Kako spraviti Garmin karte na PNA Garmin XT?

gantlej

Pripravnik
17. mar 2009
62
0
6
lp

obračam se na vas z enim malim problemom. na Igo 683B sem si instaliral Garmin XT 5.00.30w, dela vse lepo in prav z gumbom navigacija zažene program, sateliti se povežejo, kaže na mapi pozicijo, problem je ker ne morem nikak spravit map na napravo.

če jih hočem kopirat preko Igota in ActiveSync, mi v MapSource ne zazna spominske kartice, in je možno samo kopirat na samo napravo(ki pa seveda nima dosti spomina), če dam kartico v reader in izvozim karto direkt na kartico, potem program ne zazna karte in mi kaže samo BaseMap...v čem bi lahko bil problem?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Hja, na telefonu gre tako, da priklopiš telefon v data trasfer načinu, v MapSource označiš !!!ZEMLJEVIDE!!! (kakšne mape neki, porkamadona), klikneš naj jih pošlje na telefon, odpre se okno, koišče kartico, ki je v telefonu (ta čas Garmina na telefonu ne vidiš) in daš, naj prenese zemljevide, ki si jih označil. Vse skupaj kar nekaj časa traja, lahko tudi pol ure in več.

gantlej

Pripravnik
17. mar 2009
62
0
6
ja to mi je jasno, sem na N95 delal enako...problem pri tej napravi pa je, da ko mi najde mesta kamor naj kopira(torej Garmin XT) mi najde samo interne pomnilnike naprave, ne pa da bi kopiral zadevo na SDMMC kartico...zadeva edino deluje če komplet kart preimenujem v gmapbmap.img kar je ime base map zemljevida

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Kaj pa ustrezno unl datoteko si dal zraven?
Si pravilno poimenoval img datoteko?

gantlej

Pripravnik
17. mar 2009
62
0
6
unl datoteke tak ne rabim ker je zemljevid odklenjen preko mapsourca...ali pač?ja recimo če jaz iz mapsourca izvozim zemljevide na spominsko kartico preko čitalca(izvozi mi jo na recimo F:/Garmin/) mi jo samodejno poimenuje gmapsupp.img oz nekak tak...in če jaz recimo pol ta gmapsupp.img preimenujem v gmapbmap.img, zadeva deluje...sj gre, ampak malo nerodno ker je treba vedno pol preimenovat pa tak.

lp

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Prepričan sem, da gre pri tebi za napačno odklenjene karte. Napiši katere karte imaš in kako si jih dklenjenil. AR je možno odkleniti s posebnim programom, CN2009 pa že malce težje. Ne bo nič narobe, če dodaš datoteko unl s kodo.