kater telefon je to?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
1.Na sliki je nokia n97. Je pa ni. Bol ni. hehe

2. iphone. Novi Iphone pa bo brez konkurence.
wink-1.gif

Kaj več pa sploh ne mislim komentirat, ker sem vse povedal.

d055.gif

Nazadnje urejeno:

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
1.) hvala

2.) Novi iPhone? Najnovejši je 3g, tega že imam, obstaja še kaj boljšega? Oz bolj prihaja... Linki?

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.058
414
83
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:

2. iphone. Novi Iphone pa bo brez konkurence.
wink-1.gif

Pa sploh še ne veš kakšen bo
hysterical-1.gif

Bova pa jutri naredila kratko primerjavo s kakim drugim telefonom. Si za objektivnost?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
iPhone se je izpel. Bil je "in" s svojim revolucionarnim GUIjem. Sedaj, ko so ga ostali pričeli dohitevati na tem področju, se vidi Applov manjko izkušenj na hardveraju in osnovnih storitvah kot je npr. MMS. Pa še jebeno je, da ne moreš reči direkt iz škatle ponucat kot "modem" za namizni ali prenosni računalnik. Nekaj kar so ponujali že prvi GPRS telefoni tam nekje leta 2001. Drugih "malenkosti" niti za omenjati ni.
Jaz sem ga imel slabega pol leta. Ko me je minilo navdušenje nad uporabniškim vmesnikom in rednimi upgrade-i OSa in krekanjem slednjega, me je pričelo motiti milijon osnovnih reči, ki jih ni imel. In sem spet pristal na Nokii.
smile-1.gif

Ogo

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Auuu Ogo smiliš se mi, zdaj boš deležen napada zapriseženih Apple userjev
smile-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Če gremo malo iskat po starih postih, sem že nekoč povedal: zame je iPhone "drek zavit v celofan". Jebeš, če je lep, jebeš če ma dober vmesnik fotkič pa zanič, ne moreš preko bt poslat ničesar, itd...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Jah kokr gledaš, jst sm ga kupu zato, ker mi je všeč experimentiranje s takimi stvarmi, mi je pač to hobij in potem se da zrihtat vse od navigacije, snemanja videov, dostopa do interneta z računalnik preko WIFI, pošiljanja prek BT-ja, MMS-ov, itd. , mnoge stvari kot npr browsanje po netu so bolje nareje kot mariskje, delovanje je dokaj hitro, GUI všečen in tako je to zenkrat zame telefon, ki ga ne zamenam za nič drugega. Vrjamem pa, da se marsikomu s tem ne da ukvarjat in rabi določene funkcije, ki jih po defaultu ni, ali pa mu ne ustraza zaradi kateregakoli drugega razloga ter tako pač to ni telefon zanj.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.058
414
83
Ok novi iPhone je totalen polom. Če se temu lahko sploh reče NOVI iphone. Praktično niso spremenili nič. Dodali so MMS, videosnemanje in voice call.

Tu se dobro vidi kako je iphone svetlobna leta za konkurenco. Uuu pa novo kamero 3MP so dodali medtem ko na trg prihajajo telefoni s 10 in SE je napovedal telefon z 12MP za to jesen. Da ne omenjam da o kameri na sprednji strani ne duha ne sluha.

OS je soliden medtem ko je sam telefon blamaža zavita v celofan.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Ok novi iPhone je totalen polom. Če se temu lahko sploh reče NOVI iphone. Praktično niso spremenili nič. Dodali so MMS, videosnemanje in voice call.

Tu se dobro vidi kako je iphone svetlobna leta za konkurenco. Uuu pa novo kamero 3MP so dodali medtem ko na trg prihajajo telefoni s 10 in SE je napovedal telefon z 12MP za to jesen. Da ne omenjam da o kameri na sprednji strani ne duha ne sluha.

OS je soliden medtem ko je sam telefon blamaža zavita v celofan.

pa še drag je ko žafran

mam 2G službeno, pa ga vsake tolko cajta samo usposobim, ko mam tiste dneve, da se mi da s temi upgrejdi pa podobnimi pi*darijami ukvarjat, še najboljše je WiFi pa brskanje, čeprav manjka Flash podpora

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kaj ti pomaga kamera z 40 MP, ce je optika v riti?

Imam na N95 kao hudo kamero.. Pa fotke niso nic kaj hudo boljse, kot na oldiju K800. Podobno velja za Innov8 ali OmniaHD.

