hodim bolj zares po hribih že 6 let, a sem se Plemenic lotil šele lani. Pač imam rešpekt do gora, zajebanih zadev se lotim šele takrat, ko menim, da sem dozorel za njih in sem tudi natreniral nekoliko lažje cilje.Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Meni, kebru, in še marsikomu so npr. Plemenice nekaj samoumevnega, nekdo drug pa si bo rekel prvič, zadnjič in nikoli več.
Tako da Jalovec iz Tamarja je letos tista glavna točka poletja. Kar na horuk rinit v težke zadeve, to pa ne. Zelo veliko jih gre Triglav gor in dol v enem dnevu, in to so jim prvi zaresni hribi (in običajno tudi zadnji, ker se jim zameri). Enodnevni Triglav je resno orenk zadeva, ki traja vsaj 12 ur, pa imam zelo dobro hribovsko kondicijo, vsaj v primerjavi s povprečnimi planinci, ki gor rinejo tudi s harmonikami, trobentami, 5 piri v ruzaku in ostalo šaro.
Sploh pa mislit, da kondicija ni problem, je vprašljivo. Nekdo bo dobesedno laufal na Šmarno goro, ne da bi se kaj dosti utrudil, a bo "umrl" po šestih urah tapravega visokogorja, pa bo še vedno komaj na pol poti. Zato pa je Grintovec prava kondicijska tura. Če imaš po njej le tak blagi muskelfiber in bi lahko šel že drugi dan spet v kak hrib (magari lažji), potem ni problema. Ampak običajno to ni tako, niti za dobre športnike.