Kako zbrisati Linux?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Evo, če to ne dela.... pa kaj drugega poskusimo...
smile-1.gif

Instaliraj iz Device Manager-ja, pa izberi mapo, kamor si prej tole odzipal.

http://www.2shared.com/file/SNMVclqW/XP_INF.html

Ali tule: http://bayfiles.com/file/8rsl/a9k2zT/XP_INF.zip

MD5SUM je 4721e780ebc9c769df563206bf1bfbc3 , če bi preverjal.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Take kolobocije je potrebno izvajat na Windows?
rolleyes-1.gif
No no, idi mi instalirat hardver, ki ni podprt na Linux, pa se javi... (v ločeni temi).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Take kolobocije je potrebno izvajat na Windows?
rolleyes-1.gif
No no, idi mi instalirat hardver, ki ni podprt na Linux, pa se javi... (v ločeni temi).

Konkretno o driverju o katerem je govora (AMD/ATI grafična kartica) obstajajo gonilniki (uradni) za linux, za XP pa ne!

In to ni offtopic, ker je v naslovu teme je omenjen linux. Pravi naslov teme bi sicer bil "kako instalirat predpotopne windowse na nov laptop" .. in ponudit linux kot alternativo ki deluje je se vedno ontopic!
grin1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Evo, če to ne dela.... pa kaj drugega poskusimo...
smile-1.gif

Instaliraj iz Device Manager-ja, pa izberi mapo, kamor si prej tole odzipal.

http://www.2shared.com/file/SNMVclqW/XP_INF.html

Ali tule: http://bayfiles.com/file/8rsl/a9k2zT/XP_INF.zip

MD5SUM je 4721e780ebc9c769df563206bf1bfbc3 , če bi preverjal.

Najlepša hvala naredil se je čudež
cheer.gif

Najprej inštaliram tole zadevo, nekaj jamra, da ni preverjeno a vseeno naložim.

Ko mi naloži mi napiše, da naprave ne pozna.
Ponovno zaženem računalnik in kartice sicer ni naložil ampak mi je v device managerju vprašaj spremenil in dal pod display adapters Radeon HD Alter ter dodal klicaj.

Potem sem šel pa še na drug vprašaj in tam hotel naložiti to, ni šlo, so pa takoj šli Intelovi driverji, ki se mi prej nikoli niso naložili in delali, sedaj pa takoj.

In po ponovnem zagonu mi je takoj lepo prepoznal Intel graphics HD, nastavil resolucijo, dobil možnost spreminjati nastavitve svetlosti, kontrasta, priklopa dveh monitorjev,...

Tako, da sedaj končno dela vse.
cheer.gif

Še enkrat hvala za vso pomoč.

Je pa zelo žalostno, da se izdelovalcem strojne opreme kar ne da več delati gonilnikov za XPje, ki jih še vedno uporablja daleč največ ljudi: http://www.google.si/imgres?q=...&ved=1t:429,r:7,s:0,i:76

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, pa imaš še v Device Manager-ju kake klicaje zdaj?
No, glavno da dela...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ja pri display adapter imam prikazani dve zadevi:
-Intel graphics s katero je vse ok ter
-Radeon HD alter pri kateri je klicaj.

Ampak zgleda da vse dela tako kot je treba, vsaj slika je čista, ostra tako kot mora biti, tako, da mi dol visi za tisti klicaj
wink-1.gif

Sedaj pa čakam, da mi čez kakšne 14 dni iz našega HP sporočijo, da gonilnika ni-baje mi bodo gonilnike poslali ampak so po moje ugotovili, da ni gonilnika in zato raje nič ne odgovorijo.

A če mi slučajno pošljejo gonilnike, lahko poskusim, če bo res tisti delal ali lahko spet kaj "zjebem" in naj raje pustim vse skupaj pri miru???

Se pa res zahvaljujem za pomoč, ker sicer bi moral imeti W7, ki sem ga že testiral pa me je samo glava bolela, tako kot pri linuxu, kjer nisem našel niti raziskovalca/explorerja, da bi pregledal kaj je na disku...

Lep večer želim.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če bi instaliral tisti driver, prej backup naredi ali vsaj novo točko v System Restore.
Pol lahko nazaj daš, če se kaj zalomi.

PS: Verjetno ti deluje le Intelova grafika, ki pa je za 90% zadev dovolj, pa še manj elektrike porabi.

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Če bi pri HPju imeli gonilnike, bi mi jih že zdavnaj poslali, tako, da se ne bo treba igrati.

Torej mi deluje le Intelova grafika iz matične plošče?
Ker mi povsem zadošča, lahko potem ta AMD Radeon HD vzamem ven in recimo prodam?

Obnovitvena točka je pa odlična zamisel, če se bom slučajno kaj igral.
Hvala za nasvet.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Ker mi povsem zadošča, lahko potem ta AMD Radeon HD vzamem ven in recimo prodam?
Če je kot kartica in ni zalotana na ploščo, potem teoretično ja. Čeprav ni ne koliko prometa s tem. Vprašanje je že kompatibilnost (hlajenje), pa še relativno šibki model imaš, za katerege nekega zanimanja ne pričakujem.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Nisem odpiral prenosnika, tako, da ne vem kako točno zgleda, pa še s kakšno garancijo bi znal biti kakšen problem, tako, da bom vse skupaj lepo pustil na miru.

Hvala za pomoč, da sem le uspel usposobiti XPje in mi vse lepo dela.
cheer.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Googlaj za: hp 4730s service manual

EDIT: za foro sem pogledal, in to je "system board", kjer imaš možnosti za izbiro USB 2.0/3.0 in količino integriranega GPU RAM. To je del matične plošče...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ

Da si malo sposodim temo... Imam podoben prenosnik, samo da so gor W7 in grafična ATI Radeon 7470 1Gb.
Ne delajo mi gonilniki z uradne HP strani in uradne AMD strani. Na AMD strani mi pod avtomatiko najde, da imam grafiko serije 6. Če jih naložim, zgleda vse OK, ko pa resetiram prenosnik, mi pa javi, da niso pravi gonilniki v vseh primerih.
Kak nasvet?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Driverreviver si potegni dol, ti sam poišče vse driverje in instalira naenkrat.

http://www.reviversoft.com/driver-reviver/

Hvala za programček, sploh ni bedast.
Lepo pregleda računalnik in ti najde gonilnike ali ti posodobi stare-ampak je treba prej najti polno verzijo programa-če kdo rabi link do polne verzije naj mi piše in mu ga pošljem.

Vsaj eno uro sem iskal in dol vlekel vse možne gonilnike ter vse to nameščal, pri zvočni kartici, omrežju, pa wifi kartici je po deset gonilnikov in je kar zamudno najti pravega-ta programček pa lepo sam vse najde in jih naloži.

Žal je pa zrihtal čisto vse druge gonilnike edino za grafično kartico ne ;(

Jutri pokličem še na servis, če ne pa na žalost očitno ne bo druge kot naložiti w7, ki mi ni všeč pa še originalne verzije nimam.

Vsem pa hvala za trud in vso pomoč, vseeno sem se spet nekaj naučil.

Tak nasvet...

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
http://www.dban.org/node/15

Tu piše kak se na USB spravi.

A ti drugi USB-ji startajo?
Če je star PC, potem verjetno ne podpira start iz USB ključkov.
Sicer pa poglej BIOS opcije glede boot-a ali pa če je kaki gumb za Boot meni med zagonom. Ponavadi je F8, F9, ESC, F12, in večina to napiše na monitorju, res da za kako sekundo, ki je lahko takrat, ko monitor še ni preklopil in se ne vidi.