Kater fotkič za 150-180 ojrov?

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Torej, za darilo se kupuje en digitalc za cca 150-180€. Malo sem gledal tele zadeve:

Sony Cyber-shot DSC-W55

Panasonic LUMIX DMC-LS75

Digitalni fotoaparat Canon PowerShot A550

Mi priporočate kaj drugega? Kaj se pri takih fotkotih obnese bolje - AA baterije ali recimo prav akumulatorji, kot jih imajo aparati višjega cenovnega razreda? Sam imam minolto A2 in sem z njemim akujem prav zadovoljen, naškljocam lahko 300 + slik.

Nazadnje urejeno:

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Skoraj vsi so si podobni iz tvojega izbora, kaj drugega pa niti ni na voljo. Vse kar je različnega je ergonomija več ali manj. Glede na obdarovanca canon najbolj "klasičen", potem panasonic in sony. Po kvaliteti fotografij pa tudi canon najbolj realističen, sony najbolj nasičene barve in panasonic nekje vmes po mojem občutku. Kar se pa energije tiče je edina slabost AA polnilnih baterij to, da se same praznejo in je potem treba razmišljati koliko bodo še zdržale. Ali pa se navaditi, da je en komplet vedno v polnilcu na polnjenju, drugi pa po spraznjenju roma noter.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Kar se baterij tiče, obstajajo tudi takšne, ki se ne praznijo same po sebi, če tudi dalj časa niso v uporabi. Takšne imam v flešu, ki tudi po dvameseca počiva, brez da bi se poznalo na baterijah. So pa kakšnih 20% dražje od klasičnih NI-MH. Vsekakor sem z njimi zelo zadovoljen.

Sicer pa danes že malce boljši polnilec, v dobri uri nabije baterije do fulla.

lp
Dolfe

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Tudi sanyo eneloop imajo zelo majhno samopraznenje (glede na specifikacije na strani, celo manjše kot na tvojem linku).

Drugače pa so meni AA baterije bolj všeč - lažje menjaš, v sili kupiš navadne, ceneje te pride imeti več baterij...
Pri litijskih pa so seveda druge prednosti - pred polnenjem jih ne rabiš do konca izprazniti, so lažje, manjše, praviloma se hitreje napolnijo kot AA ...