Kako sestaviti oglas za prodajo avta

B81

22. jul 2007
37.697
10.963
113
En primer:
grin1.gif

Narejen servis 4.1.2011 , menjani vsi štirje filtri, olje Motorcraft Formula F, gumice in končniki stabilizatorja zadaj. Avto ima tudi zadnja skoraj nova amortizerja Monroe, menjani pred 19000 km in zadnji levi zavorni cilinder. Menjana zadnja leva roka. Deli so kupljeni iz Nemčije v Ford trgovini in so originali, menjal pa jih je človek, ki mu zaupam in ga priporočam tudi novemu kupcu.

Podrobne slike in VIN številko lahko pošljem po želji.
Avto se bo prodajal še kar nekaj dni, potem gre v avtohišo.

Možna menjava za malo krajši avto, ker tale gre glih za glih v garažo, npr. kak Focus ali kaj podobnega.

Alu platišča, ki pripadajo opremi Ghia, so mi vzeli v avtohiši, kjer sem avto kupil, kar se lahko preveri vpričo kupca.

Tak. To je to za toti dnar.

Lep pozdrav

Klical ni noben
hysterical-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Moral bi še napisat: Avto sicer obutan okoli in okoli ampak nikoli na cesti, vedno v garaži.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
bistvo oglasa je da se natrosi čim več lepih zgodbic in kilometri morajo bit tam okrog 130k, pa nima veze če je star 5 ali 30 let. Aja pa obvezno napisat da je avto kot nov! sem pred kratkim dal oglas za avto in pozabil to napisat. kliče prvi in med prvimi vprašanji je bilo če je kot nov. Ko sem mu povedal po resnici da ni (star 5 let), več ni bil zainteresiran. my bad
rolleyes-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Zadeva je enostavna. Tipičen potrošnik danes ne kupuje izdelka, ampak emocije, za katere misli, da jih bo ta izdelek prinesel. V bistvu kupuje "srečo", ki naj bi jo dobil z novim (četudi rabljenim) izdelkom. In takšnega kupca je najlažje nategnit. Če se malo poglobiš v oglase (Activija, kozmetika, čistila, you-name-it), vidiš, da vsi delujejo na ta način - na prvo mesto ne postavljajo izdelka, ampak emocije, ki naj bi jih ta izdelek prinesel. Pri avtih ni nič drugače.

B81

22. jul 2007
37.697
10.963
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Moral bi še napisat: Avto sicer obutan okoli in okoli ampak nikoli na cesti, vedno v garaži.

In se sploh ne bi zlagal
smile-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Kako veš? Strehe ni več, ker je rabljena za hribovsko prikolico na vitlu. Amortizerji, diski, so na sivem, ker so bili novi. Aja, Ta dva forda sta moja. Sivga bi za dnar dal, zelenga šenkam le odbijače ne, ker so celi.
Patriot, pa kje si mene našel, da mi delaš reklamo. Sam sem ugotovil, da nisem napisal, da je kot nov, prevoženih ma dobrih 130000, pa še na travi je slikan
grin1.gif

claro

Pripravnik
20. apr 2011
63
0
6
Jaz ponavadi lepo v opombah napišem, kdaj je bil avto servisiran in kje, da ima servisno potrjeno od začetka do konca, da je lepo ohranjen, nazadnje sem napisal tudi, kje ima eno rajso, da iz oglasa delujem kot pošten človek/prodajalec, ki že vnaprej pove, da je na avtomobilu praskica. In ravno zaradi tega me je zanimalo, če je to smotrno ali ne..?

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
199
8
18
Meni kot kupcu največ pomeni, da prodajalec v oglasu ne laže. Nekajkrat se mi je zgodilo, da mi je prodajalec suvereno zatrdil, da je avto brez prask, ko pa sem prišel pogledat (porabil 20 eurov bencina) je bil pa katastrofa. Ne vem zakaj lagati, saj kupec ni slep.

claro

Pripravnik
20. apr 2011
63
0
6
To se dogaja zelo, zelo pogosto. Meni se je tudi že 2x zgodilo, pa zelo redko menjam avtomobile. Mislijo, da smo slepi?

B81

22. jul 2007
37.697
10.963
113
Pokrovček si zgubil ali si avto vlekel?
To le daj nazaj, kupec bo sklepal, da si avto šlepal in da je crknil. Pa ravno zraven te kolarnice moreš slikat.....

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
In da je nov akomolator/akumolator/akomulator.
smile-1.gif
Pravzaprav tezko recem kdaj sem videl en normalen oglas, ki ni od dislektika, imbecila, idiota ali cigana.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz sem napisal čisto realne km (ki so bili blizu 300.000), opremo in stanje. V oglasu sem zamolčal edino pokvarjeno lambdo sondo in malo večjo porabo olja (ki pa je itak za pričakovati pri toliko km), ampak to sem tudi vsem nato povedal po telefonu in prodal samo po 100 eur nižji ceni kot oglaševani (1500 namesto 1600). In ja, že pol ure po oddaji oglasa te takoj kličejo razni "pos£uŠ, jaz ti dam samo sedamsto eura, ni veÆ vredan", pa komot počakaš še nekaj dni ali tednov, se najdejo normalni kupci.

Je pa še nekaj, največ šteje cena (pa ne vidim, da bi kdo napisal). Eni hočejo dobiti čimveč evrov, zato pa prodajajo avto po nekaj mesecev. Če boš dal ceno samo 10% nižjo kot je povprečje cen na avtonetu za tvojemu podoben avto, boš prodal mimogrede.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.608
4.553
113
50
Na sončni strani ALP
Mah... Ne moreš bit 100% siguren, da te ne bo kdo gnjavil u nulo.
rolleyes-1.gif
Še isti popoldan sem avto prodal drugemu kupcu in ta se vozi še danes veselo z njim.

Karkoli boš napisal v oglas, nikoli ne bo dovolj sterilno, da se ne bo našel kakšen gnjavator in ti pametoval in spodbijal tvoje izjave.

BTW, kako je sedaj s temi CO2 podatki? Gre to tudi za rabljena vozila, ki se prodajajo privat al je to samo za nova vozila?
17758-icon_confused.gif