Kako zavirate?

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
No saj nekaj takega tudi sam počnem, le da ponavadi prestavim tudi v tretjo. V leru nekako ne maram imeti, saj se mi zdi, da nad avtom nimam toliko kontrole.

@ggg:
13.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
evo še za bolj nazorni prikaz heel & toe tehnike: https://www.youtube.com/watch?v=JliPGde8jMM
... pozabili so povedati, da je to posneto med vožnjo po celovški... in da to uporablja velika večina udeležencev v vsakodnevnem prometu...

da je ta tehnika primerna za dirkanje oz. "malce bolj dinamično" vožnjo sem povedal že v štartu
wink-1.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ksz

Kiro znanost ste nardili iz tega
bonk.gif

Jaz bremzam z desno nogo, na sklopko pritskam pa z levo
hysterical-1.gif
. Aja, pa gas tudi z desno

Nč, se grem učit
write.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Sba pravi:
No saj nekaj takega tudi sam počnem, le da ponavadi prestavim tudi v tretjo. V leru nekako ne maram imeti, saj se mi zdi, da nad avtom nimam toliko kontrole.

@ggg:
13.gif

Colin McRae

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Hell and toe varianto uporabljam vsako jutro, ko po klancu navzdol pripeljem do stop črte pred prednostno cesto ...

Ker je avto še hladen in ročni zaug nekje na polovici, stisnem sklopko in z desno nogo zaviram in obenem z vogalom stopala še malo gasa dodajam, da avto ne ugasne :)

Rev. match pa uporabljam občasno ko vozim hitreje pri nižanju hitrosti, ponavadi do druge prestave.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pismo pa zdaj vidim da jaz sploh ne zanm vozit bom moral te tehnike sedaj naštudirat!
bonk.gif
a še res samo jaz na klasični način vozit

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Meni je rev match avtomatizem, s tem da ne uporabljam pete v klasičnem pomenu, ampak imam pri zaviranju del desnega stopala še poleg na stopalki plina - plin doziram z rotiranjem noge po vzdolžni osi stopala.

LP,

Milan
Enako. In tudi ob uporabi tega se da še vedno zavirat z motorjem ... Z motorjem se zavira vedno, razen če ima kdo slabo navado med zaviranjem držat stisnjeno sklopko.
Mimogrede: heel&Toe je generični izraz za kakršnokoli pritiskanje stopalke zavore in plina hkrati z isto nogo. Vseeno je, a zaviraš s prsti in gas daš s peto, obratno ali pa tako, kot to počne naliM ...

Nazadnje urejeno:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Malo off...

No kako se najbolš ustavi avto brez abs-a na mastni cesti..s pumpanjem bremze ane? Pa kako to?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Ne, ni. Originalen međugas oziroma cvišngas je pomenil, da si pri prestavljanju navzdol dal v ler, spustil sklopko, naštimal obrate in dal v prestavo. Takrat pač še ni bilo sinhronov, stvar je pa še zdaj uporabna, če daješ pri višjih hitrostih v prvo, recimo ...