Kako ustaviti avto?

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.648
2.496
113
Klasična ročna niti tempomata ne izklopi. Praktično nič ne naredi. Bi moral dati prej nujno v ler. Pa še to potem traja da se ustavi, ker zavira le na zadnjih kolesih in brez abs.
V tem pogledu je elektronska super. Je pa bedna, ker vedno zategne pri parkiranju in potem včasih ploščice primrznejo na disk.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.161
5.804
113
Realno gledano je za situacijo, ki jo je opisal OT najbolje imeti oporoko narejeno, če hočeš preprečiti kreganje za ostanke in plačan grob na želenem pokopališču :evil:
Vse ostale rešitve so stvar velike sreče, ker ni vse odvisno samo od obnašanja avta v katerem si, temveč se cele vrste vozil za nami.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.648
2.496
113
Zakaj? Saj radarski tempomat se ne bo kar zabil ali zletel iz ceste. Če zbran sovoznik ve kako ustaviti vozilo, zakaj ga ne bi?

Že avtobuse so potniki ustavljali, ko je šofer padel v nezavest.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.691
9.915
113
Tole sem 2019 na svojem testiral.

Prvo je začelo piskati in trobiti. Pol je začel z kratkimi a mocnimi pritiski na bremzo. Pol je zacel se volan malo sem in tja obracat dokler se na koncu ni ustavil in trobil kot zmesan...
Prvo trese volan. Potem piska. Potem piska glasneje. Zacne ponavljajoce zategovat pas. Nato bremza in ce se se vedno ne odzoves zacne trobit in ustavi avto.