Kako ste iskali izvajalce za dela na hiši?

Kako ste izbirali izvajalce za dela na hiši? Izbere naj se 2 najpogosteje uporabljena!

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
30
28
Mi smo do zdaj delali večinoma vse sami(foter,js pa še dva brata in pa mama), recimo pri temeljih, plati in pa rušto je bil pa ponavadi še en majster zraven, ki pa je tudi kakšen od bližnjih znancev, ki dela na fuš ali pa profesionalno. Do sedaj še vse stoji
tongue-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz bi takole rekel....v današnjih časih interneta se praktično vse informacije lahko dobi na netu. In tako si vzameš čas in stvari preštudiraš, nakupiš malo orodja in se jih lotiš sam. Res da so dela, ki bolje, da se jih ne lotevaš....se da pa ogromno porihtat v samoizvedbi. Najboljše pa je, da na koncu ugotavljaš, da si sam narediš še najbolje, kljub temu da si se stvari loteval mogoče prvič...sicer porabiš vsaj 2 x več časa, efekt na koncu pa je povsem primerljiv 'profiju' oz. celo boljši.

Ker slej kot prej naletiš na dela, ki jih morajo opravljati drugi...in takrat spoznavaš da so vsi skupaj 'majstri' bolj na ppairju..vse ostalo pa glavno da pokasirajo, hitro naredijo, delajo itak kaki mulčki..in gremo dalje. Pade kot pade....nima veze, saj bomo na koncu prekrili, zakrili in nikome ništa...o detajlih se noben se sprašuje kaj šele sekira. Potem pa je kar pač je.

Tako da..jaz sem privrženec tega sistema: ugotovi kaj lahko narediš sam, pozanimaj se po netu (splošne informacije, namenski forumi za gradnjo/prenovo) poglej kak je narejeno na drugih objektih (že zgrajenih, v gradnji, prenavljani), nabavi potrebno orodje, material..in veselo na delo.

(teza...da namesto, da jaz zabijam čas za delo, na katerega se ne spoznam, rajde oddelam v službi, pa več zaslužm, delam mi pa na ta račun opravlajo drugi...pri meni ne drži....ker dandanes ti pratkično noben več ne plačuje nadur..torej imša kar imaš. Vsi pa vemo da fičniki težko prdiejo k hiši, vsak majster, ki se oglasi, pa zaračuna, kot da je uporabljal zlato orodje in delal z vesoljsko tehniko...to, da moraš na koncu popravljati za njim, tukaj ne igra veze..računat znajo fino).

Jaz sem trenutno zagret, da bi izolacijo na hiši delal sam..tako da koder je prilika gledam kako se izdelujejo fasade....tak da...malo 'pribeležim' če je prilika - kak detajl, ki bi mogoče znal priti prav.
Kot npr..
613356-Slika065.jpg

Priponke

• 613356-Slika065.jpg
    613356-Slika065.jpg
    50,8 KB · Ogledi: 171

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Če lahko še jaz napišem, da pri nas na hiši smo imeli res srečo z krovcem, ki je preprosto neverjeten najdu sem ga preko spleta in sicer www.krovstvo-zagorc.si pa tip je pošten, res nimamo komentara danes je še tašči streho prekril je ugoden pošten in hiter.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ki smo iskali izvajalce izključno po priporočilu ali po ogledu referenčnih objektov.
Moraš biti zelo previden, pa še v takih primerih se lahko zaplete.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Izvajalcev je ogromno ... sam na internet dajo reklamo dobri in slabi. In problem je med njimi krmariti. priporočila so še vedno zakon....

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Mojstre sem vedno izbiral preko refrenc prijateljev, kar pa tudi vedno ne pomaga.
Ne vem kako je ratalo ampak vsem prijateljem katerim sem svetoval mojstre, ki so pred 10 leti že delali pri nas, je bilo narejeno zelo dobro. Prijatelj pred 2 leti se je že malce potožil, da ni najbolj kvalitetno izvedene, sedaj ko so pa lani delali pri nas pa bolje, da ne govorim. Povejo pa 4 platoji piva na dan (površnost in uporaba neprimernih "sodobnih" materialov) in izdelek, ki nima veze z načrtom. Groza. Sedaj se mi podobno dogaja z mojstrom za dvižne ploščadi. Ljudje in firme se v nekaj letih tudi spreminjajo.
Iz izkušen se mi zdi, da je z vsakim mojstrom potrebno vse natančno določiti (od materiala, količin, terminski plan) in pisno napisati ter imeti nadzornika za vsako stvar nad 10k, saj drugače vse preplačaš in še za en k... je narejeno.
Priporočam, da so refrence stare največ 1 leto pa še dobrega nadzornega, da jim bo on težil in jih nadziral.
Ali pa kot je vincent napisal - preštudirat, vprašat za nasvete in nato sam svoj mojster če čas dopušča.