Kako sestaviti oglas za prodajo avta

claro

Pripravnik
20. apr 2011
63
0
6
Zanima me, če imate vi kakšno posebno taktiko, kako sestaviti dober oglas za prodajo avta?
Napišete kratek (in jedernat) oglas, napišete roman, naštejete pomembne stvari po alinejah, ali kako drugače?
smirk-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Prvo ga spucam totalno (1 ura zunaj, 2-2,5 ure noter), zavlečem ga v evropark garažo, kjer zaradi luči pride do še večjega sijaja (proti večeru).

Na a.net naložim kok slik gre, spodaj v opombah oz. tam ko je tekst, pa še 5-6 slik (linke s shrani.si)

Poslikam vse tri ključe (oz. dva), servisno, stanje na števcu (ker me kličejo sicer in sprasujejo kok ma km, čeprav v oglasu vse piše,
od šasije dalje do kilometrov, lastnikov...)

Dodam podrobnosti ko recimo da so zraven zimske, kok profila (tudi na letnih), povem da sem se večinoma vozil sam, pran ročno, pozimi imamo drugo vozilo in bla bla bla, slovenci obožujejo te zgodbice.

Napišem da za resnega kupca cena ni zadnja, kateremu pol spustim simboličnih 50/100€ tok da ma krit prepis, bencin, ampak
itak je ta popust že obračunan v ceni ki je postavljena tolko više....

V glavi imam ceno tazadnjo 10k, napišem 10.690, pol pa spustim na magičnih 10.590, pa grema z mojo za vikend na morje
smile-1.gif

Letna vinjeta, nafta, prepis in potni stroški, spanje, hrana so pokriti.

Najlažje je olupit slovenca, sploh pa ko se sam odloči za nakup, brez da mu zvijaš roko, ni lepšega ko kliče in kliče kdaj si lahko
pride po avto, ker ga nemore pozabit...

Slovencu je lahko prodat zdrav avto, kak ma pa avto 200k km, pa se mu cena prepolovi, pa še bi imel popust.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Aja, avta ne slikaj na travi, na sliki naj nebo v ozadju kak traktor, star moped, skratka karkoli kar ni lepo.

Če si v bloku, poišči kako lepo hišo, novogradnjo ki še ni vseljena, pa lepo poslikaj, več slik ko boš naredil prej in lažje boš prodal.

Podaj čimveč informacij, ker te bodo sicer klicali in spraševali če je bil VEDNO garažiran, al samo med vikendi in podobne jajce.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Če si v bloku, poišči kako lepo hišo, novogradnjo ki še ni vseljena, pa lepo poslikaj...
Hehe, na to foro sem tudi sam padel. Tudi opombe so bile podobne temu kar si ti navedel.
smile-1.gif
Ampak sem vseeno kupil kar dober avto.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Nujno VREDEN OGLEDA IN NAKUPA, DOBRE VOZNE LASTNOSTI, MOŽNOST MENJAVE

s tem prodaš 1,2,3

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Odvisno od starosti in ranga avta
smile-1.gif
"Doktorji" vozijo 20 let stare saabe in japonce, "direktorji" pa novejše bolide nižjega srednjega razreda.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Do sedaj sem prodal en avto, felicijo. Opranga in spucanga sem poslikal, napisal resnično stanje in avto prodal v borih štirih urah. Verjetno sreča. Pa cena je bila takratnih 10 tisočakov manjša od drugih.

Ta teden dam v oglas mondeota, isto bom napisal dejansko stanje in en dečko al punca, ki ima kaj želje po ličarstvu, bo dobil dober avto. Podvozje obnovljeno, velik service narejen, turbine menjana,... Avto ni bil razbit ampak gniloba na pragih. Prodal ga bom zato, ker je drug, novejši mondeo pri hiši.

