Katera agencija za nepovratna sredstva EU

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Potrebovali bi sredstva za razvoj novega izdelke, ki se bo tržil po EU in tudi izven. Mi lahko kdo priporoči kakšno agencijo katera bi mi lahko pomagala pri temu?

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Spet en pameten odgovor. Dej ga malo argumentiraj da vidim kaj pade ven....
smile-1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Razvoj česa? Kakšne planirane prodajne količine? Katera branža? Že obstaja kaj takega? Itd...

Nepovratna sredstva za nov produkt?? No way...misliš da smo v letu 2005-2008? Kakšen strošek razvoja? Če je govora o par tisoč € potem pozabi, oziroma najemi si kredit če verjameš v zgodbo..če je govora par 10k €...ali celo par 100k € v teh časih pozabi da boš dobil kaj...edino če gre res za vrhunsko idejo in pritegneš investitotorja ostalo lahko kar odmisliš..

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
se ti s tem ukvarjaš in imaš kakšne reference ali tako na pamet to pišeš?

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Če hočeš napiši če ne ne postavljaj dodatnih neumestnih vprašanj! Poznam zadevo in vem kako je v teh časih z nepovratnimi sredstvi..Napiši kakšen je razvoj itd...ne zanima me produkt ampak okvirni strošek razvoja. Misliš da boš prišel na agencijo pa rekel rabim pomoč pri kreditu z subvencionirano obrestno mero brez načrta in podrobnih informacij potem lahko kar že sedaj vse pozabiš.

Če je govora o strošku par tisoč € ali par deset € potem pač vzameš kredit, če verjameš v zgodbo, v nasprotnem primeru POZABI!

Pa primer kaj je aktulano trenutno oziroma bo...

V petek 26.04. je bil objavljen razpis iz naslova Ukrepa 123 - Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom za gospodarske družbe, samostojne podjetnike, zadruge in zavode. Predmet razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev za sofinanciranje naložb, ki zadevajo predelavo in trženje kmetijskih proizvodov, predelavo živilskih proizvodov, skupne naložbe ter prvo stopnjo predelave in trženja lesa (npr. proizvodnja mesa in mesnih izdelkov, predelava in konzerviranje sadja in zelenjave, proizvodnja kruha, peciva, čokolade, …. ter žaganje, skobljanje in impregniranje lesa). Vlagatelji so lahko gospodarske družbe, samostojni podjetniki, zadruge in zavodi. Na kvoto sredstev iz naslova prve stopnje predelave lesa lahko kandidirajo le mikro podjetja, mora pa vlagatelj v letu po zaključku naložbe dokazati načrtovano letno predelavo lesa v obsegu najmanj 30.000 m3 hlodovine. Upravičeni stroški po razpisu so nakup nepremičnin (pod določenimi pogoji), gradnja in obnova nepremičnin, nakup novih strojev in nove tehnološke opreme ter splošni stroški. Upravičenec bo predvidoma lahko prejel od 25% do 60% subvencijo od vrednosti investicije (odvisno od namena investicije), največ pa 2.500.000 EUR. Rok za prijavo na razpis je 12.06.2013.

Ostali aktualni razpisi:

Sredi marca je Slovenski podjetniški sklad ponovno objavil razpis Produkt P1. Poleg ugodne obrestne mere (6M EURIBOR + 1,95%, kar trenutno znaša okoli 2,3% na letnem nivoju) bo upravičenec koristil tudi garancijo Sklada za lažje zavarovanje posojila (60% oz. 80% garancija). Upravičeni stroški so stroški nakupa nove opreme, nakupa zemljišč (pod določenimi pogoji), stroški komunalnega in infrastrukturnega opremljanja zemljišč, stroški gradnje ali nakupa objekta, nematerialne investicije in financiranje obratnih sredstev. Roki za prijavo so 10.05.2013, 10.06.2013, 10.09.2013, …

Še vedno je aktualen tudi Javni razpis za sofinanciranje individualnih sistemov ogrevanja na lesno biomaso (KNLB 3), na katerega se lahko prijavijo podjetja in samostojni podjetniki, ki vgrajujejo kotlovske naprave na lesno biomaso, moči najmanj 150 kW in največ 10.000 kW, oz. posodabljajo obstoječi mikro sistem daljinskega ogrevanja. Vrednost investicije mora znašati najmanj 50.000 EUR brez DDV, predvidena pa je subvencija do 40% upravičenih stroškov investicije. Naslednji rok za prijavo je 06.06.2013.

