Kakšne sosede imamo?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Zadnji dogodek mi je dal malce misliti, s kakšnim sosedom (i) delim blok. Občasno anonimno pisanje na obvestila na oglasni deski je itak stalnica, na sestankih pa takih običajno ni, da bi povedali, če koga kaj moti. Primer izražanja je recimo spodaj, le da ni iz našega bloka.
Torej, kaj se je zgodilo. Ob zadnjem neurju je novi sosed dal motor na hodnik od bloka (ki je sicer poln koles) in na oglasno desko napisal sporočilo, da je motor noter in zraven tel. številko, če bo koga zelo motil.
No, ko je čez nekaj ur prišel do motorja je le ta imel komplet razrezan sedež.
Zadeva je bila prijavljena policiji, ampak nekih rezultatov sam osebno ne pričakujem (žal na podlagi lastnih izkušenj).
Kar recimo mene pri vsem tem najbolj muči, je to, da imamo očitno v bloku umsko prizadeto osebo s psihičnimi težavami in da ne vem katera je.
Kaj bi vi naredili? Bom kasneje dopisal, kaj sem jaz naredil...
Imate tudi vi takšne sosede?

PS: Tisti sosed nisem jaz
tongue-1.gif
.

Pa še fotka kvalitete izražanja, ki so jo sposobni anonimni, brezjajčni bebci spravit skupaj (ni iz našega bloka).
fotka.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Nič ne pomaga, če ni zraven obvestila, da ga snemaš, pa še to vprašanje če bi zadostovalo za kakšen "uraden pregon".

Edino če rešiš "po soseko" in greš s palico na obisk. Ampak tu je problem, če je sosed večji bedak od tebe in te pričaka s čim večjim.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jst sem v relativno starem bloku....

3 sosedi so sedaj v zadnjih 3 letih vsak posebaj prenavljali stanovanje. Cele dneve se je razbijalo in drkalo kurčeve pormašine...

Potem pa, da se prišpara se lotijo še sami in potem namesto 1 tedna... vrtajo ravno eno leto.
bonk.gif

Namesto, da se privatnika pokliče...razbije in povrta par dni in dio.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Zadnji dogodek mi je dal malce misliti, s kakšnim sosedom (i) delim blok. Občasno anonimno pisanje na obvestila na oglasni deski je itak stalnica, na sestankih pa takih običajno ni, da bi povedali, če koga kaj moti. Primer izražanja je recimo spodaj, le da ni iz našega bloka.
Torej, kaj se je zgodilo. Ob zadnjem neurju je novi sosed dal motor na hodnik od bloka (ki je sicer poln koles) in na oglasno desko napisal sporočilo, da je motor noter in zraven tel. številko, če bo koga zelo motil.
Zadeva je bila prijavljena policiji, ampak nekih rezultatov sam osebno ne pričakujem (žal na podlagi lastnih izkušenj).
Kar recimo mene pri vsem tem najbolj muči, je to, da imamo očitno v bloku umsko prizadeto osebo s psihičnimi težavami in da ne vem katera je.

tongue-1.gif
.

Pa še fotka kvalitete izražanja, ki so jo sposobni anonimni, brezjajčni bebci spravit skupaj (ni iz našega bloka).
fotka.jpg

soglasje od vseh bi rabil za parking motorja
evil.gif

kot vidimo ga ni dobil
evil.gif

je pa to bolano, se strinjam, ne sumite kakega belega starca?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
a privatnika boš pa ti plačal da bo povrtal in dio? če te je tako motilo bi jim ponudil, da jim razliko do mojstrov ti plačaš...

če si v starem bloku pač predvidevaj da se po renoviralo itd...

bedaki ko dela sosed vedno pizdijo ko pa sami delajo pa ni problema če zraven uničijo še pol bloka...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Šparaš v prašička, ko se nabere pa privatnika najameš za 1 teden.

Ne pa da sosedi ravno 1 leto poslušajo razbijanje. Potem, ko eden konča se pa drugi loti
hysterical-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Pri nas je manjsi blok 5 strank vsak dela kar hoce in nihce nikomur nic ne tezi. Nimamo pa.nekih odnozov se vec ali manj samo pozdravimo ko se srecamo. Ce kdo kaj renovira ropota tudi ob nedeljah ali ob enajstih zvecer nihce nic ne tezi pac ce je treba je treba malo potrpis.

Citat:
Uporabnik mtl pravi:

tongue-1.gif
.

MTL, kaj recimo če bi meli en nabiralnik, kaslc po domače, al pa kako katlo kot jih majo recimo na volitvah ko oddajaš listič, pa naj notri anonimno oddajajo to kar jih moti in si očitno tega ne upajo na glas povedat, potem pa te zadeve urejate na sestankih?

