Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Da hladilnik normalno hladi, mora biti nujno kompresorski, vse ostalo ni vredno nič. Jaz sem kupil 35 litrskega v trgovini Matik na letališki, kjer imajo robo za kamionarje. Dobro pa je ujeti kakšno akcijo, da se malo zniža cena. Shladi mi lahko do - 22°C.
Pišeš iz izkušenj ali tako približno? Res je da ima večina kampov elektriko, se pa najdejo tudi taki ki je nimajo ali pa se najdejo določeni predeli v posameznem kampu, ki so brez štroma. Kot nalašč na takih placih ni gužve recimo, ravno zaradi odsotnosti elektrike. No, v takem primeru je kompresorski vreden točno nič - minus znesek, ki si ga pljunil za nakup.
Absorbcijski hladijo zelo dobro (ne do -22), gotovo pa dovolj da imaš vse potrebno konkretno ohlajeno. Se zgodi, da ti kakšna stvar tudi zmrzne. Fajn je tudi, ker imaš priklop tudi na 12V za avtomobilsko vtičnico, med (daljšo) potjo imaš komot priklopljenega, da so stvari že od doma na hladnem.
Druga stvar so hladilne torbe za 20€ s peltierjevim elementom, ti so pa res bolj za silo (čeprav tudi bolje kot nič).
Absorbcijsko hladilno torbo bi brez pomislekov upal postaviti v šotor - če je priklopljena na štrom. Na plinu pa raje ne, že zaradi vonja ki ga oddaja plinski gorilec. V vsakem primeru pa raje ne, zadeva kar dobro ogreva okolico.