kater telefon za otroka

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Kater telefon kupiti za otroka starega 10let

Cena do 100eur

Rabi pa samo za klicanje in igranje igric. Fino bi bilo da se lahko naloži kakšne dodatne igrice.

LP

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Kupuješ rabljenega ali novega?

Če gledate za rabljenim potem kakšen Samsung Galaxy S I9000 ali HTC Desire, ta dva imata Android in s tem ogromno iger, ki se jih da dodatno nalagati. Od teh dveh bi predlagal Galaxy S, ker ima več prostora za aplikacije, tako da gre gor več iger pa še lažje ga je doma "vzdrževati", menjati software ipd.

Potem iPhone je v tem cenovnem rangu 3GS, ima iOS, igre ponavadi na voljo enake kot za Android ampak se dostikrat zgodi da so tiste igre, ki so za Android brezplačne, na iOS plačljive.

Tretja platforma pa bi bila Windows Phone 7, ampak ne vem kateri aparat bi bil v tem cenovnem rangu, če sploh kakšen, ki bi bil OK za igranje iger.

Za nove aparate pa ne bi vedel, za 100€ bo zadeva bolj boga.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
to je za 10 let starega otroka. Kaj mu bo iphone ali galaxy.

Neka jajčka za 100eur. Mogoče z symbian podporo

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
iphone 5 pri somobilu, se on že verjetno bolj spozna na te zadeve k pa ti!
wink-1.gif

19. jul 2007
2.890
1.605
113
Citat:
Uporabnik john pravi:

Cena do 100eur

Rabi pa samo za klicanje in igranje igric. Fino bi bilo da se lahko naloži kakšne dodatne igrice.

LP

Samsung Galaxy Y S5360 (Y pomeni Young)

Moj nečak (8 let) ga ima ravno za klicanje in igrice (ne vem pa, če se ga da kupit kje pri nas, je pa cenovno ravno v tem rangu)

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik john pravi:
to je za 10 let starega otroka. Kaj mu bo iphone ali galaxy.

Neka jajčka za 100eur. Mogoče z symbian podporo

Praviš da bo tudi za igrice, pol bote pa kupl nek šrot in bo čez 1 mesec tema na forumu zakaj tamalemu igre štekajo oz ne delajo. Če boš pa za svojih 100€ kupil zastarel symbian mi je pa gladko vseeno. Moj predlog imaš, your money your decision.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Naši dve (11 in 13 let) imata Prestigio 3500 in sta po dobrih dveh mesecih še kar zadovoljni. Vsakoprosto minuto izkoristita za nabijanje igric.

Starck

Pripravnik
1. maj 2011
44
0
6
Citat:
Uporabnik john pravi:

Cena do 100eur

LP

Kaj za xxx rabi otrok 10 let star telefon? Za igrice??? Raje se ukvarjat z njim...... Pa folku se je res utrgalo.

Če že moraš zadovokjiti motnjo nadzora pa vzemi najcenejši "mobi" paket pa mir v hiši.... Le kam gre ta svet!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik Starck pravi:
Kaj za xxx rabi otrok 10 let star telefon? Za igrice??? Raje se ukvarjat z njim...... Pa folku se je res utrgalo.

Če že moraš zadovokjiti motnjo nadzora pa vzemi najcenejši "mobi" paket pa mir v hiši.... Le kam gre ta svet!

Ti si pa z Lune padel?
Že pri moji generaciji smo imeli pri takšnih letih (od tega je že ~15 let) skoraj vsi mobitele, pa so takrat komaj prišli ven.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Starck pravi:
Citat:
Uporabnik john pravi:

Cena do 100eur

LP

Sem se že bal, da sem samo jaz nenormalen
smile-1.gif

Zakaj res bi rabil 10 letni (nekdo je celo omenil 8 letni) mulc telefon? Za frajerisanje pred sošolci, kdo ima večjega?
In kaj potem, če ga ima že ves razred? A se res moramo vedno obnašati kot čreda?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ja itak, pred cca. 15 leti se je pisalo 1998, ko sem zaključeval Vegovo, pa ne vem če je imelo 20% sošolcev mobija. Morda sem kakega pozabil, a vsekakor to ni bilo tako prosto dostopno... pa smo bili polnoletni. Vi ste pa kar vsi pri 10tih imeli mobitele? Kapo dol fantje, očitno ste otroci elite. Jaz sem ga kupil še konec tistega leta (ali je bil začetek 1999), ko sem bil že na FRI.

