Kater OS je najboljši?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Lahko naložiš nove verzije androida na stare telefone.... če boš enkrat probal androida, boš videl, kaj je z WM narobe
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Aplikacij da je malo na androidu?
smile-1.gif

Kar se tiče cene pa se mi ravno obratno.., zdijo cenejši kot enakovredna (gps, hspda, touch screen, smartphone, itd..itd..) ponudba win os, apple ipd...
smile-1.gif

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
6 let sem na symbianu..zadnja 2 meseca pa še uporabljam Android. Android dosti hitrejši, market deluje dosti boljše, prav tako browser, avtomatska sinhronizacija gmail, calendar z vpisom ui in gesla..pomoje dolgoročni zmagovalec na trgu.

wm brezveze..start na telefonu in palčka :D

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
sej ne da je Android od googla in vrjetno ja bojo aplikacije, ki jih imajo oz. svoje programe ala gmail in podobno uredili, da bo vse delalo super fajn:)
js mam zdej prvič symbian, pa sm za zdaj zadovoljen:)

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik fara pravi:
6 let sem na symbianu..zadnja 2 meseca pa še uporabljam Android. Android dosti hitrejši, market deluje dosti boljše, prav tako browser, avtomatska sinhronizacija gmail, calendar z vpisom ui in gesla..pomoje dolgoročni zmagovalec na trgu.

wm brezveze..start na telefonu in palčka :D

Zdej jaz ne vem a ste vsi videli samo WM 5.1 al pa ne veste o čem govorite.
Namreč WM 6.5 šteka ravno toliko kot pa kakšen android katerega upajmo da bodo kmalu kaj bolje popadnali. in kot je že Jest povedal, največji problem WMja je njegova zahtevnost, in le te bodo zelo kmalu zadoščene (lep primer je prihajajoči HTC HD2 z 1GHz procesorjem). Palčko sem v zadnjem letu potreboval približno 5x pa še to bolj iz afnanja. Razni prirejeni romi ali pa kakšni programi ala SPB delajo čudeže na WM.
Vglavnem Wm zna biti izredno user frendly, zanj pa se dobi praktično bilokatero stvar vam srce poželi, je pa pač hročat oz. se ob močni uporabi aplikacij pozna zatikanje, kar mene osebno spravlja ob živce. Tako da nisem pristaš WM (še manj pa symbiana). Edini OS na katerem sam takega zatikanja oz. občasnega počasnejšega delovanja nisem opazil pa je bilo na Iphonu. Tko pač je
smile-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Ok še moje mnenje.

Sam uporabljam HTC HD, ki je imel WM 6.1 gor. Zadeva mi je recimo bila zadovoljiva, vendar ko sem videl kako hitro dela iphone in android sem se malo zamislil. Mojega HTC HD sem nadgradil na WM 6.5, kateri naj bi bil boljši, hitrejši saj naj bi požrl manj rama.

Vendar temu SPLOH ni tako in morem povedat, da mi sedaj, ko imam WM 6.5 in NIČ programom in NIČ igric inštaliranih ŠE BOLJ POČASI DELA! to pa zaradi vseh teg animacij ki jih ima - torej WM je res en velik K!

Sodelavka si je nabavila HTC HERO, kateri ima Android 1.5, ima veliko programov nameščenih in iger in ji DELUJE KOT PO LEDU, res fenomenalna stvarca
smile-1.gif
Android res nič ne šteka, nič nič, zelo hitra odzivnost - upam si reæi, da celo boljša od iphona.

Odločil sem se, da svojega HTC HD prodam počasi in kupim enega, ki ima Android (npr tega Hero ali pa celo XPERIA X10).

Torej zaključek:
Windows Mobile = katastrofa
Android = čista zmaga!!

Me pa zanima, kaj menite na to novo Xperio X10, ta ima Android 1.6 (torej še novejši sistem) in 1 GHz processor kar pa je veliko več od Herota.

Je pa še ena novost, izšel je Android 2.0 a kdo ve kakšne so kej razlike med temi (torej 1.5, 1.6 in 2.0)

Velike?

Lp

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Sodelavka si je nabavila HTC HERO, kateri ima Android 1.5, ima veliko programov nameščenih in iger in ji DELUJE KOT PO LEDU, res fenomenalna stvarca Android res nič ne šteka, nič nič, zelo hitra odzivnost - upam si reæi, da celo boljša od iphona.

Reči sodelavki naj si naloži Android 1.6 na Herota. Se s to verzijo še močno pohitri.
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Glede na tale video X10 v akciji bodo morali še precej delati, prden bo zadeva uporabna. Pa že vidim, da grejo v napačno smer. Na iPhone-u so animacije s točno določenim namenom, dati procesorju čas, da pripravi naslednji ekran, medtem, ko se grafični čip okvarja z animacijo. Tule je pa animacija kar tako, da vse skače po ekranu. Brezveze.

mojoman

Pripravnik
19. feb 2008
108
0
16
Ob prepiranju, kateri je boljši, ste vsi pozabili na Blackberry OS. Kar se tiče zanesljivosti, ne obstaja boljši, seveda za poslovno rabo. Od kar imam Blackberryja se samo smejim izjavam v stilu "zaštekal telefon", "odstrani baterijo" ipd. Za resno poslovno rabo dejansko ni alternative. Res pa je, da zanj ni veliko iger in podobnega, so pa ostale aplikacije odlične. Seveda so večinoma plačljive, a vendar...

LP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Oh, a ni bilo nedavno v slovenski rač. reviji cela stran o štekanju BB-ja, nekaj z nekim novim firmware-om?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Jaz sem imel en problem, ko je bb zablokiral tak, da sem mogo baterijo ven vzet. Na moji nokiji se še to ni zgodilo, če verjameš al pa ne!

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Glede na tale video X10 v akciji bodo morali še precej delati, prden bo zadeva uporabna. Pa že vidim, da grejo v napačno smer. Na iPhone-u so animacije s točno določenim namenom, dati procesorju čas, da pripravi naslednji ekran, medtem, ko se grafični čip okvarja z animacijo. Tule je pa animacija kar tako, da vse skače po ekranu. Brezveze.
To, da je SE naredil iz androida crap nikakor ne pomeni da je android slab sistem ampak pomeni samo, da pri SE pač nimajo pojma o programiranju.
Na Hero-tu s slabšim procesorjem android deluje povsem gladko.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Zakaj mora vsaka tema, kjer je omenjen iPhone vsebovati take stvari? Vsak telefon ima svoje prednosti in pomanjkljivosti... in lahko si prepričan, da ga marsikdo nima samo zato, ker je gor pregrizen jabuk.