Kater tel. aparat za kabelsko telefonijo?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Za poznavalce verjetno butasto vprašanje...

Bolje, da vprašam tu, kot pa, da mi prodajalec, recimo v big bangu soli pamet.

Rabim za to, da se mi otrok javi, če sem za kako uro ali dve odsoten...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Za poznavalce verjetno butasto vprašanje...

Bolje, da vprašam tu, kot pa, da mi prodajalec, recimo v big bangu soli pamet.

Rabim za to, da se mi otrok javi, če sem za kako uro ali dve odsoten...

Odvisno kakšen vmesnik ti nudi ponudnik kabelske. Pri EVJ v Medvodah je na žalost možnost samo PSTN (se pravi analogno). Bi bil zelo vesel, če bi šlo ISDN, pa ne gre...

Če lahko izbiraš, izberi ISDN - če rabiš poceni rabljen in brezhiben Gigaset SX303 (Siemensov ISDN telefon), se javi.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Za kabelsko od telemacha je dober vsak analogni terlefon, če pa hočeš še videti kdo kliče, izberi takega ki to omogoča. ISDN pa žal nima prav nobene prednosti, razen tega da jke aparat dražji.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Za kabelsko od telemacha je dober vsak analogni terlefon, če pa hočeš še videti kdo kliče, izberi takega ki to omogoča. ISDN pa žal nima prav nobene prednosti, razen tega da jke aparat dražji.

Dokler mi ni bilo treba iz ISDN nazaj na PSTN, sem bil enakega mnenja...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.561
2.609
113
še v SLO - ampak komaj
Prevezovanje, ko je ena številka zasedena, preklop na drugo, ko se ne javiš na prvi, prevezovanje klicev, interni klic - drugega se na hitro ne spomnim.

Tudi sam ravnokar prehajam iz ISDN na kabelski "trojček" in sem prav nesrečen, ker še nisem našel ustrezne rešitve, da bi obdržal enako funkcionalnost telefonije, kot jo imam sedaj.

Priznam pa, da nisem lih "standardni user" oz. nimam čisto običajno situacijo pr bajt.

edit: zatipki - bemti pisanje na tablici

Nazadnje urejeno:

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
sploh kateri od ponudnikov omogoča uporabo isdn telefona na digitalni telfoniji???

gr69

Guru
15. dec 2009
11.561
2.609
113
še v SLO - ampak komaj
A mene sprašuješ? Ne vem - saj pravim, da sam iščem ustrezno rešitev.

A bi znal FritzBox biti pravi odgovor?
sprasujem se.gif

tagelind

Pripravnik
2. sep 2007
228
0
16
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Prevezovanje, ko je ena številka zasedena, preklop na drugo, ko se ne javiš na prvi, prevezovanje klicev, interni klic - drugega se na hitro ne spomnim.

Vse to ti omogoča Telemach na analogni liniji. Nastaviš pa si preko spletnega vmesnika ali z posebnimi komandami na telefonu. ISDN je samo telekomov nateg za obiranje folka.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.561
2.609
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik tagelind pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

Vse to ti omogoča Telemach na analogni liniji. Nastaviš pa si preko spletnega vmesnika ali z posebnimi komandami na telefonu. ISDN je samo telekomov nateg za obiranje folka.

Fajn - se pravim se še preselim nekam, kjer se lahko na Telemach priklopim.

Še enkrat vprašanje - a pozna kdo cenovno sprejemljivo rešitev brez 15 dodatnih "škatlic" za priklop dveh "številk" preko "kabelskega trojčka", ki bi omogočala enako funkcionalnost kot sedsnj ISDN?

Od "svetovanja in pomoči" novega ponudnika sem izvedel, da so klici v njegovem omrežju zastonj in da si glede tega ne rabim razbijati glave.
uf-1.gif

Se mi ni dalo potem več razpravljati - upam, da bo tehnik na terenu malo bolj razumel kaj sploh hočem.

Aja - da bo malo bolj jasno - ta drugo številko uporablja "starejša gospa" - in me je že prav strah, ko bo treba objasniti "novo delovanje" (da ni več "internega klica" ampak se čisto normalno pokliči in da to ziher nič ne stane).

Pa še nekaj - tu kjer sem je na voljo Telekom, Amis in kabelski operater. Optiko pa imam na avtu vsake tolko.
tongue-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Kakšno kabelsko telefonijo? Če rabiš PSTN telefon imam enega dvojnega daljinca viška.

Na spletni strani piše:

Citat:

VIOP Telefonija
Digitalna telefonija nadomešča vaš dosedanji telefonski priključek brez sprememb vaših navad, prihranek pri uporabi telefonskih storitev pa vam zagotavljajo brezplačni klici znotraj večine kabelskih omrežij po vsej Sloveniji ter izredno ugodna cena klicev v ostala omrežja doma in v tujini.

Ponudnik pa veš kater je.
grims-1.gif

@Nigel: hvala, ampak kolikor vidim, ni prenosen.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.100
5.006
113
Nuku`Alofa
Malo nižje pa piše:

Prednosti:
enostavna uporaba
možnost uporabe obstoječega analognega telefona

Torej bi ti moj dvojni (z dvema slušalkama) prenosni ustrezal. Lahko ti ga posodim za preizkus.
ZS