Kako stisnit polne kovice

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Je kdo že delal s polnimi kovicami?

Kako jih stisnit, oz. kje dobiti klešče za njih?

Verjetno so klešče nekaj podobnega tem na drugi sliki?

Hvala za info.
Sem iskal po spletu, pa ne najdem točno, kakšne klešče se potrebuje.

Priponke

• polne kovice.jpg
    polne kovice.jpg
    46,8 KB · Ogledi: 290
  • s-l500.jpg
    s-l500.jpg
    37,1 KB · Ogledi: 265
I

Izbrisan uporabnik #9334

Tega ne delaš s kleščami. Za to je posebna stiskalnica z rotacijsko glavo, ki med stiskanjem oblikuje glavo kovice.

Pravilno se pa koviči tako, da oba komada trdno spneš, kovico segreješ do rdečega, jo potisneš v skoznjo luknjo in zakuješ - naj bo ročno s kladivi ali pa v stiskalnici kot sem zgoraj omenil. Ker je luknja malce večja, jo bo telo kovice napolnilo, oblikovana glava pa bo med ohlajanjem trdo stisnila oba komada.
Kovičenje na hladno ni ustrezno. Mora biti "na vroče".

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.445
2.582
113
Tega ne delaš s kleščami. Za to je posebna stiskalnica z rotacijsko glavo, ki med stiskanjem oblikuje glavo kovice.

Pravilno se pa koviči tako, da oba komada trdno spneš, kovico segreješ do rdečega, jo potisneš v skoznjo luknjo in zakuješ - naj bo ročno s kladivi ali pa v stiskalnici kot sem zgoraj omenil. Ker je luknja malce večja, jo bo telo kovice napolnilo, oblikovana glava pa bo med ohlajanjem trdo stisnila oba komada.
Kovičenje na hladno ni ustrezno. Mora biti "na vroče".
Ja, večje dimenzije in železne.
Ta, aluminij in baker NI treba segrevat, pa tudi dimenzije so - za doma - fi 4. Če ti lepota ni važna in ni velikih obremenitev, s kladivom in oblikovalcem glave, ki dobiš ....
Ja, mogoče popravilo letal -jih ne dela samo PIPI Strel - kakšna navtika.
Imaš veliko? Ne gre z kovicami s trnom? Je elemnt prenosni/prevozni? Je lahko demo pri prodajalcu orodja?
Javi rezultat, prosim!

Nazadnje urejeno: