Kako vstati?

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Ni blema, to je pač nabiranje kilometrine. Študiraj na tistem okoli okupiranja šefa za bolj kreativen posel. Ti želim !

Veš, kako je lepo, če se vidiš v svojem delu !

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Tudi jaz včasih rabim nekaj časa, da se sestavim, čeprav mi večinoma pol urice za kavo, cigaret in časopis popolnoma zadošča.
Če sem res "podrt", zjutraj skočim pod tuš ali pa en špancir okol bajte naredim, toliko da pospešim krvni obtok... Mogoče ni slaba ideja, poskusi.
Pa zjutraj ko se peljem na šiht nikoli gretja na ful, še okno si odprem, da me ja zbrihta
smile-1.gif
, pa kakšno fajn muziko si naštimam u fičaku pa je...

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik kane pravi:
Mene pa zanima,ce ima se kdo od vas,ki morate zgodaj vstati,jaz vstajam 4:50,in imam take probleme,da rabim potem se 3 ure na sihtu,da se dokoncno zbrihtam.Pa hodim spat,ko delam zjutraj grem v postlo ob 9,zjutraj sem pa tak,kob bi ga celo noc zural
stupid-1.gif

Kdaj pa recimo vi hodite spat,pa kako zjutraj vstanete me zanima?

sicer ne vstajam tako zgodaj ampak 6.30....spat hodim ponavadi 1. in mi 5 ur spanca najbolj odgovarja ( +-30minut) kar ječ ali manj sem totalno zblojen še par urc.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Kadar mi paše v obeh primerih, zbujanje in spanje...Fučka se mi za vse...Ko me je volja grem spat, zjutraj spim magari do 14.00. Svoje delo sem za letos končal...Lahko meni!.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
2 varjanti bi jaz probal;

naredi sledeče; Tisti dan ko mas fraj, recimo nedelja, se naspis... Pol se vstanes recimo

okol 14. Pol pa haraš cel dan, bilokaj, samo da ne ležiš, makar na kompi, noč prebediš,

in gres direkt delat. Domov vletis okol 15? Še malo se posiliš, in se okol 18 vležeš, okol

4 se bi mogo sam od sebe zbudit... To ti govorim za svoje časovne pase
grin1.gif

Založi se z kakim četvorčkom redbulla, da ti bo malo lažje, spiješ samo enega recimo na uro,

ampak spijes ga zelo hitro. Recimo v roku enga čika. Meni pomaga, ko kdaj vozimo kaj dol,

ne spim tut po 24-26 ur, redbull, čiki in klima v avtu.

druga varjanta; menjaj job.

Jaz se zjutraj nemorem vsat. Ni šanse. Če se moram vsat ob recimo 6ih, pol do 9ih vsem j**

vse po spisku, noben me niti pogledat nesme. Skoraj agresiven. In sem si našel nočno sluzbo.

od 18/20-03. Meni je gut, ure so nočne, plača je super, vsi srečni, jaz naspan, in to je to.

Ti gres spat ob 21. Torej imas eno uro več od dneva, ali pa še to ne.

Ob 3 sem doma, ob 4 zaspim, do 11 spim, in imam cca 8 ur prostega časa.

Pri vsej tej poplavi študentskega dela, si si našel ravno tisto ki ti časovno ne paše...

Bejž kelnarit al pa v mekdonalds makar, samo da ni zgodaj jutranjo, če vidis da maš težave

in se mučiš. Nenaspanost je za telo in um večji napor kot nonstop recimo alkohol, al pa kaj podobnega

polnjenje baterrij je za človeka nekaj najbolj pomembnega, kot hrana brez nje enostavno negre.

Boš fasal insomnio, pa bos rabil eno leto da boš jo pozdravil. Ni se s tem za hecat, čeprav nedolžno zgleda.

Vglavnem nekako si probaj rešit.

Nazadnje urejeno:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Pol imaš pa take težave kot moj
smile-1.gif
Po moje takim ni pomoči, še največ narediš s tem, da imaš nek stalni ritem...ampak to ste taka sorta, da rabite veliko spanja in vam je težko na silo vstajat.

Meni ni problem, sem zgodnje sorte tip...včasih se zbudim bolj zaspana, večinoma pa se telo hitro navadi na nek ritem. Med tednom brez večjih težav vstajam ob 5:45 spat hodim med 22h - 23h. Dostikrat se sama od sebe zbudim kako minuto pred budilko. V življenju sem do zdaj zaspala samo enkrat
smile-1.gif

Tudi, če sem doma med tednom vstajam zgodaj - nekje do 8 ure zjutraj se zbudim...le za vikend včasih potegnem do devetih, pol desetih. Zato sem pa vedno med najbolj zgodnjimi na forumu, heheh.

Nazadnje urejeno:

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Stara sem 50,5 let pa imam že celo življenje probleme z zgodnjim vstajanjem.
Ko sem bila še zaposlena, so me starejše sodelavke tolažile, da bom vsako leto, ko bom starejša laže vstajala zjutraj.
Zame to žal ne drži.
Če vstanem pred 9.00 sem ves dan tečna in tudi delat ne morem kot se zagre.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Drži 100 % !

Trdim pa, da si je treba najti službo (delo), v kateri se vidiš! Nič lepšega, kot če pogledaš nazaj za rezultati, okolica ti pa odobrava ...
(Brez skrbi, problemi s spanjem so medtem že zdavnaj izginili.)

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
jaz hodim spat ob 11,12 ponoči....vstajam pa ob 5:15 ali pa 6:15......ful pomaga če spijem nekaj mrzlega iz hladilnika....me vrže pokonci ko sovo....(včasih se mi malo bolj mudi pa ruknem v službi iz avtomata eno mrzlo pločevinko multi sole)....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Drži 100 % !

Trdim pa, da si je treba najti službo (delo), v kateri se vidiš! Nič lepšega, kot če pogledaš nazaj za rezultati, okolica ti pa odobrava ...
(Brez skrbi, problemi s spanjem so medtem že zdavnaj izginili.)

Dela preko študenta, jeb** če se vidiš ali ne vidiš, glavno da naredis nek evro da lahko gres spodobno v trgovino
si kupis kaj rabis, in da ne tankaš 5€ vsak drug dan.

Problemi z spanjem pa nikakor ne izginejo. Vsaj meni niso, pa je trajalo 11 mesecev.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Ja, enajst mesecev je pa premal
smile-1.gif

Eh, ni lušten iti zjutraj na šiht, da boš cel dan bulil v tistih 5 velkih šraufov od štance, ki orodje gor držijo.
Vsekakor si je treba najti bolj kreativno delo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.903
113
ko sem jaz kot študent svoje čase delal v tobačni (kjer so začeli ob 6-ih) sem si prvi teden v mižeh umival zobe - spregledal sem šele nekje na pol poti do avtobusne postaje
smile-1.gif
.

si pa jaz vedno ko vstanem (to je nekje okrog 6 ure -kar se za moj bioritem zdi nekje (že) znosna ura) najprej splahnem obraz z mlačno (ne mrzlo) vodo . Če tega ne naredim sem pol dneva v komi.

načeloma pa spij na šihtu pred pričetkom še eno kavico - dela čudeže.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Najlepša budilka je moj mali sinček. Takoj me zbudi in mi polepša cel dan
srce-1.gif

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Tudi mene največkrat zbudi hčerkica. Drugače pa je odvisno od posameznika, kot
ste že rekli. Jaz pred polnočjo ne grem spat (od 24 do 02), vstanem pa ob 6 00. In moram rečt
da nimam problemov. Sej ne da ne bi spal, ampak sem že po par minutah ko vstanem, dobre volje.
Dobro, včasih pride kriza v službi kakšno urco, ampak nič hujšega.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.109
3.163
113
Jaz vstajam ob 6.15 približno 5 minut pred budilko če grem spat pred polnočjo vse ok drugače pa zna biti kriza zjutraj še posebej sedaj ko je malo bolj mrzlo zunaj v bloku pa še ne kurijo in se mi ne da iz tople pojstle zlest
crazy1.gif