MIslim če so predlogi, pritožbe, okej, upravičene, potem to tud če je anonimno, ne bi smelo biti težava. Drugo pa je, če prijavljajo neumnosti....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Sem dolžan še informacije, kaj se je dogajalo naprej.
Zadeva je bila predana policiji, kdaj (če kdaj) bo zaključena se še ne ve. So imeli pa nekaj razgovorov.
Ker je meni zadeva resno prekipela, sem spesnil tole zadevo in jo nabil na oglasno desko. Podpisalo jo je precej (če ne vsi) sosedov in zanimivo, da ni ''dobila nog'' takoj, temveč je ostala gor, tako da so si jo vsi ogledali.

Zaenkrat so se (tudi nekatere druge) zadeve umirile. Lahko je le zatišje pred viharjem ali so pa policisti izvedli zastraševalno funkcijo oz. morda je osebku tudi ta list dal vsaj malo za razmislit.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Dobro da ni s flomastrom na čestitko napisal: IMAM PUN KURATZ VAŠIH ČESTITK

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Verjetno se je tut on podpisal...
Verjetno, ampak ni bil to namen. Glavni namen je bil, da novemu sosedu pokažemo, da je dobrodošel in da nismo vsi umsko prizadeti. Zraven pa, da se bedak malo zamisli.
Ne moreš se pustiti terorizirat enemu bedaku. Je pa bila zanimiva debata, kdo se bo prvi podpisal spodaj.
grin1.gif
Kao zaradi povračilnih ukrepov.

Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Dobro da ni s flomastrom na čistitko napisal: IMAM PUN KURATZ VAŠIH ČESTITK
Sem pričakoval, da bodo kakšne neumestne pripombe padale pa ni nič.
shocked-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Mah, vsako stopnišče v bloku ima praviloma enega posebneža
smile-1.gif
.

Pri meni je bila to nekaj časa ena malo "æapac" familija, kjer je bil on hišnik treh stopnišč, spotoma si je prisvojil del kleti za svojo uporabo, ker so mu naivni sostanovalci podpisali, da bo imel notri stvari za hišniška dela, nato ni bil več hišnik, v tisti del kleti pa je prenesel del svojega stanovanja in nikakor ni hotel izpraznit. Nato se je ta familija odselila.
Potem sem dobil nekaj stanovanj nad svojim "intelektualno" familijo z dvema majhnima otrokoma. Sosedje so bili vsi navdušeni nad njimi dokler se ni desc sam lotil prenove stanovanja, ki je trajala skoraj pol leta, štemali so pa vse popoldneve do točno 22:00, ob vikendih pa začeli točno 7:00. Nato so se končno vselili v prenovljeno stanovanje, hrupni pa u 3 pm.
Potem je sosednje stopnišče ena stara vešča, ki si prisvaja parkirna mesta in določa kje lahko kdo parkira, vse pa je seveda od MOLa. Njena odrasla mulca seveda lahko ob krajših obiskih puščata avte tudi sredi dovoza ali pred garažami drugih.

Z vsemi zgoraj naštetimi sam nisem imel nobenih problemov, ker sem jih hitro šolal nazaj, le staro veščo še danes sumim, da je naredila rajso čez havbo ženinega avta. Jebiga, kasko je pokril tudi to. Za staro bo pa tud še palca zrastla.

Zdaj smo dve leti v hiši, zapreš vrata za sabo, parcela zadosti velika, da se s sosedi ne gledamo na meter razlike, načeloma tudi vsi sosedje kul, še najbolj tisti južnih prednikov, pa z malo več denarja.
Seveda pa tudi tu ne manjka pacient, ki mi je še pred vselitvijo poklical gradbeno inšpekcijo.
Pa moram reči, da od prvega dne, ko sem bil na parceli (in tudi v bloku), sem vedno prvi pozdravljal sosede, načeloma nikoli nismo bili glasni itd..

Kar hočem reči je, da se vedno najde en malo večji kre.ten od drugih normalnih osebkov.
Če bi danes še živel v bloku, bi takemu nastavil past s kamero in ko bi se dotični ujel vanjo, bi šel do njega, pa mu vrgel dokazni material v faco, pa ima da plača dvojno vso storjeno škodo. To prvo bi se pogovoril na lep način. Če bi se pa karkoli upiral, pa vzgojne batine ponoči.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Mi smo imeli samo enega pa še to pred leti. Je pa odvetnik.
Sedaj se je odselil. Za tisto hišo kjer je prej živel še vedno tožarijo zaradi dediščine hiša pa lepo propada že vsaj 5 let.

Ostali sosedi so pa super, se pozdravimo in pogovarjamo, tudi kakšna usluga občasno. Kdaj pa tudi skupaj zažuramo z nekaterimi.