Sam sem bil tudi anti iphone. Potem sem si nabavil ipod touch in mi je postal super.. vse je izjemno preprosto.. Ce ti kaj fali [aplikacije] nalozis.. Recimo: lahko si preko pcja streamam muvije preko wifi na terasi in gledam nadaljevanke ob lezanju in tankanju piva. Upravljam winamp brez tezav [na N95 se nisem nasel aplikacije, da bi mi bp to pocela], aplikacije so poceni, touchscreen je spica, kvaliteta izdelave je kul, surfanje je super, multitouch naredi svoje, vse je prstom prijazno..

Valda, bi mu lahko napokali se kaj vec.. malo boljsi zvocnik, OLED zaslon, profile, *.avi podporo.. Samo, ce isces neko kul multimedijsko igracko je fina stvar. Ce pa isces, da bo imel fon 149814388143 gadgetov (vprasanje spet koliko jih potrebujes, sam recimo potrebujem bluetooth, wifi, koledar, dober, velik zaslon, solidno kamerco, mp3 player, muvi player, obcasno GPS in radio) pa ni to zate.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.058
414
83
Da ne bo pomote, nisem anti iphone. Telefon je že vredu a deleč od tega da bi bil najboljši. Nič več. Vsaj zame.

To kar si zgoraj naštel pa lahko počneš na vsakem resnejšem telefonu, ki si ga kupil v zadnjem letu ali dveh.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Tudi na P1 sm lahko delal praktično vse kar lahko delam na iphonu....ob tem pa pop**** k je vse počasno, nepregledno in nasploh zelo nedodelano
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Lahko pocnes, kdo je rekel da ne... Kako [lahkota upravljanja] je pa drug problem..

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.058
414
83
Potem pa naj oglašujejo kako so preproste stvari naredili tako preproste da jih zna uporabljati vsaka stara mama, ne pa da so odkrili toplo vodo.

MMS, Voicecal, 3MP kamera in copy/paste v 2009?

Super da sedaj je a potem naj povejo tako: končno smo vam omogočili tudi to, kar je bilo prej mogoče že na vseh telefonih, smo pa zaradi tega in tega boljši.
Moti me da Apple in nekateri uporabniki obešajo na velik zvon samoumevne zadeve. Se mi kar bruha...

Še enkrat, telefon je super in se ga nikoli ne bi branil, a je na trgu MENI OSEBNO nekaj telefonov boljših, tako da se zanj nisem odloči.

Sem pa vsakega napredka zelo vesel, ker le spodbudi konkurenco. A tokrat iPhone ne prinaša nič novega, tako da....

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Te razumem. Tudi mene moti ta Applova politika, kot da so ravnokar pogruntal space shuttle.. Zna bit zelo odbijajoce..

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Kaj ti pomaga kamera z 40 MP, ce je optika v riti?

Imam na N95 kao hudo kamero.. Pa fotke niso nic kaj hudo boljse, kot na oldiju K800. Podobno velja za Innov8 ali OmniaHD.
N95 in K800 oz. N95 8GB in K810 so ista 2006-07 generacija.

Meni se pri iPhone zdi smešno to, da Apple prodaja samo en model telefona, ne pa več različnih serij. Pri iPodih imajo Classic, Nano, Touch in Shuffle. Meni najbolj uporabnega Classic sicer zanemarjajo, saj od septerbra 2007, ko so izdali 160GB verzijo, ni bilo nadgradnje.

Nokia ima pri smartphonih N9x, N8x in E serije.
iPhone N9x bi imel boljšo kamero, flash, priklop na TV, večjo baterijo.
iPhone N8x bi bil bolj kompaktno zapakiran, ampak vseeno multimedijski telefon.
iPhone E bi bil za emaile in bi imel fizično tipkovnico.

Če bi bil iPhone naprodaj v Sloveniji z dvoletno garancijo in servisom v LJ, potem bi mogoče celo razmišljal o nakupu. Tako pa pač ne.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Res je ja, Apple je ene stvari res prestavil kot ne vem kaj, mislim pa da je glavni krivec za to Schiller, ki pač ni tak govornik kot Jobs. Ampak dejstvo je nekaj - specifikacije niso vse, pa najsi gre za telefone, laptope ali avtomobile.

Izkušnja je tisto, kar šteje največ, in v tem je Apple daleč najboljši. Kar pomeni, da moraš stvari vzeti v roke in šele potem vidiš, da je res kul.