Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jaz bi jo vzel k sebi domov in pika. Širjenje slabe volje je samo izgovor, verjetno snahe?
Nekako tako ja, poleg tega pa, kot je že bilo rečeno, 65 let sploh ni starostnik. Moja mama je blizu teh let pa še dela in še bi delala, ker se sploh ne počuti staro. Takšno osebo tlačit v dom med 80+ taprave starostnike si ne morem predstavljat. Dovolj je agilna, da postori vsa hišna opravila, ipd.
Zdaj, če se OPju res zdi, da mama ni primerna za družbo, potem že ve kako in kaj, ampak do tega pomoje ni prišlo zaradi sedanjega stanja in je morala že prej bit malce "čudna". Ker če bi bilo zaradi stanja, bi jo ravno bližina družine morala "spraviti k sebi".
Ne vem, mogoče so moji starši tako vredu in drugi nimajo tako dobrih iskušenj, ampak jaz bi v takem primeru postavil starša na prvo mesto, pa če se žena še kako repenči, brez njih namreč tudi mene ne bi bilo in dolžnost je, da jim to zdaj vrnem, ko so najbolj potrebni pomoči, mogoče celo zadnjič v življenju. Otroci pa bodo že preživeli, ne jih podcenjevat, da bi zdaj zaradi tega bili zaznamovani for ever.
Mogoče ena ideja za MUCa, vadba za starejše občane v bližnjem fitnes centru, ali podobno. Tam ponavadi niso še pretirano stari ljudje in pa gibanje bi verjetno tudi njej pomagalo, ampak spet odvisno od tega kakšen tip človeka je, oz je bila pred boleznijo.