Kam na faks...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Prvi roki niso nič lažji...

Samo na prve roke gredo ljudje, ki delajo sproti in je njihovo znanje že tako na višjem nivoju. In potem pač izpade, da se da prve roke lažje narediti. Seveda, če se dobro naučiš. Kar pa velja tudi za vse ostale roke...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Na našem faksu so prvi roki definitvno lažji. Ponekod dajo kar iste naloge kot smo jih pri predavanjih/vajah reševali, kasneje pa so naloge malo bolj zaj*.
Pa da ustnih izpitov ne omenjam. Zamudnike vsi bolj postrani gledajo in jim je posledično težje dobiti dobro oceno, čeprav znajo več kot mi na prvem roku.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Prvi roki niso nič lažji...

Samo na prve roke gredo ljudje, ki delajo sproti in je njihovo znanje že tako na višjem nivoju. In potem pač izpade, da se da prve roke lažje narediti. Seveda, če se dobro naučiš. Kar pa velja tudi za vse ostale roke...

pa ti po opravljenem faksu na MF trdiš to?

parkrat se mi je zgodilo, da nisem šel na prvi rok, pa je bil na prvem roku star izpit, katerega so večinoma poznali, na 2. roku čisto nova vprašanja, drugi detajli, osip maksimalen

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.566
1.090
113
Titograd
Mislim da je na skoraj vseh faksih vsaj nekaj predmetov kjer so prvi izpitni roki lažji, ali pa predroki ki jih ponekod imajo, ponekod pa ne. Sem šel skoraj vse izpite delati v prvem ali drugem roku in ko sem gledal kaka vprašanja so imeli sošolci za mano...... definitivno sem tretjino izpitov imel lažja vprašanja, vsaj meni se je tako zdelo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Well... JA. To trdim.

Vsak izpite ocenjuje subjektivno, glede na svoje znanje. Zakaj se udeležencem prvih rokov zdijo le ti lažji (lahki), pa sem že zgoraj napisal. Poleg tega sem se pogovarjal s parimi profesorji in vsi so se smejali tej "fami" o "prvi roki - lahki (zlati) roki".

Še večja neumnost pa je o tem razmišljat tam, kjer so izpiti bodisi izključno ustni / praktični ali kjer so izpitna vprašanja izbrana naključno ali kjer izpitne ocene določa Gauss.