Karavan do enih 5000 EUR max?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
grin1.gif
Fora je da če slučajno ne dobim lepega passata ali škodilaka in bom imel na izbiro samo ne-VAG avto, torej mondeota ali laguno, katerega vzet pol? Pri tistem stilotu pa nekako me je tisti uporabnik ko ga je hvalil zrajcal, avto je drugače simpatičen in všečen, ampak spet na koncu...je fiat. Ampak OK, če je kot pravi, JTD v njemu fajn mašina, pol je to to. Konec koncev ribne mi lahko vsak če imam "srečo".

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
"je Fiat"...lahko poveš malo več, kaj si s tem mislil?

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Fahr Immer Am Tag - vozi samo podnevi
Fehler In Allen Teilen - napake v vseh delih
Für Italiener ausreichende Technik - za Italijane zadostna tehnika
Ferrari In Aussergewöhnlicher Tarnung - izjemno zakamufliran Ferrari
Fix It Again Toni - angleško menda znate
Fünf Italiener, alle tot - pet Italijanov, vsi mrtvi
Fahrende Italienische Abfall-Tonne - vozeči italijanski koš za odpadke
Fahrer ist a Trotel
grims-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Je pa zelo zanimivo, da še nihče ni predlagal Kie ceed, pa prek 200 odgovorov.
confused-1.gif

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Citat:
če bi MORALI izbrati med mondeotom in laguno
Za Mondea ti težko rečem, ker ga ne poznam.
Imam pa Laguno 2005 in sem do danes izredno zamenjal vzmet pod pedalom sklopke, ki me je prišla 2€.
Vožnja je udobna, spije malo - vsako leto naredim vsaj dve daljši relaciji (3000 km +) in je povprečna poraba 5.0, drugače okrog 6l mestna vožnja + ostalo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Citat:

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Fahrer ist a Trotel
grims-1.gif

Se raje s Fiatom za gotovino vozim in brez skrbi, kot 80% voznikov na nasih cestah z vozili na leasingi in krediti, ki si jih ne morejo privosciti. Doma pa zelje in krompir. Slednji so najbolj glasni v temi o drazjem gorivu.

cheer.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Citat:

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Fahrer ist a Trotel
grims-1.gif

Se raje s Fiatom za gotovino vozim in brez skrbi, kot 80% voznikov na nasih cestah z vozili na leasingi in krediti, ki si jih ne morejo privosciti. Doma pa zelje in krompir. Slednji so najbolj glasni v temi o drazjem gorivu.

cheer.gif

Se strinjam
zmaga.gif

Mam tud jst "fiata" drugače, oziroma sorodnika. Drugač pa zelje in krompir prav pašeta, sploh če je še kaka pečenica zraven, krompir pa z ocvirki zabeljen.
grims-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Kaj bi vzeli če bi rabili karavana, dizl, da ni starejši od recimo cirka 2004 in najpomembnejše BREZ FAP FILTRA (ker ga imam že doma in mi je ena muka dovolj) pa do 5000 EUR max? Gledal sem kako laguno, mondeota, mazdo 6, 407, octavio, alfa 156...mnenja o teh? Kaj še gledat? Kaki audiji, BMWji, passati itd za to ceno so vse starejši z 250k km +. Pa če je možno da niso jetra od dCi mašine notri. Torej predlogi? Hvala vsem
nahrung002.gif

p.s.: Max je 5000, tako da "dodaj še xxx pa imaš yyy" mi ne pride prav, ker vedno lahko potem dodaš še zzz in kupiš xyz.
grin1.gif

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6386455&show=1

Pa še za spodoben dopust in tudi kakšen večji servis (zadnja prema?) ostane, približno se ujema tudi s kriteriji, edino letnik je že mal out (pa ne preveč). Neproblematičen avto nasploh, motor pa tudi, vzdrževanje poceni.
Seveda je pogoj, da prodajalec ne laže (tega žal iz oglasa ne razberem).

@Juris: se mi je zdelo da bo odgovor izčrpen oz. podoben že prejšnjemu.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Se podpišem za takšno Xsaro - če so km realni in je avto res vzdrževan, je to dober nakup. V službi vozim takšno, ki ima zdaj 365 kkm, še vedno se lepo in mehko pelje, brez čričkov, poraba okrob 6 l. Bilo je nekaj težav z motorjem (dize) ter servisirana zadnja prema, ostalo bp.
Sicer so dober nakup tudi Octavie, čeprav so res precenjene - ampak očitno z razlogom...

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Ce povzamem moje izkusnje s xsaro (res je da prvi model), si ne zelim vec podobnega avtomobila. Morda imam jaz smolo. Kupil rabljeno in je bila redno servisirana pri pooblascenem serviserju, ampak to je venomer kaj za popravljati. Res je, da me motijo ze nedelujoce malenkosti, ampak z leti je tega vedno vec. Ce je 2.0 HDI v redu in zanesljiv motor, si za vse ostalo okoli motorja ne bi upal trditi. Itak je pa ponavadi tako, da cene rabljenih niso kar tako nizje od podobnih avtomobilov istega letnika.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:

@Juris: se mi je zdelo da bo odgovor izčrpen oz. podoben že prejšnjemu.

Tisti zadnji je recimo jajec ker je v njem največji crap od motorja, ki so ga kdajkoli naredili. Pri avtu s takim motorjem rešitev ni menjava motorja (guess why) ampak preša. Mislim, že tako se pri 10 let starem dizlu trudiš kupit nekaj preverjenega, ne pa da dobesedno rineš v drek z nakupom motorja, ki ima par konkretnih konstrukcijskih napak. In zaardi njih ruži tudi v renojih, saabih in še kakem jajcu, skratka povsod kamor so ga vtaknili. Od tvojih treh predlogov bi bila omega pogojno ok, če le ni preveč rjava.

byunknown

Zelenc'
29. avg 2012
7
0
1
No 3.0DTI niti ni tako zelo slab, ampak je zelo občutljiv na pretirano matranje, ni to avto, da bi se ga vsak dan po avtocesti vozilo do max. hitrosti čeprav ima 177KM. Folk pljuva po njem, ko kupi uvožen avto iz Italije za male pare in s 3X prevertenim števcem, potem pa verjamem da zna marsikaj crknit. In to ni poceni. Ta jih 273k km pa pokliči lastnika pa ga vpraši, kaj vse je moral izredno menjati.
Drugače pa glede 2.2 DTI, jaz ga nisem v pol leta našel v SLO kakršnega bi si želel, zato sem vzel 2.0 in mi ni žal.
Je pa res, da imajo tile 2.0 DTI predvsem X20DTH problem z pregrevanjem poleti. To je res konstrukcijska napaka motorja, da imajo premale kanale za hlajanje glave motorja. Ampak to se enostavno reši, da se ga ne tišči v kakšen hrib na avtocesti 150km/h.