ksz
Šli skozi koronco družina 2+2 + mati 65 let. Otroka skoraj nič simptomov, najmlajši mogoče zamašen nos, kot prehlad skratka. Odrasli pa vsi približno enako 1 dan malo povišana temp 37-37.2 in glavobol, slabo počutje in bolečine v sklepih. Sam sem bil že bolj prehlajen kot korona sedaj.
Jaz sem še najbolj zgubil vonj in okus, ko sem sicer bil že zelo zdrav po 2 dneh, to je trajalo okoli 5 dni potem, da se mi je začel vračat in vrnil. Skratka virus kot tak, skoraj čez cel spekter let nič posebnega, nič proti kaki gnojni angini, gripi ipd.
Moram pa napisat, da sem se slabo počutil, kot nek stres. Nekaj zaradi skrbi za starše (okoli 70), večinoma pa ne bi smelo biti. Nekaj dni med in po simptomih sem bil utrujen in čutil aritmijo in razne čudne odzive srca, kar me ni skrbelo. Danes je pa že skoraj 3 tedne in je to čudno delovanje srca najbolj zaznavno, druge stvari so ok.
Glede na to, kako BP smo šli vsi v hiši skozi virus teh posledic nisem pričakoval, ampak zgleda, da so dolgoročnejše posledice še bolj pogoste pri tistih z blago boleznijo, eden največjih pokazateljev pa je izguba vonja in okusa (da bodo dlje posledice), sploh pri starejših. COVID zjeb** čistilni sistem možganov, tako da se odmrle celice ne spirajo iz možganov, medtem pa naredijo tudi škodo na živčevju, ki uravnava bitje srca in druge funkcije. Vonj in okus se mi je kar hitro vrnil, tako da upam da hitro uredim tudi delovanje srca.
Bi pa res priporočal, da jemljete dodatke npr. spisek od Dr. Zelenka, ker skoraj "nič" ne stane, pomaga pa konkretno. Vit D, Vit C, Cink, Kvercetin ali ECGG...
Tako da povzetek... virus nič posebnega kar se smrtnosti tiče sploh pod 70 let, samo te dolgoročne posledice pa bodo jeb** svetovnih razšeznosti, ker teh zadev skoraj ni mogoče zdravit ali pa je zopet drago/komplicirano. Potem so tu še razne psihične težave za katere zdaj verjamem da bodo res ogromen del posledic npr. zdrav aktiven človek, covid prebolel šala mala, zdaj pa ima dolgoročne posledice npr. to aritmijo, ki povzroči na koncu tudi stres, apatičnost potem pa še it skozi to med lockdownom, čeprav je človek okužbo že dal skoz.