Jaz bi takole rekel....v današnjih časih interneta se praktično vse informacije lahko dobi na netu. In tako si vzameš čas in stvari preštudiraš, nakupiš malo orodja in se jih lotiš sam. Res da so dela, ki bolje, da se jih ne lotevaš....se da pa ogromno porihtat v samoizvedbi. Najboljše pa je, da na koncu ugotavljaš, da si sam narediš še najbolje, kljub temu da si se stvari loteval mogoče prvič...sicer porabiš vsaj 2 x več časa, efekt na koncu pa je povsem primerljiv 'profiju' oz. celo boljši.
Ker slej kot prej naletiš na dela, ki jih morajo opravljati drugi...in takrat spoznavaš da so vsi skupaj 'majstri' bolj na ppairju..vse ostalo pa glavno da pokasirajo, hitro naredijo, delajo itak kaki mulčki..in gremo dalje. Pade kot pade....nima veze, saj bomo na koncu prekrili, zakrili in nikome ništa...o detajlih se noben se sprašuje kaj šele sekira. Potem pa je kar pač je.
Tako da..jaz sem privrženec tega sistema: ugotovi kaj lahko narediš sam, pozanimaj se po netu (splošne informacije, namenski forumi za gradnjo/prenovo) poglej kak je narejeno na drugih objektih (že zgrajenih, v gradnji, prenavljani), nabavi potrebno orodje, material..in veselo na delo.
(teza...da namesto, da jaz zabijam čas za delo, na katerega se ne spoznam, rajde oddelam v službi, pa več zaslužm, delam mi pa na ta račun opravlajo drugi...pri meni ne drži....ker dandanes ti pratkično noben več ne plačuje nadur..torej imša kar imaš. Vsi pa vemo da fičniki težko prdiejo k hiši, vsak majster, ki se oglasi, pa zaračuna, kot da je uporabljal zlato orodje in delal z vesoljsko tehniko...to, da moraš na koncu popravljati za njim, tukaj ne igra veze..računat znajo fino).
Jaz sem trenutno zagret, da bi izolacijo na hiši delal sam..tako da koder je prilika gledam kako se izdelujejo fasade....tak da...malo 'pribeležim' če je prilika - kak detajl, ki bi mogoče znal priti prav.
Kot npr..