Katera mobilna aplikacija je najbolj ažurna?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.737
377
83
www.kacnje.eu
TomTom GO Expert je plačljiv in v redu zadeva. Glede prometnih informacij je po mojih izkušnjah že leta najboljša. Imajo tudi brezplačni TomTom Maps&Traffic.

AMPAK - v zadnjem času so res asi nad asi. Že s spremembo imen so med uporabniki povzročili hudo zmedo. Za nameček je brezplačna (to je bivši AmiGO) prenovljena (kar samo po sebi ni slabo), ampak je polna ščurkov in ima manj funkcionalnosti. Sam sem jo vrgel dol in uporabljam samo še plačljivo.
Žal pa tudi pri plačljivi nekaj (bolj kot ne drobnih, vendar nadležnih) stvari že leta ne popravijo.
Sama navigacija in prometne informacije so pa zakon.

• Všeč mi je
Reactions: WPT78 in zakon

netko

Guru
25. jul 2007
7.338
2.708
113
Pred leti sem si nalozil sygic in vzel placljivo varianto in moram rect, da je en navaden sekret.... na google.map se bolj zamesem kot na sygic

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.853
4.797
113
51
Na sončni strani ALP
Pred leti sem si nalozil sygic in vzel placljivo varianto in moram rect, da je en navaden sekret.... na google.map se bolj zamesem kot na sygic

Ravno nasprotne izkušnje. Odkar mam sygic se še nisem vozil po koruzi in brezpotjih kot z garminom. Gugl te tut vozi tamovamo, karte v kiji so pa katastrofa. V soboto sem za hec vozil po Celju. Sygic BP, Kia pa po slepih ulicah in posledično obračanje na nemogočih prostorih...

zakon

Guru
16. maj 2008
9.359
1.117
113
toti Maribor
Evo od včeraj dalje šla še ena brezplačna aplikacija Magic Earth v qrac. Od včeraj dalje je za prometne informacije, offline mape itd. potrebno plačati 15€ letno. Prvo leto samo 5,99€. Adijo budale.

• Žalosti me
  • Jezen sem
Reactions: Bajkman in roly

netko

Guru
25. jul 2007
7.338
2.708
113
Ravno nasprotne izkušnje. Odkar mam sygic se še nisem vozil po koruzi in brezpotjih kot z garminom. Gugl te tut vozi tamovamo, karte v kiji so pa katastrofa. V soboto sem za hec vozil po Celju. Sygic BP, Kia pa po slepih ulicah in posledično obračanje na nemogočih prostorih...
meni še posebej destinacije v tujini vodi katastrofalno, zadnja npr google maps mi prihrani na dunaju 20 minut v italiji podobno

zakon

Guru
16. maj 2008
9.359
1.117
113
toti Maribor
Če želite še naprej uporabljati offline karte na Magic Earth, izklopite posodobiteve za to aplikcaijo. Zdaj kako dolgo še bo delala tako, pa ne vem.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.477
903
113
EU
Mimogrede sem dobil sedaj mail do Sygica, kjer piše "CarPlay is Back" :valjamse: LOL toliko časa ga nisem uporabljal, da sploh nisem vedel, da ga vmes ni bilo. Čeprav jaz mislim, da sem ga moral takrat pred leti plačati, tako da mogoče v mojem primeru ga niso odstranili vmes :sprasujemse:

zakon

Guru
16. maj 2008
9.359
1.117
113
toti Maribor
To kar so dali za nas kao Lifetime uporabnike si naj porinejo nekam. Kaj so dali 2D navigacijo na zaslonu in trenutno hitrost:valjamse: Kaki butli.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.477
903
113
EU
Sem preveril sedaj, pri meni dela 3D, glasovno upravljanje itd.; tako da je očitno razlika med staro plačljivo CarPlay licenco in tisto v Lifetime.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
875
82
28
Pred kaklm pol leta nazaj so ukinili. Po moje je kdo zagrozil s skupinsko tožbo pa so popustili in dali nazaj, seveda z obrazložitvijo da se jim gre za otroke v vrtcih in šolah. Meni se tudi ni zdelo prav, če sem že plačal doživljensko. Je pa to že ohoho časa nazaj, pa vmes sem še nekaj dokupoval, pa se več ne spomnim kaj :).

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.477
903
113
EU
Po pravici povedano, jaz te dni uporabljam le še Google Maps, ampak sem za hec ponovno namestil in prižgal vse te ostale aplikacije, če še delajo in če je kaj novega. Ampak nisem pa z GM rešil še tega, katera aplikacija je v prometu najbolj ažurna in ti najbolj pomaga. Ko sem za en dan vklopil Waze, mi je dejansko pomagal izogniti se prometnemu infarktu na Celovški pri Tivoliju, ampak ne vem pa, če ne bi enako storile tudi ostale aplikacije. :sprasujemse:

sousis

Guru
16. nov 2019
1.787
1.196
113
izogniti se prometnemu infarktu na Celovški pri Tivoliju

Tam je vedno infarkt, tako da je najbolje preventivno se izogibat.

Na temo: Kako deluje Waze zaznavanje prometnih zamaškov? A je isto kot Google, da se zanaša na podatke ostalih uporabnikov? A je pri nas kritična masa uporabnikov, da to deluje?

(Google me znervira, ko napiše +3 minute in potem stojiš v koloni pol ure in še več, zato me zanimajo še druge opcije)

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.477
903
113
EU
Ne vem, če bi vedel, bi vam lažje lahko predlagal ta boljšo aplikacijo? :cowboy: Vse kar vem za Waze je, da ga je kupil Google, a da še vedno uporablja svoje algoritme za ugotavljanje situacij na cestah ter tko kot si ti napisal najbrž se res zanaša na podatke ostalih uporabnikov. Ker sem opazil, da v kakšni baltski državi, kjer vsi uporabljajo Waze dejansko odlično dela in ti daje top opozorila. Ampak dvomim, da imajo pri nas toliko uporabnikov

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.477
903
113
EU
Si probal prezplačni TomTom https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tomtom.speedcams.android.map. Drugače pa je najbolj ažuren in te tudi izogne zastojem TomTom Go Expert. Imaš možnost plačati enomesečno naročnino.
Če me spomin ne vara sem poskusil že obe verziji, ki si jih predlagal (plačljivo in neplačljivo) in nam dal koristne informacije o enoletni brezplačni naročnini na plačljivo različico (hvala še enkrat:zmaga:). Samo da se ne spomnim več, kako dobro se je obnesla, so bile nekatere omejitve pri iskanju, mislim da tudi v CarPlay načinu nisem mogu javljati dogodkov na cesti. Morda poskusim spet:)

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
443
75
28
Ta vikend , in 8.11.25 je bila popolnoma ista situacija. Google in Waze popolnoma napacne informacije o cesti MB-LJ cez Trojane. Oba mislita, da se bos peljal cez Trojane proti LJ po avtocesti, 20min premalo ocenita.
Le TomTom pravilno ugotovi, da so uvozi popolnoma zaprti in bo pot sla po navadni cesti in trajala 20min dlje.

Vase mnenje / namigi ?
Zdajle Google spet cist mimo... Kao da je zaprta AC na Vranskem proti LJ !?

TomTom kaze lepo pravilno - vse fraj.