Kater TV? :)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Raje dam vsak mesec 5 € več za elektriko in gledam črno barvo črno ( in ne sivo ) !
Če pa že hočeš res nizko porabo pa nabavi OLED TV ( boš pač dal 3000 evrov več, boš pa imel manjšo porabo.

Argument, da samo plazma naredi črno barvo, črno je.....star 2 leti. Kako bo po tvoje G serija imela pravo črno, če že panela, ko je ugasnjena ni...črna?

Najcenejši LED lcd z microdimmingom, dynamic Edgom itn. za isti denar poseka G30 v črnini kadarkoli. Pa ne govorim na pamet, verjemi.
smile-1.gif

Pa še poraba je dooosti manjša, se ne segreva in ogreva dnevno
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Je, 723 ima ene dodatke (dvbt mensezdi) sam drugacne oz. za druge trge..

o kakšnem dvbtju ti to? Sony ima Mpeg 4 dvbt IN dvbc serijsko že vsaj 3 leta
hysterical-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pol pa ti povej razliko. Jaz nisem nikjer nic trdil. Kakor pa vem je 723 za druge trge narejena in ima DVB-T2..

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
EX, NX, HX ( 520, 720, 820, 920 / 523, 723, 823, 923 ) so hardwarsko identični. Razlika je samo v določenih widgetih, saj so x23 načeloma za germansko/anglo trge.
Ti tvji delajo pri nas normalno in vice versa
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja
smile-1.gif

Povej mi, kako se Samsung D8000 serije kaj obnesejo? So res kul, al tuki dela bolj marketing?

Nazadnje urejeno:

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Pri samsung LED/LCD TVjih poglej na testnemu ce so slucajno vogali ekrana presvetljeni. Pri crnih/temnih slikah se na vogalih pojavljajo bele lise (ghost). Sam to kolikor sem bral je tezava LED TVjev.

LP

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:

...... Kako bo po tvoje G serija imela pravo črno, če že panela, ko je ugasnjena ni...črna?
....

Mogoče je bila črna preveč črna in so jo morali malo posivet, da so lahko spet LCD-je prodajali
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Pri samsung LED/LCD TVjih poglej na testnemu ce so slucajno vogali ekrana presvetljeni. Pri crnih/temnih slikah se na vogalih pojavljajo bele lise (ghost). Sam to kolikor sem bral je tezava LED TVjev.

LP

Ghost? Mislis backlight bleed? Klasicen problem TV z LED osvetlitvijo samo po vogalih... Sem bral, da je to problem D8000, zato pa sprasujem kako je v praksi..

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Sony HX 720 je top za ta denar; 256 segmentni micro dimming. Konkurenca lahko samo sanja....
Pa še zgleda svetovno!
zmaga.gif
:
emmm serija D8000 ima 40xx segmentni microdimming... če hočeš ti pogledam točno številko...

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Citat:

LP

Ghost? Mislis backlight bleed? Klasicen problem TV z LED osvetlitvijo samo po vogalih... Sem bral, da je to problem D8000, zato pa sprasujem kako je v praksi..
do tega je prihajalo le pri prvih parih serijah, ki pa se pri nas niso prodajale - šlo je v večini za ameriško različico (UN).

še en primer, kako je črna zares črna na LED lcd... (se tudi vidi, da ni blb... )...
https://www.youtube.com/watch?v=-iv8pqbSvS8

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Kak naj to črnino vidim na svoji zanič plazmi? Kot berem ni črna niti če jo izklopim.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Citat:

LP

backlight bleed, ja. Na moji d6770 je zelo izrazit. Razmisljam da bi ga reklamiral, sam bo pomojem z drugim podobno...vsaj po prebranem na forumu. Zanimivo da tega noben na forumu ne omenja pa je motece za popi*dit.

LP

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
Citat:
Sony HX 720 je top za ta denar; 256 segmentni micro dimming. Konkurenca lahko samo sanja....
Pa še zgleda svetovno!
zmaga.gif
:
emmm serija D8000 ima 40xx segmentni microdimming... če hočeš ti pogledam točno številko...

Le zakaj mi hodi po glavi številka okrog 237 .....prosim za popravek, če se motim
wink-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Citat:

LP

So modeli, ki imajo to težavo, so modeli, ki imajo poleg tega še kaj drugega ( pa so dražji ) in so modeli, ki nimajo teh težav.
cool-1.gif

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Citat:

LP

So modeli, ki imajo to težavo, so modeli, ki imajo poleg tega še kaj drugega ( pa so dražji ) in so modeli, ki nimajo teh težav.
cool-1.gif
Če poznaš te modele, ki imajo takšne in drugačne težave, potem jih posreduj in boš marsikomu pomagal pri nakupu TV.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.123
10
38
Ksz...

A si kdo lasti Philipsa 40pfl9705 ali 427606? Prvi naj bi imel špica sliko, moti me, da baje ne predvaja 1080 mkv-jev, zadnji ja, ampak slabša slika. Aja, prvi je čez budget, ampak dobim res dobro ceno.