Tudi jaz sem mnenja, da je to kar se dogaja, čisti odraz zablujene družbe, starši umirijo otroka, da mu porinejo telefon v roke in naj nabija igrice cel dan, bog ne daj, da bi ga vzel za roko in bi počela kaj v naravi.

Moj otrok je še premali, a upam, da ne bo že v prvem razredu imel svoj mobi
rolleyes-1.gif

Sodelavec je imel podobne probleme, mislim da je mala 11 let stara pa imajo nekatere sošolke že Galaxy Tabe in podobne zadeve v šoli in ustvarjajo svojo elito, čisti snobizem pol pa bodi starš, ko ti otrok priveka, da bi imel telefon za 500 EUR, jaz pa gonim kanto (sicer pametni telefon, s katerim sem čisto zadovoljen) za 150 EUR, ker je meni žal dati več kot 200 EUR za telefon, pa sem dokaj napreden uporabnik. Mi je kar žal današnjih otrok, ker očitno lahko samo sanjajo o otroštvu kot sem ga imel jaz, ko smo bili konstantno klapa 15-20 otrok, ki se je cele dneve podila okoli, športala, kolesarila, počela neumnosti, itd. Danes v naselju nikjer ne vidim, da bi obstajala skupina otrok. Nas so pa komaj zvlekli domov na kosilo in večerjo. Sicer sem malo zašel s teme, pa vendar...
rolleyes-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Ja itak, pred cca. 15 leti se je pisalo 1998, ko sem zaključeval Vegovo, pa ne vem če je imelo 20% sošolcev mobija. Morda sem kakega pozabil, a vsekakor to ni bilo tako prosto dostopno... pa smo bili polnoletni. Vi ste pa kar vsi pri 10tih imeli mobitele? Kapo dol fantje, očitno ste otroci elite. Jaz sem ga kupil še konec tistega leta (ali je bil začetek 1999), ko sem bil že na FRI.

Tudi jaz sem mnenja, da je to kar se dogaja, čisti odraz zablujene družbe, starši umirijo otroka, da mu porinejo telefon v roke in naj nabija igrice cel dan, bog ne daj, da bi ga vzel za roko in bi počela kaj v naravi.

Moj otrok je še premali, a upam, da ne bo že v prvem razredu imel svoj mobi
rolleyes-1.gif

Sodelavec je imel podobne probleme, mislim da je mala 11 let stara pa imajo nekatere sošolke že Galaxy Tabe in podobne zadeve v šoli in ustvarjajo svojo elito, čisti snobizem pol pa bodi starš, ko ti otrok priveka, da bi imel telefon za 500 EUR, jaz pa gonim kanto (sicer pametni telefon, s katerim sem čisto zadovoljen) za 150 EUR, ker je meni žal dati več kot 200 EUR za telefon, pa sem dokaj napreden uporabnik. Mi je kar žal današnjih otrok, ker očitno lahko samo sanjajo o otroštvu kot sem ga imel jaz, ko smo bili konstantno klapa 15-20 otrok, ki se je cele dneve podila okoli, športala, kolesarila, počela neumnosti, itd. Danes v naselju nikjer ne vidim, da bi obstajala skupina otrok. Nas so pa komaj zvlekli domov na kosilo in večerjo. Sicer sem malo zašel s teme, pa vendar...
rolleyes-1.gif

467716-post_slo.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
smile-1.gif
Upravičeno si se bal.
priden.gif

Škoda komentarja
Zakaj je škoda komentarja? se ti zdi, da otrok rabi telefon do pubertete oz. 14 leta?
Misliš da mu bo kako škodo naredil če bo lahko samo kakšno kakčo igral in ne novodobnih igric? če bi vi in otroci to hoteli imeti(valda, kateri pa ne bi imel, če bi ga vprašali), še ne pomeni da je čisto vseeno če imajo ali ne.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
smile-1.gif
Upravičeno si se bal.
priden.gif

Škoda komentarja
Ta tvoj "škoda komentarja" je kar priljubljen pri osebkih, ki jim zmanjka argumentov.
Kar z besedo na dan, tvoj komentar nikogar ne bo ubil.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi: se ti zdi, da otrok rabi telefon do pubertete oz. 14 leta?

Če je dovolj star, da sam hodi v šolo in domov (kar je kerpko pred 14 letom), je dovlj star tudi, da ima telefon.
Tale tvoje primerjava je tako butasta kot naslednja:
"Če je dovolj stara, da ima menstruacijo, je tudi dovolj stara, da sexa".