Najavljeni razpisi:

V maju bo verjetno ponovno objavljen zelo zanimiv razpis ti. 'Ribniškega sklada' – JR za sofinanciranje neposrednih spodbud podjetjem za večje začetne investicije na obmejnih problemskih območjih v povezavi z ugodnimi krediti Sklada Ribnica. Namenjen bo vsem podjetjem in podjetnikom, ki investirajo na obmejnem problemskem območju. Predvidoma bo sestavljen iz ugodnega posojila (3M EUR + 0,8% - 2,5%, odvisno od razvitosti občine) ter soudeležbe nepovratnih sredstev v višini do 45% začetne investicije.

Slovenski podjetniški sklad bo predvidoma v maju objavil še javni razpis za sofinanciranje nakupa nove tehnološke opreme v letu 2013 (ti. Produkt P4). Razpisanih bo več kot 30 mio EUR nepovratnih sredstev, upravičen pa bo nakup nove tehnološke opreme (za podporo rasti in razvoju malih in srednjih podjetij). Predviden odstotek sofinanciranja bo do 50%, višina upravičenih stroškov bo med 100.000 in 500.000 EUR, višina sofinanciranja posameznega projekta pa med 50.000 in 250.000 EUR.

V drugi polovici leta pa bo predvidoma objavljen še Produkt P7 – Mikrokrediti za mikro in mala podjetja, kjer bodo lahko mala (mikro) podjetja brez posredovanja banke pridobila do 25.000 EUR ugodnega posojila s fiksno 3,5-odstotno obrestno mero. V drugi polovici leta 2013 pa se še zadnjič v tem programskem obdobju pričakuje objava razpisa Ukrep 311 – Diverzifikacija v nekmetijske dejavnosti (nepovratna sredstva za mikro podjetja na podeželju, ki opravljajo kmetijsko dejavnost).

Nazadnje urejeno:

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
skratka razpočil si se in rodila se je miš a še vedno nisi povedal nič neuporabnega. Preberi si naslov mojega posta pa boš znal lažje odgovoriti. Iščem agencijo katera bi zaveda izpeljala in dobila na vpogled vso gradivo informacije itd. ne pa nekoga da mi bo tukaj solil pamet. Verjento še nikoli nisi bil privat tako da ne pametuj preveč. Mogoče pa se motim in si uber duper super mega spešen pdjetnik, ki visi po forumih in svetuje še ostalim kako do svojega prvega miliona. Sem pa dobil e 5 odgovorov od agencij in nikjer nisi rekli da se NE DA po vsem kar se jim posredoval. Tako, da hvala in predlagam da se tema zaklene.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik KdoZ pravi:
Potrebovali bi sredstva za razvoj novega izdelke, ki se bo tržil po EU in tudi izven. Mi lahko kdo priporoči kakšno agencijo katera bi mi lahko pomagala pri temu?
Če sm te prav razumel iščeš njih? So ql ... priporočam!

lp Avi

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik KdoZ pravi:
skratka razpočil si se in rodila se je miš a še vedno nisi povedal nič neuporabnega. Preberi si naslov mojega posta pa boš znal lažje odgovoriti. Iščem agencijo katera bi zaveda izpeljala in dobila na vpogled vso gradivo informacije itd. ne pa nekoga da mi bo tukaj solil pamet. Verjento še nikoli nisi bil privat tako da ne pametuj preveč. Mogoče pa se motim in si uber duper super mega spešen pdjetnik, ki visi po forumih in svetuje še ostalim kako do svojega prvega miliona. Sem pa dobil e 5 odgovorov od agencij in nikjer nisi rekli da se NE DA po vsem kar se jim posredoval. Tako, da hvala in predlagam da se tema zaklene.

Vau kakšna aroganca. Morda se pa motim in si super uspešen izumitelj, ki pa mora spraševati po forumih, kako in kaj.