Kater wagen?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Iz subjektivnih razlogov bi oz. bom menjal avto. In izbiram "pametne" predloge. Avto je skoraj samo strosek in bolj kot ugotavljam, da necemu vsaj reces avto je takoj 20k eur. In ta cena se mi danes zdi non sense. Sem na trenutnem pokadil evrov, da raje ne sestevam. Skratka, karavana ali velikega wagna ne bi, nimam potreb trenutno. Torej mali do srednji razred, novo, testno do 2 leti rabljeno. Letno naredim 22-24k km, sedaj vecino po mestu in obvoznici. Prodajalci v avtohisah me prepricujejo naj ostanem na dizlu, ceprav sem se zacel nagibat nazaj na bencinarja. Budget? Ni se dolocen, cim manj, ampak tam nekih 17k bi bil max. Gledal sem mal renaulte ceprav sem si nekoc obljubil, da tega pa nikoli. V petek imam na testu, clia, megana in capturja. Iscem nekaj z dovolj garancije, normalne cene servisov, vzdrzevanja in pa cisto osnovni model odpade. Bolj kot brskam manj mi je jasno kaj vzet. Saj veste, vsaj svojo kobilo hvali.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Ford Focus je trenutno v akciji in lahko dobiš za 17.000 eur čisto spodobno opremo. 1.0 125PS dela čuda
smile-1.gif
nizka poraba odlične zmogljivosti. Kdo še sploh potrebuje smrdeče dizle?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Na renaultu se kar ni mogel nacudit se mi je zdelo, da ne bi dizla. Zdele sem imel se dva dni astro, 110km dizel, nic napacnega, ampak ze pri novem drkajo park senzorji, trdo podvozje pa precej neodziven se mi je zdel. Trenutno kar sem imel je bilo 120, 130km. Majhen avto ima komot manj, cliota sem vozil 90km turbaca pa se mi je cist dopadel, edin pac clio je. Gajbica. Edin verjetno najmanj zgubis na takem avtu. Kaj pa ford servis? Kje kotirajo? Tale 1.0 je verjetno cist frisen motor?

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Ne vem no za 25.000 letno jaz ne bi gledal bencianrja, sploh ne če gre za novo vozilo.
Drugače pa, bolj boš mešal "izbire", bolj bo smrdelo.

Kater avto si pa sedaj imel da je toliko nezadovoljstva in zakaj?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Vectro, mislim sej avto je ok, ampak mal sem se ga navelical pa letos sem fliknil nanj prevec, nic takega kar ne gre pri drugih. In ja, manj zgubim ce tega vozim in rihtam, ampak sej vemo kako je s temi nasveti, pametni so, poslusa jih pa redko kdo.
grin1.gif

Ampak cist tko, teoreticno, da delas blizu 25k in to bolj vec ali manj po mestu in kratke relacije zakaj se vedno dizla?

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Jaz sem se za tako letno kilometrino odločil za bencinarja in mi zaenkrat ni žal...

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
U bistvu se ne zajebavam ampak mogoce bi celo kak hibrid prisel prav sploh za drkanje po mestu. Prius maybe?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Zdele sem imel se dva dni astro, 110km dizel, nic napacnega, ampak ze pri novem drkajo park senzorji, trdo podvozje pa precej neodziven se mi je zdel.

Park senzorji zaznajo vsako travico, ter če z kljonom zapelješ v strmo klančino in jo zazna kot oviro. Spredaj so precej nizko montirani. Drugače z njimi ni nič narobe. Trda se mi tudi ne zdi, edino če si vozil testno na 18tkah.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Toyote mi sploh ne potegnejo, ce sem iskren. Focus, megane, pro ceed, mogoce kak mini suv, da se mal visje sedi. Niti nisem kaj dosti spremljal kaj se dogaja okol avtov razen da cene skoz rastejo se mi zdi. Pol je pa problem se zanesljivost. Kot receno, nova astra in drkajo prednji senzorji, ker so jih dripci baje tako namontiral, da jih zmoti tablica. Skratka slamparija. Zato bi rad nekaj z daljso garancijo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Iz subjektivnih razlogov bi oz. bom menjal avto. In izbiram "pametne" predloge. Avto je skoraj samo strosek in bolj kot ugotavljam, da necemu vsaj reces avto je takoj 20k eur. In ta cena se mi danes zdi non sense. Sem na trenutnem pokadil evrov, da raje ne sestevam. Skratka, karavana ali velikega wagna ne bi, nimam potreb trenutno. Torej mali do srednji razred, novo, testno do 2 leti rabljeno. Letno naredim 22-24k km, sedaj vecino po mestu in obvoznici. Prodajalci v avtohisah me prepricujejo naj ostanem na dizlu, ceprav sem se zacel nagibat nazaj na bencinarja. Budget? Ni se dolocen, cim manj, ampak tam nekih 17k bi bil max. Gledal sem mal renaulte ceprav sem si nekoc obljubil, da tega pa nikoli. V petek imam na testu, clia, megana in capturja. Iscem nekaj z dovolj garancije, normalne cene servisov, vzdrzevanja in pa cisto osnovni model odpade. Bolj kot brskam manj mi je jasno kaj vzet. Saj veste, vsaj svojo kobilo hvali.
Glede na odebeljeno ti pride najbolj v poštev Auris Hybrid. Dobra poraba v mestu, zanesljiv avto, stroški minimalni, avtomatik. Ni da ni. Nov je ranga 20 jurjev, vendar bi sam potem raje požrl še 5 jurjev in šel na Priusa.
So pa pogosto na netu tudi hibridi stari do cca. 1 leto za cca. 16-17 jurjev, prodajajo jih Toyotini trgovci.

