Kako uspe dealextremu s poštnino?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Pa pozabo si povedat da so ti že vmes nazaj dnar refundirali
evil.gif
Lopov!

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Jaz pa imam DX poln [censored]. Moj paket so poslali 12.12.2010 v Slovaško namesto Slovenijo. Napisal že 3 pritožbe, pa niti ne odgovorijo. Hec pa je v tem, da je to več kot 45 dni, kar pomeni, da od paypala ne moraš terjati nazaj denar.

DX nikoli več!!!!

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Jaz sem zadnjič na ebayu.. čakam in čakam,.. 44. dan sem dal pripombo prek paypala. Tip mi vrne denar (to je bilo 1 mesec nazaj), včeraj me pa iz pošte kličejo, da bodo paket poslali nazaj na kitajsko, ker je preteklo 15 dni in ga nisem prišel iskat. Vendar sploh nisem dobil listka. Spet je pošta zajebala (ta zadnji del, refund je itak bil že prej narejen)... lol
bonk.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Jaz sem zadnjič na ebayu.. čakam in čakam,.. 44. dan sem dal pripombo prek paypala. Tip mi vrne denar (to je bilo 1 mesec nazaj), včeraj me pa iz pošte kličejo, da bodo paket poslali nazaj na kitajsko, ker je preteklo 15 dni in ga nisem prišel iskat. Vendar sploh nisem dobil listka. Spet je pošta zajebala (ta zadnji del, refund je itak bil že prej narejen)... lol
bonk.gif

Evo pa si naredil biznis, jaz sem tudi dobil danes mail od mojga Kitajca da mi bo v 2h dneh nakazal denar nazaj preko Paypala, so pa fulll prijazni in ustrežljivi =>

Thanks for your information,Your shipping address is confirmed and we're awfully sorry you haven't got the item yet, they must have been lost in transit.
Once the item was shipped out it's out of our control, but we still like to take full responsibility for the loss. pls don't worry, Ok, we will issue refund to your paypal account within two working days PLease pay attention to check it.

Once again, please accept our sincerely apologize for any inconvenience caused

hope your life is full of happy ,warm and sweet ......

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Žal nisem dobil refunda...

Tudi jaz za ene plomljene slušalke čakam že 2 meseca na case. Zadnje čase so se izredno pokvarili in vsaj od mene zelo verjetno ne bodo več dobili dolarjev...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
ebay, FTW, kaj se jebete s tem dealerextreme

poiščeš oglas, pogledaš da ima prodajalec vež kot 1k opravljenih poslov, pa mora biti res kaj hudo narobe, da ne dobiš.

B81

22. jul 2007
37.617
10.910
113
The item (RT1111111111HK) left Hong Kong for its destination on 10-Apr-2011.

To pomeni, da je že letelo v Evropo ali samo to, da je šlo v centralno skladišče njihove pošte?

BTW: Seveda je bolje iz ebaya ali direkt trgovine, ampak če se ne mudi in je cena nižja, zakaj pa ne...
(btw: 22.12.2010 sem naročil en artikel in ga dobil prejšnji teden:))

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Jst sem našel nekaj zame na DXu, pa sem vseeno šel iskati še na eBay. Ista cena, drug trgovec. Kupim, plačam in čakam.
Pa jim pošljem email z vprašanjem kaj je z robo in dobim odgovor:

Citat:
Hi buyer,

We shipped you the item by Registered airmail on 30th March, 2011. The registered number is ŠTEVILKA.

According to Hong Kong Post announcement, there may have shipping delay due to tightened security measure of Hong Kong Airport recently which items leaving for overseas destinations will suffer a possible delay. Moreover it might be held up in Custom for inspection which causes further delay.

We suggest you to check its status with your local Post Office/ Custom by presenting the registered number.

Thank you for your patience!

Best regards,
A se da na naši pošti preverit številko paketa iz Hong Konga?
17758-icon_confused.gif

B81

22. jul 2007
37.617
10.910
113
Torej nisi naredil nič. Kupil na ebayu, misleč, da je paket v Evropi, v bistvu pa je enako v Kitajski.

Nič, počakaš, pa je. Če je neka vrednost, potem imaš sledilno številko (spredaj in zadaj 2 črki), drugače pa samo številko, s katero si ne moreš pomagat čisto nič.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
jaz bi pri takem znesku res hudičevo pazil da se kaj ne zalomi. če piše res gor rayban, se lahko zgodi da gre izdelek v uničenje in si izgubil VSE!!!
shocked-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Sem že dobil "original" RayBan iz Kitajske za 1€ + 9€ za poštnino.
Šlo skozi brez težav.

Tudi za windstoper od IcePeak za 40€ z poštnino vred.
Očitno, če ima poštni carinik slab dan lahko zajebe, drugače pa gre skozi?!

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Nebo panike.

Ker je kolega naročil "rajko banoviæ", pa je carina pregledala pošiljko ter poslala njemu naprej brez komplikacij.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
se meni samo zdi, al se mladina mal norca dela iz malo starejših ljudi?
jezen.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
ksz

Kaj se sekirate.. itak gre preko paypala. V zadnjem letu sem imel vsaj 5 primerov, da 44. dan (45 dni je rok) še nisem dobil pošiljke (dealextreme, ebay, lightinthebox,...) in se lepo dal prijavo na paypal ter posledično dobil vsakič denar nazaj.
To, da je nekatera roba prišla po 2 meseca pozneje pa ni moj problem.

Skratka, ne vem zakaj se sekirate. Kakšne bolj vredne stvari pa dobijo sledljivost in običajno gredo preko UPS-a ali podobne dostavne službe.