadevo, po kateri po par dneh (pa niti na kotrolnih pregledih po par mesecih) ni bilo več najti niti sledu o mikrosporiji.
smile-1.gif

Seveda sem bil od zdravnice kregan, kaj se grem uporabljati neke 'laične' zadeve. Klasično zdravljenje in kura z agresivnimi zdravili bi lahko trajalo tudi mesece! Če bi bila ženska odprte glave, bi se pogovorila kako sem izvedel 'svojo' kuro, tako pa je kot večina indoktrinirancev slepo in z napadom branila svoj vrtiček.
frown-1.gif

Važno je le, da je otrok zdrav (na prizadetem delu so se spet pojavili lasje) in mu ni bilo treba filati antimikotikov.

LP,

Milan

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
grozljivo..tip ti je prav moral napisat, da si končno razumela, da nikjer ni trdil, da je bolezen nevarna
bonk.gif

za nekaj kar večina razbere v njegovem prvem postu si se dejansko šla prerekat in ob tem popljuvat še celo medicino..
zdej pa ne vem a maš lajtngo tako dolga ali samo iščeš kanale po katerih lahko izlivaš svoj žolč
confused-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Odvisno od stadija, morda v zgodnjem in da nekdo (zdravnik) ve, kaj dela in kje je vzrok.
Ko je prizadeto mesto enkrat dvignjeno skoraj 1cm nad okolico in je vse živa gnojna rana, so Oronazol in kremice pesek v oči, sploh če je bilo glivično obolenje pred tem skoraj 14dni 'zdravljeno' z antibiotiki.
uf-1.gif

'Moj' pristop je praktično v trenutku pričel sušiti rano in po par dneh je bila sanirana.

LP,

Milan

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Oronazol šampon se priporoča tudi kot preventiva. Pri otrocih in odraslih.

PS: Oronazol krema nekako ni prvi izbor pri mikrosporiji, bi pa kakšna druga pomagala v kombinaciji z kakšnimi npr. Diflucan tabletami,le da bi se "mučil" nekaj tednov.

lp.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
OK... Če vidiš že na daleč, da je z živaljo nekaj narobe in se ti je*e za sosedovega mačka...
hysterical-1.gif

Valda pa, da ne boš pustil malčku, da šlata vse kar leze in gre, če tudi je v najbolj radovednih mesecih.
wink-1.gif
No, ko boš imel prvega raziskovalnega malčka, se pa spet oglasi tu, do takrat pa ne govori bedarij.
smirk-1.gif

Ma Patrioti kar prav. Flobert je pogruntal boljšo rešitev, kot Fleming.
cool-1.gif

Vseeno se bom prej oglasil tu... Mi pač ni vseeno kaj se dogaja z živalmi. Pa tudi veliko otrok je že zraslo na kmetiji
kjer je skoraj največja možnost, da stakneš kakšno bolezen. Zato prosim, da TI ne govoriš bedarije in se zamisliš nad
svojim odnosom do drugih! Drugače bodi raje tiho v temah, kjer nisi napisal nič uporabnega!
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Moraš razumeti, da v mestih ljudje doktorirajo okoli kupa famoznih "ptičjih grip" in podobnih reči, o katerih na vasi komaj kdo kaj sliši. Deloma tudi zato, ker kmečki starši pustijo, da malčki lezejo okoli (jeah, tudi zato, ker imajo kup drugega dela) in tako že v štartu izboljšajo svoj imunski sistem napram njihovim mestnim vrstnikom, ki živijo v napol sterilnem okolju, opranem z Oxyi, Lunami, Persili,....

@naliM - kaj konkretno si uporabil, da je pomagalo?
Če ti je problem pisati javno, uporabi PM.

Še opomba - prenašalci mikrosporije so tako garjavi kot tudi povsem negarjavi - če že hočete - vzrejeno pasemski in do krempeljca negovani mački. Da so prenašalci, se lahko ugotovi le s testiranjem, ki je - mi je zelo žal za vse, ki hočete mačke likvidirat - za mačkona povsem neboleče (lastnik trpi veliko huje, saj to testiranje plača). Pobijanje garjavih mačkov zato tega problema ne reši. Če že mislite reševati probleme na ta način, se morate tako spraviti kar na vso mačjo populacijo.

A se potem kdo javi, da bo namesto njih žrl miši, podgane in onemogle ptice?
Večina mačkonov namreč konkretno dela za svoje preživetje.

@nadi -

Eh, ... je bil napisan odgovor, pa sem se spomnila, s kom imam opravka in prišla do sklepa, da je škoda časa debatirati s tabo in tvojimi.

Nazadnje urejeno:

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Ni nobene skrivnosti - uporabil sem Spitaderm (proizvaja Ecolab) razkužilo kože v pršilu, ki glede na specifikacije uničuje bakterije, glive, viruse (našteti so virusi od Rote, preko Herpesa, Hepatitisa-B), pa še HIV-a.

LP,

Milan

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Res najlepša hvala!
zmaga.gif

Sem na hitro preletela in zadevca je precej uporabna (tisto sušenje kože se že da preživeti).

Je zelo uporabno tudi takrat, kadar imaš stik z neznano živaljo, pa te je strah, da "kaj ima".
Kot razkužilo za roke.
Priporočajo tako kužkarji kot muckarji.

Bomo dopolnili domačo lekarno.
smile-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Samo, če do okužbe pride med nosečnostjo.
Če se je ženska okužila pred nosečnostjo - ni nobene panike.

Zato pa čim prej (že v otroštvu) - čim več mačkov, pa surovega mesa, pa...
smile-1.gif