kater akumulator

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Marsikdo napiše kaj, večina brez nekih izkušenj oziroma na podlagi izkušenj z enim akumulatorjem. Prek mojih rok je šlo že kar precej akumulatorjev (v reklamacijskem postopku), tako da vem, kako zadeve stojijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Ob priliki nesem na test stari akumulator. Zna se zgoditi da je še stari za silo dober.
Namreč, danes sem tretjič avto rinil po montaži novega akuja, zato mi je film počil. Odstranil štarter (Presneto japonski engine v nemškem avtu), in nesel popravit. Rotor in krtačke fuč. Upam da je menjal vse kar je bilo potrebno.....

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Če še ne bo bolje, pelji avto na tester. Kakšen senzor pozicije odmične gredi zna takole hecati (ko je bil pri meni malo fuč, z eno samo napako zabeleženo v spominu, so bili simptomi kot, da bi bil malo švoh štarter - avto je vedno vžgal, le trenutek več je rabil)...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Sedaj je zaenkrat tipi top, tako da bom enkrat za foro deset let star original aku dal nazaj v avto da vidim koliko ga pobere ob vžigu.

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
147
13
18
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Marsikdo napiše kaj, večina brez nekih izkušenj oziroma na podlagi izkušenj z enim akumulatorjem. Prek mojih rok je šlo že kar precej akumulatorjev (v reklamacijskem postopku), tako da vem, kako zadeve stojijo.

No, pa je še meni shodil. Kaj bi priporočal, brez vzdrževanja in po izkušnjah najbolj zanesljivo?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Brez vzdrževanja ni akumulatorja (klasičnega seveda). Pri vsakem je treba po določenem času preveriti nivo elektrolita, ker izhlapeva. Potrebno jih je pa tudi dopolnjevati prek polnilca, če se avto ne uporablja. Jaz sem rešil 4 komade, ki bi drugače šli v smeti. Dopolnil sem destilirano vodo in jih napolnil s polnilcem, ki ima funkcijo za globoko izpraznjene. . Sedaj brezhibno vžigajo. Stari 3, 5 , 7 let in različne firme.