...
Saj ne vem, v katero temo naj to napišem ampak ker je postal covid-19 del mojega življenja, bom sem.
Gre se za mojo babico, 94let staro. Zadnje 12 mesecev boleha z rastjem tumorjev, začenši na prsnem predelu, kjer je do danes dobila 2 operaciji, ker so rastli navzven in se vedno vrnila domov, s tem da je prvič lani novembra prinesla s sabo prehlad oz blago pljučnico iz bolnice. Zdaj so tumorji na kosteh, saj ji bolečina preprečuje, da bi lahko vstala. Je pa cel življenje živela pri nas oz mi pri njej.
In pred tednom in pol je šla v bolnišnico zaradi krvavitev iz črevesja. Zadevo so baje stabilizirali (obiskov itak ni, informacije so možne samo od zdravnika med 13.30 in 14o uro).. no in ta petek je bila premeščena na covid oddelek, saj je pozitivna na ta virus. Prvo itak nismo bili obveščeni in kličemo v soboto ter šok, pozitivna in kao "A vas ni kdo obvestil". Aja, mobitela nima oz ga ne zna uporabljati, torej nimamo kontaktov, kolikor nam kaka sestra pove osnovne stvari.
Skratka, telo polno tumorjev, smrt ji bo pa pripisana fakin covidu ter še ena številka za statistiko. Je pa bila cel lajf na moštu, vinu, pivu ter kislem mleku... torej beri zdravo živela.
Za vse neprimerne odzive se mi fučka. Za ostale pa vam hvala.