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Fotke zunanjosti in notranjosti, posebej števec kilometrov. V opis splošne zadeve (kdaj je bil opravljen zadnji servis in podobno). Do sedaj tako prodal dva avta (ženinega in tastovega). V obeh primerih je bila končna cena 50 eur nižja od tiste v oglasu.
Nekateri so se okrog cene cenkali, ampak sem jasno povedal da sem pri ceni avta upošteval splošno stanje in če pač niso pripravljeni dat toliko kolikor se zahteva, naj iščejo naprej. Za tastovega je klical en čiča, zanj bi bil to idealen avto, če bi imel še priključek za prikolico. Rečem kaj čmo, tak je. Potem pa predlaga, da spustim ceno za 200 eur ( kolikor naj bi ga stala vgradnja priključka)... pri avtu, vrednem 600.
bonk.gif

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Obvezen tekst je: prvi lastnik, avto iz obale, vozila zenska, v prvem laku, nikoli ni bil mrzel tiscan do konca, vedno v garazi, ljubiteljsko vzdrzevan, vsa plastka homologirana
cheer.gif

No nekaj takega
cool-1.gif

ales66

Zelenc'
27. mar 2011
12
0
1
Obvezno moraš odkljukat, da ima avto:

- špotni sedeži
- komfortni sedeži
- ortopedski sedeži
...
- multifunkcijski volan

V opombah pa moraš napisati, da je vožen na relacije in da ima majhno porabo.

Bolj kot servisna knjižica, prepričajo računi za servise, še posebej veliki servis, popravilo zavor, druga popravila.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nisem še prodajal ampak mogoče ti pomaga kaj mene pritegne pri ogledu:

1. kvalitetne slike. Torej ne smejo biti zmigane, ne-fokusirane, posnete s 10 let starim mobilcem, v temi, v premočnem soncu, da se vse blešči...
2. čimveč slik in zunanjost iz vseh strani, če ima nekdo 6 slik zunanjosti in na nobeni recimo desnega boka, mi je takoj sumljivo. (ne pravijo zastonj, da slika pove več kot 1000 besed).
3. lokacija avta. Če si doma v mali vasi in se bojiš, da bodo ljudje kar sami hodili na dvor, napiši sosednjo vas ali najbližji večji kraj, samo da ljudje vedo približno odkod si.
4. kot je napisal malcomx: slika ključev in servisne knjižice. Mogoče še slika kakšnih računov, ki jih imaš od servisov, samo da zgleda, da nekaj imaš.
5. spisi na dnu seznam opreme me ne ganejo kaj preveč, vsak si lahko zmisli zgodbo, sam avto pa jo šele pove po resnici. Zanima me edino opomba oz. opis stvari, ki niso serijsko na/v avtu.

Kaj imam rad od prodajalca? Da mi ne da samo najnujnejše papirje ampak še kakšne papirje servisov, kaj je bilo delano (magari računi za olje, če so bili servisi delani doma). Sem predvčerajšnjim dal v račun za drug avto svojo 206-tko in so prvo 20x pregledali avto, preračunavali, stikali glave, jamrali... Ko sem pa potegnil ven 1cm debelo mapo s vsemi možnimi računi od servisov, optike, kupljenih delov itd., pa je bila čisto druga pesem in je prodajalec avto celo obdržal za hčerko.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
A hočte rečt da avto naj slikam pri sosedu ki ima vilo, ko se menim za ogled se pa zmenim na pumpi al pred farovžem al kako? Da potem ko se odloči da bo kupil gresta pa skupaj še domov v barako v rakovi jelši po zimske gume? Sem enkrat naletel na nakladača tipa mlakom. Kao prvi lastnik in podoben blablabla kot je pisal mlakom, servisna, računi od vrtača,....domov grede pa sem njegovega soseda ki je ravno pometal dvorišče vprašal kaj je to zaen mandeljc, a je res tolk pošten (ko sva se zmenila je bil ravno od maše) pa pravi dej sam bejž od tipa, skos polira, pa vsak mesec tri avte zamenja, otroški zic ven in not, čeprav ma otroke že 15 let stare....itd itd. Tipa sem potem srečal še 3x na tehničnih in 2x "pod lipco" (na cesti dveh cesarjev v nedeljo dopoldan). Skratka vedno na lokacijah, ki jih v tistih cajtih nisi smel falit ko si menjal avto.

Poslikaš, odkljukaš rubrike po pravici in resnici, pošteno ceno, spodaj napišeš kaj daš še zraven (ala zimske gume,.....) in to je to. Predsvem napišeš tako kot je v resnici da potem na ogledu ni nobenih (negativnih) presenečenj.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Nujno napisat "klicite samo resni" pa ceprav si sam neresen z oglasom (prevelka cena, gnil avto itd.)