Kako ste iskali izvajalce za dela na hiši?

Kako ste izbirali izvajalce za dela na hiši? Izbere naj se 2 najpogosteje uporabljena!

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
39
www.lajsta.si
Torej, mislim, da je vprašanje precej jasno ...
Glede del na hiši je mišljeno vse, torej od izkopa, zasutja, gradnje temeljev do vgradnje oken in kuhinje ...
Lahko pa se tudi kakšna debata vžge
wink-1.gif

lp
pikc

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Najprej samo preko interneta, ko pa sem videl da preko int. nimaš dobrega odziva (poslal najmanj 40 prošenj za predračune - dobil 4 odgovore in 3 klice -, pa sem gledal povsod tudi kdo je izvajalec na gradbiščih - in tako našel mojstar ki mi dela - sem pa povprašal tudi na forumu in dobil zelo OK naslove ampak malo prepozno ker sem bil že dogovorjen.
lp
r

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Preko interneta sicer bolj dobavitelje oz. ponudnike materiala - železo, okna itd.

Majstre za delo, ki sem jih ali jih bom rabil, pa preko poznanstev oz referenc pri sosedu, žlahti itd. Nikakor ne kolegov, res pa vsakega od teh, ki so bili pri meni, osebno poznam. Do sedaj me ni še nihče našponal in naredili so tudi v redu.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Za fizična dela sorodniki, prijatelji, znanci in preverjeni mojstri.

Kar se oken in vrat tiče imam sodelavce, ki imajo naštudirano v nulo in vprašam njih.

Edino za izkop me je eden znanec nategnil, ker ni mogel priti sam in je poslal nekoga drugega.

Veliko je pa vloženega mojega dela.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Pri nas doma smo imeli vec ali manj vse fuserje. Glede na to da se jaz vrtim okoli gradbenistva, pa tudi oce je imel dosti poznastev nas je hisa na koncu kostala saj se enkrat toliko kot bi mogoce dali neki firmi da jo naredi. Preprosto smo preveckrat popravljali za kakimi majstri. Najbol vidno je pa bilo na fasadi. Torej jaz sem mnenja da ti vse naredi eno podjetje, nato pa ce ti kaj nepase reklamiras in te briga boli. Dvignil nebos kile, mirno bos spal. Ker drugace je vse to lahko ena sama nocna mora.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
tud sam sem mnenja, da se ti spača za zadeve, ki so dolgotranje in drage, bolj splača najet podjetje oz. sp, ki vsaj nekako garantira za svoje delo. Pri zidariji so vse zadeve za nekaj časa in si nihče ne želi popravljati čez nekaj let ali celo čez nekaj mesecev. Glede na samo razliko v ceni je to ponavadi res malo več, saj ddv kar nekaj nanese na skupno ceno, ki pri gradmenih zadevah že tako visoka. Fušarje pa samo takrat, ko si zravn pa delaš z njim, da točno veš kako pa kaj. Seveda pri zadevah, ki na katere se spoznaš.

lp

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
516
73
28
širne planjave Dolenjske
se strinjam z obema, vendar v vsakem primeru tud če vzameš fušarje se da vse zmeniti, ni jim potrebno stati za hrbtom. Skratka zmeniš se za €€€, potem pa mu plačaš polovico al pa 60%, pač dogovor da vse preveriš kako je bilo narejeno in če je vse ql, se mu plača čez pol leta preostanek. Enako tudi z uradnimi firmami, ker čim jim ti daš avans (itak hočjo vsi skor 100%), si v peydi ker ne bo narejeno pa tud k bo narejeno bo štala.
Glede tega, da se ne da zment s fušarjem, vse se da, mu pač omeniš inšpekcijo da dela na črno itd...to seveda šele po koncu dela, pa vmes ga malo poslikaš kako veselo dela, al pa delajo delavčki in ga držiš v šahu. Pa ne spet da boste zdej pametovali, vse se da zmeniti, samo pamet v roke. Ker to da je veliko veliko fušarjev, majstrov, inženirjev nategunov, že vrabčki čivkajo, zato pa se moraš zmeraj zavarovati....

jest sem tako delal in ni bilo težav, pa seveda razna pametovanja, pa bom prišel in vse podru kar sem naredu itd....
ne-ne-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Meni dela fušar (Bosanc), ki si delavce in mojstre pripelje po potrebi.
Na začetku sem mu stalno stal za hrbtom (itak sem zraven tudi delal), ampak sem videl da je natančen tudi sam in to zahteve tudi od tistih, ki jih pripelje. Če je kdo kaj zajebal in za seboj ni popravil, ga na gradbišče ni bilo več, enako velja za lenčine, ki so se vlačili po gradbišču.

