Kako učinkovito ogrevati stanovanje

22. jul 2007
13.443
1.682
113
124
To sem te vprašal zaradi pretoka, bolj je zamešeno slabši pretok se ustvari in posledično se kasneje vklopi grelec na peči.

sad

Guru
24. avg 2007
21.050
9.703
113
Isti problem imam sam pri kuhinji. Razmišljam, da bi spodaj dal en mali kuhinjski bojlerček. Najbolj poceni in enostavna alternativa.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ni slaba ideja ja
cheer.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
10s da priteče mlačna voda, 15 s za uporabno za tuširanje, 20s za vročo.
Če pa odprem pipo v desetih minutah od zadnje uporabe, je pa vroča voda skoraj takoj na voljo.
Peč ima pri toplotnem izmenjevalniku en mali rezervoarček tople vode, 2-3 litre.

Aha, pri meni je očitno nekaj še razštelano potem. Poleti čakam v kopalnici kjer je peč po kake pol minute da začne tečt topla voda. V kuhinji pa zih kako minuto. To semi zdi preveč.

P.s. a mogoče veš še kje se nafila voda v sistem za ogrevanje? Spodaj je na desni ena bela pipca, pomoje je to to nism pa čist prepričan. Pritisk mam na minimumu, pa bi moral še radiatorje odzračit.
Ni problem z "razštelanostjo" ampak z predolgo razdaljo cevi od peči do pipe, zato pride do čakanja poleti da pride topla voda, imamo podoben problem doma in tudi meni gre na k... ko gre toliko vode v nič in pri takem sistemu v hiši praktično nimaš kakšnih velikih alternativ da bi stvar izboljšal, razen kakšnega generalnega razbijanja in polaganja krajše varijante
uf-1.gif
Če ne porabiš veliko tople vode na oddaljenih pipah, razmisli o podpultnem el.bojlerju. Ne rabiš nič razbijati. Topel dovod blindiras, mrzlega pa delis na bojler in pipo.

edit: vidim da sad enako razmišlja

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
To koliko casa cakas na toplo vodo je odvisno koliksna je razdalja od peci do pipe. Da pa ne vklopi takoj mi ni jasno pri meni se ne vklopi le takrat ko ni dovolj pretoka torej moram pipo odpreti skoraj do konca. V kuhinjo sem pa nastimal podpultni bojler strosek te pride okrog 100eur oziroma 40eur je bojler potem pa odvisno od pipe koliko jo placas
smile-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Sem dobil še info od majstra, ki popravlja 'fismanke' :). Za nafilat vodo v sistem ogrevanja je čist izi. Na sliko zgoraj od jureka je tako kot je on napisal potrebno odpreti ventila 2 in 6 da se začne sistem polniti.

Kar se pa tiče ogrevanja je pa baje problem lahko s pumpo. Velja v primeru če bi sobni termostat bil skozi odprt, radiatorski pa ne, v tem primeru pumpa dela in lahko pride do pregretja.