Kanarski otoki - Tenerife

first1

Fizikalc
19. mar 2018
329
161
43
Mislis Cicar? Sem najprej tam pogledal, pa je bilo vse drazje od Billiger mietwagen + Ker veckrat preko njih rentam dobim se dodaten dobropis, od shoop.de pa se dodatno cashback nazaj. Edino mogoce je manj rezervacije na kreditni pri cicar, ce je komu to pomembno in nima dovolj limita.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Edino mogoce je manj rezervacije na kreditni pri cicar, ce je komu to pomembno in nima dovolj limita.
2x rental pri Cicarju, enkrat Lanzarote, drugič Fuerta in nobenkrat ni bilo nobenih rezervacij ali kavcij. Plačaš najem (letos avgusta na Fuerti je Jeep Renegade za osem dni prišel cca 350€) ob prevzemu avta in to je to. Pa še jahača za tamala dva sta bila v ceni.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
329
161
43
Zanimivo da gre brez kavcije. Ker sem ze marsikje rental in je kavcija nekaj normalnega. Verjetno je to tudi razlog za taksno guzvo pri stantu Cicar, najmanj 30 ljudi je cakalo v vrsti, jst sem se v 20 min od izstopa z letala ze vozil okoli. Kavcijo pa itak v vsakem primeru dobis nazaj, ce jo ze lokalni ponudnik zaradi cesarkoli noce vrniti, pa povrne Billiger mietwagen preko Super Cover.

Se mi pa zdi, da so sle cene kr gor v zadnjem casu. Še v maju sem za 7 dni na Fuerteventuri rental fiat 500, pa je prislo 150 eur za 7 dni.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Mislis Cicar? Sem najprej tam pogledal, pa je bilo vse drazje od Billiger mietwagen + Ker veckrat preko njih rentam dobim se dodaten dobropis, od shoop.de pa se dodatno cashback nazaj. Edino mogoce je manj rezervacije na kreditni pri cicar, ce je komu to pomembno in nima dovolj limita.
Cicar, payless.es, autoreisen, plus car, vsi brez kreditne, vsi brez depozita, vsi z full insurance

raners

Majstr
4. mar 2008
2.824
442
83
Še na eno "zanimivost" sem se spomnil za Tenerife... In sicer pri tankanju avta.. Na eni izmed bencinskih črpalk se ustavim, mislim prijet ročko in do mene pristopi sorazmerno prikupna delavka črpalke in mi reče, da bo ona natočila... In ji rečem, da za 30eur. In da ročko v avto in stisne 3xgumb za 10 eur in se lepo iztoči za 30 eur bencina.. Grema potem not z delavko in mi reče nekaj manj kot 35 eur.. In jo vprašam, če ni tankala za 30 eur... In mi je rekla, da ja in da so ostalo neke dajatve za državo - da je tako vsepovsod v španiji... In tudi na računu je neka tak pisalo... Še slika računa:
20221122_153138.jpg

Ve kdo, v čem je finta?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
262
83
Slovenija
Jaz imam kontra finto iz Kanarov in Mallorce, npr. cena piše 1,89 €/l , ko pa plačaš, pa se odšteje neka postavka in plačaš 1,67 €/l. Obakrat letos, s tem da je seveda na Kanarih benz občutno cenejši.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
329
161
43
Ja pri meni je bilo tudi kontra, na tabli 1,210 za liter, ko natankam pa 1,02€, res pa da ni bilo prikupne punce, kr avtomat za tankanje. Prav smešno je ko se cel teden voziš okoli, greš na ~2400m pogledat Teide in še dosti drugih gorskih ciljev z, kjer v serpentinah poje prva do blokade, narediš 580km in nakoncu natankaš za 27€. Če ne bi sam tankal ne bi verjel, ker vsaj 6 pa mora piti pri taki vožnji polo 1.0 tsi, 2 osebe + klima, ne pa 4,5. Pomoje pumpa spušča bencin mimo števca, druge razlage ni...

Priponke

• Ia.jpg
    Ia.jpg
    833,3 KB · Ogledi: 81

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Še na eno "zanimivost" sem se spomnil za Tenerife... In sicer pri tankanju avta.. Na eni izmed bencinskih črpalk se ustavim, mislim prijet ročko in do mene pristopi sorazmerno prikupna delavka črpalke in mi reče, da bo ona natočila... In ji rečem, da za 30eur. In da ročko v avto in stisne 3xgumb za 10 eur in se lepo iztoči za 30 eur bencina.. Grema potem not z delavko in mi reče nekaj manj kot 35 eur.. In jo vprašam, če ni tankala za 30 eur... In mi je rekla, da ja in da so ostalo neke dajatve za državo - da je tako vsepovsod v španiji... In tudi na računu je neka tak pisalo... Še slika računa:
Poglej priponko 61142

Ve kdo, v čem je finta?
Mogoče postrežnina 20 centov na liter - normalno recimo v Italiji.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
Jaz imam kontra finto iz Kanarov in Mallorce, npr. cena piše 1,89 €/l , ko pa plačaš, pa se odšteje neka postavka in plačaš 1,67 €/l. Obakrat letos, s tem da je seveda na Kanarih benz občutno cenejši.
Pred tremi tedni na Mallorci isto, stevec kaze 94eur placal 86

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Da malo obudim temo - februarja razmišljamo iti na kanarske za 1 teden (no od tega je 2 dni pot). Nismo še čisto prepričani, kateri otok? GC, Tenerife, Lanzerote? Šli bi pa družina (2 otroka 12let).

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.169
113
Mogoče je na Tenerifih malo več dogajanja kar se otrok tiče drugače pa čisto vseeno.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
262
83
Slovenija
Tenerife, Loro park je vreden denarja, čeprav je drag :) Mogoče je tudi Siam vodni park odprt.
Pa El Teide se splača iti in seveda vnaprej rezervirati obisk vrha.

• Všeč mi je
Reactions: Yogi

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Hvala za namig, ampak teh parkov smo že videli dosti. Trenutno se po izkušnjah drugih (nekateri bili že 5x) nekako nagibamo na Lanzarote.