Kam z 5000eur

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej se ne bi oglasil, sam rad zganjas cinizem - ko je treba pa kej konkretizirat gres pa ad hominem. In ne razumi narobe - nikomur ne rabis nic dokazovat, kaj ti tu gor pises je dejansko tvoja stvar. Sam ce noces bit konkreten pol tud ne pametuj, ker izpade najmanj smesno.
Ja lej model, a resno misliš, da ti bo kdo dal listek s 5 točkami kako zaslužiti denar?
Taki mi zadanete samo gumb za zavijanje z očmi, ne si zdaj domišljati, da se sekiram za kogarkoli.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej se ne bi oglasil, sam rad zganjas cinizem - ko je treba pa kej konkretizirat gres pa ad hominem. In ne razumi narobe - nikomur ne rabis nic dokazovat, kaj ti tu gor pises je dejansko tvoja stvar. Sam ce noces bit konkreten pol tud ne pametuj, ker izpade najmanj smesno.
Ja lej model, a resno misliš, da ti bo kdo dal listek s 5 točkami kako zaslužiti denar?
Taki mi zadanete samo gumb za zavijanje z očmi, ne si zdaj domišljati, da se sekiram za kogarkoli.
Ne tega definitivno ne pricakujem. Sam ti si s tem listkom navedel en ekstrem, sam zganjas pa drugega. Ne sej sekirat se pa res ne rabis.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.946
113
v lokalni ostariji
par stvari kupit pa prepakirat vsak pomisli na kakšno drogo.... sej vse trgovine delujejo po tem načelu. kupijo prodajo. kupijo na debelo prodajo na drobno (Tudi trgovci "na debelo"...)

ampak je riziko velik.

ja vsi bi služil delal nebi pa noben.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ne vem zakaj bi vsak pomislil na drogo, če v isti sapi trdiš, da vse trgovine delujejo po tem načelu.

Seveda delujejo po tem načelu, le zakaj?

delter333

Guru
21. maj 2010
1.863
1.568
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tako ali drugače imam en kupcek denarja, katerega ne rabim kmalu zapraviti, bi pa rad videl da na dolgi rok ohranja svojo vrednost.
Do takrat pa živim od tekocih prihodkov.
Res da lahko prodam avto, dodam teh pet jurjev, pa kupim nekaj novega, ampai zakaj? Zato da bom placeval kasko in da se bo sosed zrl... Ne hvala.
Teh pet jurjev zelim imet za obdobje ko je bom mogel zaslužiti za osnovno prezivetje, ali za vecjo investicijo (obnova strehe na hisi recimo). Drugi za tak primer vzamejo kredit s 5% obrestno mero, jaz trenutno zelim varcevati s pol te obrestne mere.. Razlike je 7,5%.

Pozabi obrestne mere in banke kmalu bomo morali plačevati za hranitev našega denarja pri njih. Nisi napisal če je to edini keš ali le višek keša, ker tako vsoto v današnjih časih ni neumno imeti pri roki (glej grško zaprtje bank in omejitev dvigov).Če je pa to višek keša pa...pravijo da svet drvi v stagnacijo in deflacijo, poglej malo kaj se geopolitično dogaja okoli nas in v takem primeru zlato ni slaba izbira.

Mojih pet centov.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
5000 evrov je tolk mal gnarja, da se ne splača kam posebaj vlagat, žal.
Preprosto jih veži na tri banke pa imaš mir.

Ne razumem zakaj tolk nezaupanje v banko.

Da imaš pa doma evre je še včje tveganje, požar, tatvina....

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Če bi jo dodal spredaj, bi bilo isto, če pa zadaj pa ... aaa ...
evil.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Če bi jo dodal spredaj, bi bilo isto, če pa zadaj pa ... aaa ...
evil.gif

Mah verjetn ni tako tezko. 20 let hodis na siht (dva v gospodinjstvu) in ce si bil strikten in vsak mesec dal na stran 400€ Bi moral imeti na racunu 100 jurjev. A odgovori bodo se vedno isti ker nihce nima ideje kaj bi bilo najbolje...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Dobre dve leti sem se boril od poncija do pilata da sem dobil placano prevzeto robo od avstrijskega podjetja. A zdaj naj pa ta denar nazaj nesem avstrijskemu podjetju? Sicer drugemu, ampak jaz tem ne zaupam ravno najbolje. Podjetja gredo danes v stecaj kot....
http://www.zurnal24.si/moja-elektrarna-lepe-obresti-a-v-primeru-stecaja-bi-izviseli-clanek-266180

Banke danes za 5% mecejo denar za kreditojemalci.

Zajebal sem pred 5 leti ker nisem sam poiskal (najel/kupil) lokacije in postavil soncno. Pac so bile takrat druge prioritete in se nisem prevec poglabljal v to. Ceprav drzava danes kar dobro obira lastnike

B81

22. jul 2007
37.021
10.542
113
Poisci najbolj prodajan npr. harley davidson&co. prstan, obesek, denarnico, verizico...daj ga skopirat kakemu kitajcu iz alibabe ali podobnega in ga ponudi na amazonu...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Gledam odgovore in se smejem
cool-1.gif

Zakaj? Ker nekateri niti pod razno ne razlikujete med poslom in naložbo...
1.Posel je zadeva,kamor moraš vložiti denar,hkrati pa moraš še DELATI
2.Naložba je zadeva,kamor vložiš denar (banka,skladi,zlato...lego kocke...),hkrati pa ne rabiš NIČ DELATI oz.delaš svoj osnovni primarni posel,ki ga obvladaš...ne boš šel zdaj s privarčevanim denarjem preprodajat avtomobilov ali se šel prodaje na Alibabi,če tega ne obvladaš,a ne?

Človek sprašuje,kam z 5000 euri,pa mu večina predlaga take ali drugačne posle...smešno...

Moj predlog (če se varčuje na daljši rok): Sklad KD Prvi Izbor (ali Infond Beta - 7% povprečni letni donos v zadnjih 12 letih!),ali podoben svetovni delniški sklad!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Ksz
Ocitno bom tudi jaz zacel verjeti v ravno zemljo, ker Shark me razume.
Jaz bi se naprej sral tukaj gor, (danes delajo samo se bedaki). Rabim pa prihodek za Klump od telefona in klump od narocniskega paketa da to lahko delam.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.946
113
v lokalni ostariji
Nalozba je isti smorn kot varcevanje. Ampak kej velik novega dnarja ne bo ce ga ne bos dodajal notr. Pac mas mal bl na varnm dnar kt v stummfu. Sam denar lahko povecas samo ce delas. Tudi nakup in prodaja delbic je delo. Ce pa pustis pr gmah je pa varcevanje. S rizikom, da bos brez usega ostal...

Aja zdejle vem da se prodaja en samohodni class dober. Sam je cca 16000 ce bi nalozil denar v kovine:) donos je pa dober.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik hja1 pravi:
Kakšne predloge imate kam vložit 5000eur za par let, da bi z čim manj rizika pridobil čimveč. Banka, razni forexi in podobno odpade. Za nakup neprimičnine je premalo, edino kar mi pade na pamet je srebro, ima kdo kakšen pametnejši predlog?

Hvala

Nikamor, v zokn, premalo keša, škoda časa in denarja. Sploh pa če je to to kar imaš te bo samo grizlo kako je s tvojo naložbo...