Kasko zavarovanje - starejše vozilo

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni
Imam avto, kateri bo dopolnil 6 let starosti. Avto je Renault Megane.
Zanima me, ali je še smotrno kasko zavarovanje? Dobivam nasprotujoče si informacije glede tega. Na netu sem zasledil tudi, da Triglav ponuja kasko zavarovanje za starejša vozila. Kako je s tem?

Hvala

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
-kakšna je razlika v ceni zlomljenega žarometa med novim in 6 let starim vozilom
-kašna je razlika v izravnavi in ličenju m2 pločevine...
razlika v ceni popravila med novim in starim vozilom praktično ni. Torej je kasko smiseln tudi za starejše vozilo. Starejša vozila imajo običajno tudi nižje premije. Če imaš vseskozi kasko, potem imaš tudi pri nakupu novega vozila 50% popust na premijo...

Je pa seveda starejše vozilo manj vredno in ti zavarovalnica hitreje oceni totalko. Tako pri večjih poškodbah ne dobiš dovolj denarja za celotno popravilo ampak le toliko, kot je avto vreden.

Sam imam kasko ne glede na starost avtomobila. Ko pa je avto gre proti dvema ciframa ga pa itak zamenjam
evil.gif

krko

Guru
5. sep 2010
2.698
1.397
113
Glede na to da gre za Megana, ki je eno izmed bolj iskanih vozil pri tatovih se že iz tega vidika splača kasko.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
kasko brez franšize z odkupom prve škode, pa brez dodatnih kombinacij bi verjetno bila prava izbira zate, glede na to da se sprašuješ, če se kasko splača.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Ta franšiza (+premija) je res pasja. Pri malo dražjem in starejšem avtu hitro znaša skoraj toliko kot bi dobil za ocenjeno totalko. Razbiješ en vogal avta pa je totalka. Pa ni treba AB ven zmetat.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A imaš 5000 EUR viška na lagerju če narediš totalko z opelico? Tako da moraš iskati drugo? Ali da ti shodi (nekdo rabi dele v prav taki lepi barvi kot je tvoja)?
Če je odgovor ne, potem je vorašanje okoli kaska jasno...
Razen če se boš zadovoljil s podrtijo za nekaj 100 EUR. Grunf style...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Za opelico mi zavarovalnica da jurja pa pol do optimistično dveh (ob ekonomski totalki).
”Polni” kasko brez bonusa me stane recimo okoli 500 evrov. Še 150 evrov za 1% odbitne pa sem skoraj na polovici ekonomske totalke. Ker imam bonus, ker nisem vzel najdaržje zavarovalnice (ja vem, zna me tepsti ob škodi) sem dal za polni kako in AO 320. To pa nekako lažje preživim.
Ali imam pet jurjev ali jih nimam je brez veze. Avto se dobi na leasing. Ni pri meni zagotovo ne. V nekaj dneh spraskam tiste jurje če bi bilo treba (nisem skregan s žlahto). Do sedaj sem na kredit vzel enkrat zavarovanje in knjige v sš. Šus v koleno za osebno finančno evidenco (za mojo glavo).

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Tisto zavarovanje za starejša vozila pri Triglavu ima precej omejitev. Lahko mi pošlješ na email sedanjo polico ti bom z dodatnimi popusti znižal premijo pri drugi zavarovalnici. Rabil bom še podatek, kdaj si naredil izpit za "B" in datum rojstva. Morda imaš kaj otrok do 9 let? Hišo z lastnim dvoriščem?
smile-1.gif

Moji podatki so v osebnem profilu.

LP