Kako shujašati?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kardio lohk delaš HIIT, kar dobro nadomesti dolge kardio treninge.

Verjetno je problem, ker hujšaš preveč extremno, nimaš mere in to nikoli ne traja dolgo, je treba kar zamenjat življenski slog, da to postane trajno. Pri takem hujšanju zgubiš tudi ogromno mišične mase in tako se proces upočasnuje in omogoča da se pol kar hitro nazaj zrediš.

To je zlo podobno dietam, k je folk vsake pol leta 1 mesec na dieti in nihajo gor pa dol za ogromne cifre. Jaz se mišicam ne mislim več nikoli odpovedat za nobeno cifro manj.

Kaj ti pomaga top kurilnica in kurilno olje, če pa nimaš peči za skurit to energijo.
wink-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Pa tudi vsakodnevni kardio sploh z velikim deficitom začne požirat mišice, nikakor ne dodajat, bolj tehnično bo pa korl vedu povedat.

Kardio vedno izvajam v okviru 125-130 utripa, tako, da tu ne pretiravam in ne gonim na moč, kakor sem seznanjen je to idealno za topljenje maščob.
Še eno vprašanje, trenutno sem močno prehlajen..., ampak vseeno hodim na kolo, za uteži "nimam moči". Je bolje mirovati ali vseeno lahko gonim kolo dokler prehlad ne mine?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kardio prenizko, dela se na okol 70%, jaz sem držal malo pod tem in se mi je zdelo optimalno. Vedno tudi bolj intenzivno začnem in šele potem po enih 10min grem v trajanje tja do 1ure in 30min max skupno ampak to 3x na teden in ne več, 3x na teden lohk pa uteži pol drkaš vmes, pa tudi to nimaš kaj delat več kot 30min.

Jaz osebno ne je*** prehladov, ker se mi zdi da mi nič ne pomaga kako mirovanje oz. še samo poleni me in težko potem pridem nazaj v normalni ritem. Mene je recimo enkrat zje*** poškodba ram-e in sem se čist sesul.

PS. Pri srednji intenzivnosti okol 70%, ni treba da je trening tako dolg, jaz bom zdaj delal 30-60min, po 60min se efektivnost že manjša in itak telo kuri maščobe še po treningu, sploh če je ta bolj intenziven (HIIT je dober primer tega). Pa vode ne pozabit pit med vadbo.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Hja hrana..., jutranja malica je ponavadi kaka žemlja s salamo in sirom, nič pretiranega, zraven spijem kofe in 2 dcl pomarančnega soka. Kosilo je v menzi; razne enolončnice, makaroni, rižote, pečenka, ocvrt sir.... pač menza kot menza vedno zraven zelena solata, jabolko.

Popoldanska malica je doma, kar ostane od kosila, ki ma ga pojedo
smile-1.gif
, ponavadi kako meso s solato oz. zelenjavno prilogo
Kruha na sploh jem zelo malo.
Zadnji obrok je pred treningom, kak jogurt, banana, ali pa le kos sira.

napisu sm ti skor pol strani dol post in ker alter šteka, se boš mogu zadovolji z linkom na http://www.maxximum-portal.com/ in si tam poglej kako nej zgleda tvoj jedilnik,če si hočeš dobro.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Saj če je moj max. utrip 190u/min je 70% ravno okoli 130 kjer se jaz gibljem. Med vadbo spijem med 1,5l do 2litra vode.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pol si zastojn pisaril
redface-1.gif
, ja sej je tudi meni en odgovor "požrlo".
Daj prosim, če se ti da, mi linkaj sem tiste bistvene stvari, ker na maxximum portalu je toliko podatkov, da sploh ne vem kje začet brat.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Kardio lohk delaš HIIT, kar dobro nadomesti dolge kardio treninge.

Ja še tole, kolikor vem je HIIT kombinacija visoko in nizkointezivnega treninga v izmenjujočih 30 sekundnih intervalih. Kako dolgo pa naj bi trajal tak trening.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja, več načinov je kako zračunat.

Za tega na leta, glej pol od 70% naprej. Pod 135 nimaš kaj delat če ne misliš dlje gor bit, razen če si v slabi formi, kar pa dvomim če si že en čas na tem svojem režimu.

Te formule niso točne za vse, je čisto odvisno od forme ne sam od let, tko da delaj poobčutku, sej telo ni računalnik, da ga bi motilo 5% odstopanje tle.

PS. Tud ponavljajoči treningi enkrat nehajo imet tak učinek kot na začetku, ker se telo stalno uči/prilagaja, tko da je treba na 3-4 tedne menjat ritem oz. intenzivnost/hrano/trajanje ipd...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
pozabil si povedat, da rabiš zadostno količino hrane za HIIT treninge, ker drugače narediš več škode kot koristi.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Thnx. za pojasnilo. Torej 140-150 u/min naj bi bilo idelano.

Sem gonil ene 2 meseca na 160-170 u/min pa sem pol mal prebral, da je to bolj za kondicijo, kot za izgubo maščob in sem šel na 130.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
nižji kot je utrip, več maščobe se porablja za energijo. večji kot je utrip, več OH telo kuri za energijo.

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Če mene vprašate, ne bit doma, ves čas neki delat, omislit si en primeren šport odvisno od vaše teže, vmes pomalo ene 5x jeste.
Obroki pa tako, pretežno zelenjavne jedi. Odrečt se pa je treba predvsem kruhu in splošnim sladkarijam Lahko pojeste tudi samo polovico tistega kar dajete na krožnik
smile-1.gif
kar pa je srčno težko heheh. Ko ste lačni glodajte korenje. Žvečenje vas bo zaposlilo in zadovoljilo vaš jezik.
wink-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
nižji kot je utrip, več maščobe se porablja za energijo. večji kot je utrip, več OH telo kuri za energijo.

Kje je po tvoje ta idelana meja?
Glede kondicije nimam problemov, lahko gonim na 170u/min, vendar primarna mi je izguba maščobe.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Noja...ne dobesedno vzet zgornjega stavka, pod 135 nimaš kaj delat, pač obstaja optimalno okno, katero ima tudi spodnjo mejo, čene ne kuriš nič, recimo razni sprehodi in tak drek pomaga samo izredno neaktivnim ljudem.

Brez napora ni nič, drugače se pa odlično prodaja vedno quick ali easy ali pa najpogosteje...quick and easy 2 minutes a day.
hysterical-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:

Kje je po tvoje ta idelana meja?
Glede kondicije nimam problemov, lahko gonim na 170u/min, vendar primarna mi je izguba maščobe.

odvisno od človeka in njegove diete. npr na ketonski, je najboljši nizko intenzivni kardio ki traja dalj časa ( začneš s 30min in počasi povečuješ za 5min na teden (intenzivnost- toliko da še lahko normalno govoriš), če imaš dovolj OH, potem je dobr HIIT (intervali)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
za kurjenje maščob, naj bi bil srčni utrip nekje na 60 %...kar pomeni za 20letnika nekje 160 udarcev na minuto, za 35 letnika 120 udarcev na minuto. Ostalo pa vmes.