kater telefon za otroka

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Namesto, da bi kak pameten telefon nalimal... pa vse drugo.

Po specifikacijah je še najboljši moj predlagani Alcatel
evil.gif

Še partizani manjkajo
cheer.gif

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Moj bo sedaj star 10 let, in se mu dal mojo E52. Super je ker ima fizične tipke in logičen meni.

Baterija drži skoraj 1 teden, če se mu pa zahoče igric ima pa doma računalnik. Telefon naj ima zaenkrat samo za klicanje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi: se ti zdi, da otrok rabi telefon do pubertete oz. 14 leta?

Če je dovolj star, da sam hodi v šolo in domov (kar je kerpko pred 14 letom), je dovlj star tudi, da ima telefon.
Tale tvoje primerjava je tako butasta kot naslednja:
"Če je dovolj stara, da ima menstruacijo, je tudi dovolj stara, da sexa".

confused-1.gif

Ce otrok sam hodi v in iz sole, naj ima telefon, da se lahko javi ko pride domov (ali pa npr ce je kaj narobe).

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
dajte no, včasih se je otroke pospremilo v šolo samo prvi dan in kasneje vse sami. Saj sedaj ni toliko več nevarnosti na cestah kot je bilo prej, edino enoletoprej začnejo.
To je ena sama razvada, da pa ne prihajajo točno domov, takrat kot je treba so pa starši krivi, ker preslabo reda in discipline naučijo otroka.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Dajte se držat teme!
Avtor ni spraševal za vaše mnenje ali telefon ali ne,ampak KATERI telefon!

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Najcenejši mobi. Sodelavec je šel kupovati nekega LG-ja iz Anglije pa je 11-letnica v manj kot 3 tednih pokvarila display in je bilo treba naročevati prek ebaya in menjati. Potem ga je po parih mesecih izgubila... sicer so ga našli po nekaj dneh (a je vmes večkrat deževalo) in spet ga je bilo potrebno popravljati... skratka, otrok pri 10-tih ni ravno najodgovornejši in kupovanje high end telefona je bolano. Verjetno starši potrebujejo strokovno pomoč.

AIDS

Pripravnik
10. sep 2007
614
0
16
Trbovlje
Potem je pa od otroka do otroka različno. Moja mala ima 10 let in že pol leta skrbno čuva Huawei ideos X5, telefon nima ene praske nikjer...in res ne vidim razloga zakaj otrok naj ne bi imel mobilnega telefona...
Gre s prijatelji ven na dvorišče, pokličeš, mala pridi domov in to je to...ali je bolj "pametno" žvižgat čez balkon in se dret kot zmešan...muujooo koosiilooo, :-/

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
Naši dve (11 in 13 let) imata Prestigio 3500 in sta po dobrih dveh mesecih še kar zadovoljni. Vsakoprosto minuto izkoristita za nabijanje igric.

S tem se jaz nebi hvalil - zamislil bi se, kaj delam iz svojih otrok. Pa brez zamere.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik AIDS pravi:
Potem je pa od otroka do otroka različno. Moja mala ima 10 let in že pol leta skrbno čuva Huawei ideos X5, telefon nima ene praske nikjer...in res ne vidim razloga zakaj otrok naj ne bi imel mobilnega telefona...
Gre s prijatelji ven na dvorišče, pokličeš, mala pridi domov in to je to...ali je bolj "pametno" žvižgat čez balkon in se dret kot zmešan...muujooo koosiilooo, :-/
Noben ni rekel, da ni neka olajšava za take stvari. Potem takem je dober navadna cigla, ala 3310 (tega še uničit ne bo mogla
evil.gif
) al pa kaka regla,...

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Hm, no ja, ni tako preprosto, kot je mogoče razumeti. Mali dve se vozita 20 km daleč v šolo. Po šoli rokomet, glasbena, šah. Zvečer pa domače naloge, druženje, skupinska večerja in analiza dneva. Prav grozno veliko se ne ukvarjata s telefoni, v glavnem med vožnjo, čakanjem na prevoz, doma zelo malo. Zanimivo je to, da si s telefonom pomagajo tudi pri domačih nalogah. Pri njima ima telefon zelo veliko praktično vrednost, saj je treba neprestano koordinirati prevoze z dediji, babicami, starši, klubom. Naj povem še, da sta obe zelo uspešni v šoli, pri športu in v glasbeni. Telefone sta dobili šele po posredovanju starih staršev (tudi jaz sem eden od dedijev), saj jih jima starši niso dovolili.

AIDS

Pripravnik
10. sep 2007
614
0
16
Trbovlje
Tako je
smile-1.gif

mulc res ne potrebuje iphone5, GS3, ipd.. čeprav vidim imajo tudi to otroci v petem razredu osnovne šole :-/

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik damo pravi:
Naši dve (11 in 13 let) imata Prestigio 3500 in sta po dobrih dveh mesecih še kar zadovoljni. Vsakoprosto minuto izkoristita za nabijanje igric.

S tem se jaz nebi hvalil - zamislil bi se, kaj delam iz svojih otrok. Pa brez zamere.
To verjetno nisi meni odgovarjal?
Ker jaz se popolnoma strinjam s tabo. Nekdo je napisal, da imajo otroci že v petem razredu iPhone, SGS3 itd...
No, na naši šoli imajo to nekateri že v tretjem razredu.
Ampak, sto ljudi, sto čudi (oz. sto staršev, sto čudi ).

Verjamem, da bi se tudi v današnjem času dalo vse narediti brez telefona (kar se otrok tiče tam do šestega, sedmega razreda), ampak kot celotna družba smo postali nenormalno razvajeni, otroke po eni strani forsiramo na vseh področjih, po drugi strani jih pa imamo zavite v vato in skrb za ukvarjanje z njimi prepuščamo šoli in zabavni elektroniki.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik JosipBrozotroke po eni strani forsiramo na vseh področjih, po drugi strani jih pa imamo zavite v vato in skrb za ukvarjanje z njimi prepuščamo šoli in zabavni elektroniki.

To da se jih zavija v vate in vzgoja ter skrb bolj drugim prepuščena kot staršem se popolnoma strinjam.
Se pa ne strinjam, da se jih forsira na vseh področjih. Kvečjemu se manj dela kot se je včasih, bolj so razvajeni za vse (to da imajo natrpane urnike v šoli je res, so pa manj dejavni v športih in obšolskih dejavnostih. Pa še tista dejavnost je veliko manj intezivna kot včasi).