Moje mnenje je, da te lahko nategne tako fušar, kot firma - v vsakem primeru je en kup zayebancije.

@PiLLe: če se "vrtiš" okoli gradbeništva, kako so te lahko nategnili? Sam o gradbeništvu nisem imel kaj dosti pojma, pa sem se sproti hitro učil, spraševal itd. Vaservaga in plajba nista prav sofisticirana inštrumenta. Res pa je, da je treba biti zraven, ko se dela in sproti kontrolirati, če ne je prepozno.

Finančno se mi s fušarji izide dobro, sploh če pomislim koliko dodatnih del in sprotnih popravkov, ki bi jih podjetje mastno računalo, smo naredili.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
@PiLLe: če se "vrtiš" okoli gradbeništva, kako so te lahko nategnili? Sam o gradbeništvu nisem imel kaj dosti pojma, pa sem se sproti hitro učil, spraševal itd. Vaservaga in plajba nista prav sofisticirana inštrumenta. Res pa je, da je treba biti zraven, ko se dela in sproti kontrolirati, če ne je prepozno.

Vsakega, pac vsak moment nemores imeti na oceh, ker mu mesas malto lepilo ipd. Poleg tega pa ima vsak svoj nacin dela, in pa predstave o tem kaj in kako katero stvar uporabiti, in jo npr uporabijo brez emulzije (sj to bo uredu) in se pokaze cez nekaj cajta da je pac emulzija bila potrebna ipd. Sj ni stvar v temu da bi zidali krivo (se je tudi to zgodilo) ali kaj podobnega, pac gre se za tiste malenkosti katerih pa zal nemores vedeti ce nisi res majstr
smile-1.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Jaz imam pa take, ki ne uporabljajo emulzije, rad.
Namreč emulzija zapira. Kaj ti potem pomaga tervol itd, če potem namažeš emulzijo in zapreš steno?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ko boš štukal kaj, recimo štenge, škarpo, je emilzija odlična.

danes se ne gradi kot pred 20 leti. sam imam srečo, da imam fušarja profi gradbinca, ki pri meni delal popoldne par ur in pa vikende. znanje srka na tuje stroške.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Ko štukam štenge ali škarfo, razbijem, da pridem do mreže, privarim zraven drugo in zalijem. Da bi emulzija držala stopnice
sprasujem se.gif
.
Emulzija se uporablja, ko se daje omet, ali kakšna podobna zadeva. Ko so mi ometovali strop, so namazali z emulzijo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ko tvoje sorte zidar naredi štenge od etaže do etaže, vse enake in pozabi na tlake, ali pa ko jih razdeli anrobe in dolivaš. takrat premažeš z emulzijo.
ko ometavaš betonsko škarpo tudi.

pa še se najde uporabnih situacij za emulzijo, ki ne kvari kvalitete bivanja.

itak je pa znano, d ate izvajalec poskuša nategnit na vsakem koraku.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
39
www.lajsta.si
pravkar prišel iz dopusta in prebral komentarje ...

se ni treba jezit al pa kregat, naj vsak pač pove svoje mnenje oziroma naj da konstruktivno repliko ... pomojem se bo tako pogovor lažje razvijal
wink-1.gif

hvala pa vsem sodelujočim

lp
pikc

jova

Zelenc'
14. mar 2009
1
0
1
Mi smo iz oglasnika klical izvajalce. Edino z estrihom smo bli zadovoljni, za vse drugo smo imeli probleme. In še to telefonsko od estriharja smo dobili od prijateljev, tako pa ti svetujem da raj od prijateljev dobi telefone.
Nam so gradbeniki že temelj za hišo na krivo postavli. Nismo vedli kaj narest. Srečo smo imeli da je estrihar prišel, z laserjem nameril pravo višino na steno in tako so nam tla zravnali. Zelo smo jim hvaležni.
To ekipo za estrihe res vsem priporočam. Perfekt estrihi.
Z mojstrom sva se čist zastopla, čeprav hrvašk govori.

racunalnicar

Zelenc'
14. feb 2009
3
0
1
...moje mnenje je če imate dost časa pa znanja, da vzamente fušarje saj oni tud znajo narest kak je treba, sam mal več jih je treba kontrolirat, ter nazadnje so malo cenejši (cca. za DDV). Druga stvar je pa če nimate dosti časa ter ne poznate stvari, pa toplo priporočam eno podjetje ki mu prepustite vse, seveda občasno tudi tle mal prekonrolirate. drgač so pa itak fotoaparati, tko da podjetja tudi že sama večinoma poslikajo v dokaz da so izvedli dela po načrtu.

Nevem če je dovoljeno reklamirat na forumu.... lahk pa vam dam eno cifro, majhno podjetje, se zlo trudijo: 040 470 410 (g.Armin)