Edit: videl, da si napisal, da Toyota ne, hkrati pa zraven pišeš o zanesljivosti. Mnjah. Pojdi vseeno peljat hibrida, morda se ti bo kaj odprlo...
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Kot sem jaz slisal je tole lepo feler opla in ne koscka travice. Avto je bil spucan in random se mu je trgal in piskal za popizdit. In vsakic rocno izklapljat ali pa jih sploh nimas. Enjoy oprema, 16-ke so ble gor. Precej trda, kot receno, kolega ima rcz-ja na 19-kah pa je tale astra samo malo mehkejsa in precej trsa od moje vectre na 17-kah. Sem sel prav pogledat kaj so zaene gume gor.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Sem se kar nekaj prevozil v omenjenem avtu. Mi ni, odlocno predrag za kar ponuja. In potem mu ruknejo se uro z alibabe na armaturko. Pa nek kvazi karavan brez placa. Pa verjamem, da je ok avto, ampak mi sploh ne potegne. Opazam pa, vsaj tak obcutek imam, da avte drazijo in tlacijo poceni plastiko noter. Vsi volani neka high shine plastika, kjer se samo packarija pozna. Recimo tanov megane mi je za avto tega razreda res lep, noter pa nagravzen. En velik displej in to je to. Brez domisljija!
smirk-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Sem se kar nekaj prevozil v omenjenem avtu. Mi ni, odlocno predrag za kar ponuja. In potem mu ruknejo se uro z alibabe na armaturko. Pa nek kvazi karavan brez placa. Pa verjamem, da je ok avto, ampak mi sploh ne potegne. Opazam pa, vsaj tak obcutek imam, da avte drazijo in tlacijo poceni plastiko noter. Vsi volani neka high shine plastika, kjer se samo packarija pozna. Recimo tanov megane mi je za avto tega razreda res lep, noter pa nagravzen. En velik displej in to je to. Brez domisljija!
smirk-1.gif
Temu se reče optimizacija proizvodnje
grims-1.gif

V glavnem, racionalne izbire smo ti našteli, sedaj se pa spokaj z neta, pa si pojdi izbrati svojo subjektivno zadevo
wink-1.gif
.
Sam sem se sicer tudi nekaj v Toyoti prevozil in mi je daleč od domače, notranjost pusta, siva, itd. Ampak ko daš to v tvoje okvire, zraven avtomatik, je to po mojem mnenju optimalna izbira.
Seveda pa potem pride subjektivni faktor zraven in se potem ti odločiš. Jaz sem tudi prvi mesec miže hodil proti kantici, sedaj mi je pa že skoraj lepa.
hysterical-1.gif

Aja, pa če boš hotel kakšne boljše materiale, itd. boš verjetno moral dvigniti budget
frown-1.gif
.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Kot sem jaz slisal je tole lepo feler opla in ne koscka travice. Avto je bil spucan in random se mu je trgal in piskal za popizdit. In vsakic rocno izklapljat ali pa jih sploh nimas. Enjoy oprema, 16-ke so ble gor. Precej trda, kot receno, kolega ima rcz-ja na 19-kah pa je tale astra samo malo mehkejsa in precej trsa od moje vectre na 17-kah. Sem sel prav pogledat kaj so zaene gume gor.
Jaz nimam teh problemov. Sem pa bral o tem. Če zapiska zapiska iz razloga in predvsem zato ker so kot kaže zelo nizko montirani senzorji. Piska tudi če so preslabo pritrjeni okvirji tablice ki vibrirajo.
Sem pa bil že hvaležen tem nizkim senzorjem, ki so piskali ob robniku na parkirišču, ki bi ga socer lepo nagazil in če ne polomil odbijač bi vsaj spodnje gume potrgal.
Moja je sicer karavanka na 17tkah in se mi včasih zdi premehka, seveda ko pa greš čez naše vrle luknje pa je zaželjeno da čimmanj ruka.

Nazadnje urejeno: