katastrofa

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sej sem vedel.
mam se drva od lokalca..dve leti se zuni susijo,pa je ocitno bil jajc od samga zacetka..kadi, dimi, gori slabo.
in mam drva od dolencka. danes grem zakurt..se mi ne da ven po dolenski drobiz ampak dam tri klade lokalca..kadi, dimi, uni briketi ne pomagajo..so tut na zalogi ostal, ker lokalna drva so se tezko kurla, dolenska dobro, pa je bil nakup briketov prevelik.
in mam zdej te klade not..grem se po eno..mal pobrskam in potegnem ven dolensko..dam na vrh..mal popiham..in zacne goret. sam zdej je pa tok robe not, da bo razfukal kamin...upam, da ne..

[censored] ja...

sem preveril. pet klad 70 do 80cm..

Nazadnje urejeno:

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Pri drvah za kurjavo je zelo važno kdaj in ob kateri luni so podrta !
Mi jih največ podremo v Avgustu - iz gozda jih izvlečemo in razkosamo ko je čas.

Prejšnje generacije so na take stvari dajale večjo pozornost - poglej si stara ostrešja, ki so nezaščitena že "100 let " pa je les še vedno trden in zdrav
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vem.

ampak prva lokalna so bila ok. potem je kljub dogovoru tisti kup prodal drugemu..potem sem vzel dve rundi srota.potem sem se spomnil dolenca. rajsi dam denar revezu, kot temu trgovcu, ki mu nic ne manjka. pa se roba je neprimerno boljsa.

lokalna drva so vsake 14 dni..se manj..zahtevala pucanje sipe, ker nisem videl v kamin. dolenc..celo sezono sem lani kuril..in letos tudi ze kurim..pa se nisem pucal.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Prejšnje generacije so na take stvari dajale večjo pozornost - poglej si stara ostrešja, ki so nezaščitena že "100 let " pa je les še vedno trden in zdrav
wink-1.gif
To nima veze, ob kateri luni je bil les posekan, ampak kako je bil vgrajen in še daleč najbolj je važno, kako je bilo ostrešje vzdrževano.

Ker jaz ti lahko pokažem kupe 100 let starih ostrešij, ki so čisto gnila, pa ne bi bila, če bi vsaj cegle menjavali tako kot je treba.
grims-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.406
113
Pomurje
Softiæ imam par palet breze na zalogi. Original za kamin.

Če si kaj na mojem koncu (G.Radgona) se javi.

Lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Za drva je še kako važno kdai se jih podira.....ker imaš obdobja ko ima drevo več vode in ko ima manj vode! Spomlad ko vse cveti je drvo polno soka....v jeseni ko je brez listja ga ma manj....itd

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
To že, samo za luno se pa drevje ne sekira kaj dosti.

vprašanje... saj veš isto kot plima pa oseka

@softi - če se ti klada že 2 leti suši pa se še vedno kadi ko kuriš, je verjetno ne sušiš prav?

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.653
113
Al jo pa on suši....sosed mu jo pa zaliva
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jest ne susim..pr meni je zlozena in caka na kurjenje. bolj kot ne suha..je pa..strohnela mona..

les tudi reagira na luno. ipak je to..zakon narave.

johny...lzabar..tko da na tvojem koncu me ni..sam pod kostanji na kosilo vsake tok časa.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Nujno je treba podirat na Šmarjetno luno!
smile-1.gif
Takrat je v buki najmanj vode. Treba je tud pustit na tleh z vejami, da listje potegne ven še preostalo vodo. Tudi cepijo se tako dosti lažje.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Ma ne delamo za nas (ubistvu za doma s fotram dava sam grda drva
grin1.gif
Na Jelovici se to kar rado dogaja!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
drva kradejo..pa kaksen je to folk.

jest sem sel jle kmeta vprasat. gospod..vidim, d aimate v hosti drva, k vam trohnijo..cela drevesa, ne sam kose, veje..a lahko jest to psopravim preden strohni..vam dam 100€ jest pa pac ven vlacim kolikor lahko. pa bom sam na roke pa s karjolo. ne bom prpelu traktor, k bo ven zvleku desetine kubikov.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Kradejo, kradejo! Sem imel navoženih 30 kubikov goli, pa jih je vsako noč za eno prikolico izginilo. Prov na meter so jih razžagali in peljali. Sam sem ga potem za*ebal in na kup naložil fajn debele buke, da ni mogel na roke naložit.
smile-1.gif

Velikokrat pa zmanjka tudi kak meter že scepljenih drv! Najbolje je takoj okriti ali pa vsaj posprejat.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj rešiš s sprejem.

in ni mi jasno..da bi jest za 120€ tresu gate in kradel drva..
ce ne bi imel, bi si sam podrl pa prpelu, ker je verjetnost ulova manjsa.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Posprejaš po vrhu naloženih drv. To nekatere odvrne od kraje. Pa še sam vidiš, če ti slučajno kradejo (da te potem jezi
grin1.gif
).
Ma mi mamo malo na sumu vikendaše, ki rabi par drv, da si zakuri v kamin. Pa ponoči se po Jelovici brez problema vozi, ker ne bo nikogar srečal. V dolini bi bil že sumljiv ponoči s polno prikolico drv.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
no..kranjčan sigurno ni..pa ljubljančan tudi ne..vikendaši, k so zraven.

mam boljšo idejo..zabi not dolge cveke..al pa petarde nov navrti..pa zastofli nazaj s zagovino..da vidis k poc v kaminu kako se serje na fotelju

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.653
113
Mal dvomim jaz v to.....pr ns ma vsak grm oči.....se zmeneš z domačinom za prikolco peska.......nikjer nobenga 3dni naokol....prideš....zajameš 3jo lopato se že en domačin iz grma nariše...kaj pa delate...kradete pesek....etak......ne gospod smo zmenjeni s tem pa tem da bomo eno prikolco odpelal.....cele kolobocije....ne vrjame....bo preveru pr njemu......etak LJ registrske na gorenjskem koncu
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: