Kako zbrisati Linux?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Gre za model HP probook 4730s i52430M

Grafična kartica pa mobility radeon HD 6490M

Sedaj pa vlečem tisti driver iz linka in upam, da reši ta problem.

Za ene par let bi bili XPji še super, če ne pa očitno ne bo druge kot se navaditi na Visto oz w7 sam tam bodo pa spet drugi problemi, ker mi ne bo delalo to pa ono
wink-1.gif

Je pa žalostno, da danes ne dobiš več zraven gonilnikov, včasih sem dobil ob nakupu vse potrebno od a do ž.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Lahko probaš gonilnik za kaki podoben model, recimo tole .

Žal tole ne dela.

Normalno sem zagnal in se mi je odprl programček in sem zadevo naložil, na koncu mi piše, da je naloženo uspešno.

Ko pa ponovno zaženem računalnik, grafične kartice še vedno ni zaznane ;(

Če slučajno kdo ve za kakšno rešitev jo bom res zelo vesel.

Lep večer želim še naprej.

22. jul 2007
1.401
59
48
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Lahko probaš gonilnik za kaki podoben model, recimo tole .

Žal tole ne dela.

Normalno sem zagnal in se mi je odprl programček in sem zadevo naložil, na koncu mi piše, da je naloženo uspešno.

Ko pa ponovno zaženem računalnik, grafične kartice še vedno ni zaznane ;(

Če slučajno kdo ve za kakšno rešitev jo bom res zelo vesel.

Lep večer želim še naprej.
Bi ti mogoče kaj od tega pomagalo
sprasujem se.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Driverreviver si potegni dol, ti sam poišče vse driverje in instalira naenkrat.

http://www.reviversoft.com/driver-reviver/
Tako ja, čimveč bedastih programčkov, da ti ja zaserjejo register
smirk-1.gif

Če zadeve ni na AMD/ATI strani, potem ne obstaja.
Jaz sem tudi moral iti iz W2000 na XPje, ker ni bilo gonilnikov za HD2400pro(vsaj ne uradnih in približno delujočih)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če zadeve ni na AMD/ATI strani, potem ne obstaja.
Nonsens.
Na AMD/ATI strani ni praktično nobenih gonilnikov na notebook-e, ampak to ima vsak proizvajalec pri sebi.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik kontrakarambolmatica pravi:
Bi ti mogoče kaj od tega pomagalo
sprasujem se.gif

Na teh dveh linkih sem že zdavnaj vse naložil pa nič ne dela.
Itak na tem linku od HPja piše pri gonilniku za grafično kartico za XPje, da gre za Intelovo grafično kartico in potem ni čudno, da ne dela na ATI-jevi kartici.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Driverreviver si potegni dol, ti sam poišče vse driverje in instalira naenkrat.

http://www.reviversoft.com/driver-reviver/

Hvala za programček, sploh ni bedast.
Lepo pregleda računalnik in ti najde gonilnike ali ti posodobi stare-ampak je treba prej najti polno verzijo programa-če kdo rabi link do polne verzije naj mi piše in mu ga pošljem.

Vsaj eno uro sem iskal in dol vlekel vse možne gonilnike ter vse to nameščal, pri zvočni kartici, omrežju, pa wifi kartici je po deset gonilnikov in je kar zamudno najti pravega-ta programček pa lepo sam vse najde in jih naloži.

Žal je pa zrihtal čisto vse druge gonilnike edino za grafično kartico ne ;(

Jutri pokličem še na servis, če ne pa na žalost očitno ne bo druge kot naložiti w7, ki mi ni všeč pa še originalne verzije nimam.

Vsem pa hvala za trud in vso pomoč, vseeno sem se spet nekaj naučil.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Še ena ideja: Ker so to ponavadi itak isti gonilniki za celo družino produktov, lahko poskusiš tisti gonilnik za 6470M (moj prvi link, če se prav spomnim) "prisilno" instalirati.

Torej odzipaj ga in v INF fajl dodaj PCI ID od tvoje grafe.
Nato instaliraj normalno.
Ali pa instaliraj iz Device Managerja in tam izberi mapo s tem gonilnikom (tako ne boš imel Control Centra, ampak v večini primerov ga itak ne rabiš).

PS: Če to podpira preklapljanje med Intel in AMD grafiko, potem to zelo verjetno ne bo delovalo. Ne vem, če to sploh dela v XP.

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Žal namestitev iz device managerja ne gre, ne ročno, niti mi gonilnika ne najde prek spleta.

Pri INF datoteki pa res ne vem kaj naj spremenim, saj je napisanega ogromno-našel sem dve inf datoteki za XP.

Tako, da jih dodajam sem in če slučajno kdo ve kaj spremeniti naj mi prosim to popravi in bom zelo vesel.
Grafična je ATI/AMD mobility Radeon HD6490M

Sem pa klical na tehnično pomoč za HP prenosnike in mi je ena rekla, da me bo en strokovnjak poklical in bomo uredili vendar me danes ni poklical.

Dela mi pa čisto vse ostalo edino grafična ne ;(

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Pri INF datoteki pa res ne vem kaj naj spremenim, saj je napisanega ogromno-našel sem dve inf datoteki za XP.

Tako, da jih dodajam sem in če slučajno kdo ve kaj spremeniti naj mi prosim to popravi in bom zelo vesel.
Napiši PCI ID številke.
So v Device Managerju, odpreš lastnosti grafične (tiste, ki nima gonilnika*), na zavihku Details izberi "Hardware Ids".

Nekaj kot VEN 10DE DEV 0DE5

* - a ti kaže samo eno grafično?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.176
490
83
Popotnik ti je narobe povedal, tako da ti tisto ne bo delalo, ker so chipset driverji.
Izbrati moraš notebook graphics, radeon hd series, radeon hd6xxxM series, , windows xp 32 bit.
Ko daš display result ti lepo pokaže, da tega driverja ni, tako da boš moral ali zamenjati OS, ali pa se zadovoljiti z integrirano grafično s procesorja, za katero imaš driverje na hp strani.
Tak je to z zastarelimi zadevami.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Žal Popotnikova zadeva ne dela, tole Intelovo zadevo pa mislim, da sem že naložil ampak še vedno mi ne zazna gafične in še vedno je resolucija največ 1024x768.

Linux je pa žal tako čudno zakompliciran, da nov uporabnik rabi verjetno kak teden, da sploh pride do osnovnih stvari.

"Raziskovalca" sem iskal eno uro pa še nisem našel podobne zadeve kot jo imajo winsi.;)

Pa najbrž bi bil popolnoma uporaben in dobro delujoč, če bi se ga ljudje navadili-ampak ljudi navaditi na nekaj drugačnega je pa izjemno težko, še sam sem očitno prestar in me glava boli, ko se moram "zajebavati" z novim operacijskim sistemom, če mi pri starem vse lepo dela.
Kaj šele manj "računalniški" ljudje kot sem jaz.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Napiši PCI ID številke.
So v Device Managerju, odpreš lastnosti grafične (tiste, ki nima gonilnika*), na zavihku Details izberi "Hardware Ids".

Nekaj kot VEN 10DE DEV 0DE5

* - a ti kaže samo eno grafično?

Očitno je edino to še možna varianta.

Imam vprašaj(torej nista nameščeni) pri dveh video controler zadevah.

Prva ima številko:
PCI\VEN_1002&DEV_6760&SUBSYS_167D103C&REV_00\4&1528093B&0&0008

Druga pa:
PCI\VEN_8086&DEV_0116&SUBSYS_167D103C&REV_09\3&B1BFB68&0&10

Upam, da uspe, ker sicer bo na žalost res potreben prehod na W7 in ponovno nalaganje vsega.