kako zakleniti USB ključek?

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Pozna kdo način, kako bi zaklenil usb ključek - tako da bi se obnašal kot CD - skratka vsebina bi bila read only in se je ne bi dalo izbrisati?

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) Nekateri imajo malo stikalce gor za ta namen.
2.) S kladivom se vse lahko zbriše.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.102
139
63
okolica mesta
Obstaja kakšen free programček, da bi pred vstopom v datoteke, ki so na ključku vtipkal geslo in bi šele takrat lahko dostopal do njih?

Thx

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jerneju se ne ljubi na vsako vprašanje o kriptiranju odgovarjati enako - TrueCrypt.

Hvala za pomoč!
wink-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Obstaja kakšen free programček, da bi pred vstopom v datoteke, ki so na ključku vtipkal geslo in bi šele takrat lahko dostopal do njih?

Thx

V Win7 Ultimate ali Enterprise imaš program Bitlocker, ki dela točno to

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.102
139
63
okolica mesta
Sem opazil ja
smile-1.gif
Kako pa je potem, če bi te datoteke želel pregledovati na drugem komp., ki ima drug operacijslki sistem npr.: win XP?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Sem opazil ja
smile-1.gif
Kako pa je potem, če bi te datoteke želel pregledovati na drugem komp., ki ima drug operacijslki sistem npr.: win XP?
EFS podpira Windows od XP Professional dalje.

Hmm, Home verzije ne podpirajo spljoh (XP, Vista, 7) tako da to verjetno odpade.
Po funckiji pa mi je ful super (edino da imen fajlov ne enkriptira, le vsebino).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A je to vprašanje?
Saj je za 2000, XP, Vista in 7.
Le Home variante nimajo.
Torej a rabiš za Home tudi ali ne?
Če ja, odpade.
Če ne, pa je to ena najbolj izi variant (če te ne moti, da ostanejo imena (in velikost in datum nastanka itd....) vidna).

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A je to vprašanje?
Saj je za 2000, XP, Vista in 7.
Le Home variante nimajo.
Torej a rabiš za Home tudi ali ne?
Če ja, odpade.
Če ne, pa je to ena najbolj izi variant (če te ne moti, da ostanejo imena (in velikost in datum nastanka itd....) vidna).

mene zanima za home in pro....xp

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če se boš zafrkaval s prenašanjem certifikatov iz enega na drug računalnik, da boš lahko bral EFS enkriptirane datoteke na vseh računalnikih... well... potem si lahko nastaviš tudi Truecrypt.

Če si formatiral ključek, ga moraš samo še mountat (kar se sicer lahko nastavi tudi avtomatsko). V glavnem oknu izbereš črko, kamor želiš naložiti ključ, izbereš select device, označiš ključek in klikneš mount. Vpišeš geslo in voila.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.177
493
83
No bi se vključil v debato. Imam zunanji disk, poln stvari. Posodil bi ga kolegu, a ima zagotovo kak virus, zato bi ga rad naštimal da bi bil na voljo le za branje, tako da se virus ne bi moral zapisati gor. Bi bilo to možno, in kako (najboljše bi bil okr kaj od windowsov privzeto)?

Hvala

22. jul 2007
13.603
1.776
113
124
sandisk - U3 program, mislim da omogoča zaklepanje ključka, edino shit je ker ne deluje na comp. pri katerih nimaš admin. pravic, vsaj koliko sem sam enkrat preizkusil dokler nisem odinštaliral zadeveLPWWY

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Če se boš zafrkaval s prenašanjem certifikatov iz enega na drug računalnik, da boš lahko bral EFS enkriptirane datoteke na vseh računalnikih... well... potem si lahko nastaviš tudi Truecrypt.
TrueCrypt moraš instalirati na vsaki PC.
Pa admin pravice rabiš.

Za EFS pa samo v lastnostih mape ali fajla (gumb Advanced) vklopiš kljukico "enkriptiraj vsebino".

Potem izvoziš certifikat (načeloma lahko na isti disk, takrat obvezno z geslom) v fajl in na vsakem PC uvoziš. Dvoklik in vpis gesla. Enkrat. Nato ta user ima dostop vsakič. Drugi pa ne.

Evo, sem vso stvar opisal v treh vrsticah. (če kdo export ne najde, je v Control Panel / Internet Options / Content / Certificates)