Katera dobra bluetooth slušalka

BigBoss

Pripravnik
12. okt 2007
192
0
16
Posavje
Sam imam tole

http://www.mimovrste.com/artikel/1800005216/bluetooth-slusalka-plantronics-m165-bela

in je odlična. Sem zelo zadovoljen, uporabljam jo že cca eno leto. Dobro sede v uho in ostane notri ne glede na to kaj počneš. Zraven dobiš različne nastavke za v uho, da se prilagodi velikosti uhlja.
S povezovanjem s telefoni nisem imel težav, poveže se z vsem kar ma BT.
Napolnjena je zelo hitro preko micro USB vhoda.
Sama pove, kdaj jo je treba napolnit in koliko časa bo še držala baterija. Podpira tudi voice activated javljanje na klic (answer or ignore)
Skratka priporočam zelo.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik dem pravi:
No da ne odpiram nove teme, bom uporabil kar tole. Kupujem BT slušalko za mojo Lumio 925. Kaj priporočate? Nekaj sem guglal in našel da se hvali Plantronics slušalke. Sam imam nagledano tole:
http://www.mimovrste.com/artikel/1800005014/bluetooth-slusalka-plantronics-m55-avto-polnilec

Ali lepo stoji v ušesu? Je mogoče bolje vzeti tako da jo ½obesiš½ na uho? Rabil bi jo v stanovanju, saj mi telefon zelo slabo lovi in če se preveč premikam, hitro izgubi signal... To bi odpravil s slušalko.

Jaz imam še en model nižje (M25 se mi zdi) in jo uporabljam samo z gel nastavkom. Meni sede v nulo in ne pade nikamor, tudi ko skačem naokoli
smile-1.gif
. Baterija pa dejansko zdrži dolgo. Ko se začne pritoževati, da bo zmanjkalo, lahko govoriš še kakšne pol ure...

Jernej

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.687
291
83
Tile modeli tukaj so precej ok:
http://www.kajkupiti.si/prostorocno-telefoniranje

Sam sem imel Discovery 975, super slušalka, prej sem imel tri cenejše modele, tale je prva ki sem bil res izredno zadovoljen.Mala, priročna, dobra lega v ušesu, nemoteča, uporabna torbica s polnilcem, lep dizajn. Sem jo izgubil po enem letu. Potem sem nabavil Voyager Legend, ki je po kvaliteti zvoka še kakšen korak boljša. Lega je mogoče za procent slabša (odvisno verjetno od ušesa), priročnost je zaradi velikosti tudi slabša, ni priložene torbice, sam kvaliteta zvoka je pa res nora. Ljudje na drugi strani pravijo da me slišijo dosti bolje kot prek telefona (Galaxy Note 3) ... Skratka, iz osebnih izkušenj bi priporočal eno od naštetih.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.687
291
83
Za M25 po testih pišejo da je kar ok za to ceno, največji pomanjklivosti pa sta, da je slušalk malo tišja (nekatreim pretiha) in da si ne zapomni nastavitev po ponovnem prižigu (nivo glasnosti itd.)... A glede na to da je M55 samo 8€ dražja, skoraj ni kaj razmišljat...

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Tale kar hvali zvok na mimovrste...
Citat:
Slušalka ima zelo kvaliteten zvok, prav tako tudi mikrofon (tako pravijo tisti s katerimi se pogovarjam)

A M55 si zapomni nastavitve? Kako pa se kaj te slušalke obnesejo v stanovanju (stene pa to?).

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Želel bi malce obuditi temo, ki je bila aktualna še nadevno tega!

Torej, iščem kvalitetno slušalko tipa "modri zob" nekako v rangu do 50 €.
Uporabljala jo bo deklina, vsekakor me zanima ali je smiselno dajati več denarja za boljše modele ali naj kupim kar osnovno BT slušalko?

Se zahvaljujem že vnaprej za kakršnekoli koristne nasvete...
zmaga.gif

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.687
291
83
Sam sem jih v zadnjil tetih zamenjal kar nekaj. Z nekaterimi sem bil zadovoljen, z drugimi manj. So pa v zadnjih letih precej napredovale, tako da so danes tudi cenejši modeli čisto ok. Včasih ni bilo tako.

Razlike med cenejšimi in dražjimi pa so predvsem v udobju nošenja, kvaliteti izdelave, v kvaliteti zvoka predvsem na drugi strani linije, nabora funkcij (nekatere so uporabne, druge za nekoga niti ne) in avtonomije baterije na dolgi rok.

Zadnja leta so velik korak pred konkurenco naredili pri Plantronicsu in v vseh cenovnih segmentih ponujajo njihovi modeli največ.

Iz tega linka lahko potrdim za modela Discovery in Legend da sta TOP! Model M55 osebno nisem preizkusil, ga pa po testih precej hvalijo, tako da sigurno ni slab.
http://www.kajkupiti.si/prostorocno-telefoniranje

Model Discovery je super, ker ima priložen etui, ki je istočasno tudi polnilec in poskrbi za dodatne tri cikle. Tudi dizajn je super. Lega pa ok. Zvok je dober, ne more pa se primerjat z modelom Legend, ki je res ena a. Če ne bi doživel ne bi verjel, da je praktično ob vseh pogojih zvok na drugi strani linije boljši kot če bi govoril direktno v telefon. Je pa malo bolj neroden in večji za nosit, tako da za punco verjetno odpade ...

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.687
291
83
Prostoročno ima sigurno najmanj sevanja. Sicer pa je bluetooth sevanje (povezava med slušalko in telefonom) veliko, veliko manj škodljivo od mobilnega sevanja telefona, ki ga imaš tik ob glav. Če imaš telefon nekje v bližini in na glavi bluetooth slušalko, je možnost obolenja zaradi sevanja bistveno manjša. Študije sicer so, ampak zaradi močnih lobijev prav javno verjetno nikoli ne bodo objavljene. Sicer pa nisi na boljšem ker slušalka manj seva (to je skoraj zanemarljivo), ampak ker imaš telefon dlje od glave ...