Kako se rešiti bolečin pri teku?

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
40€

Kul, dosti v redu cena!
smile-1.gif
Koliko časa pa traja? Bi se čez kakšen mesec zmenila, ker imam zdej nove superge in bom videla, če bo naredilo kakšno spremembo.
Jaz letos tečem 21km pa vidim, da me začne tam okrog 12. kilometra nekaj špikat v desni rami in mi raztezanje ali karkoli ne pomaga, da bi bolečina popustila ... ko neham s tekom pa tudi bolečina zgine. Saj ni nevzdržno, je pa moteče. Nekajkrat me je po končanem teku pri raztezanju (npr. pri rotaciji hrbtenice) tko čudno špiknl na desni strani križa, da se mi je dobesedno zabliskal pred očmi. Mogoče nekako bolj obremenjujem desno stran telesa ali pa imam desno nogo malenkost daljšo in bolj pribija v podlago, tko da bi blo fino, če bi to s strokovnjakom pogledala. Maš svojo spletno stran? Thanx
smile-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
NigelM, hvala za link!
smile-1.gif
Očitno se bom tudi jst morala dogovorit za kakšen meeting z jakatom, ker se mi je pojavila nova težava.

Ali je OK, če po nošenju novih superg čutiš aktivacijo čisto drugih mišicah kot ponavadi oz. drugi občutek? Opažam, da mi je zaradi novih superg težje teči kot prej in se hitreje zmatram kot sicer - po 10 km že konkretno čutim mišice, prej mi je bilo to mala malica. Zdaj sem v dvomih ali sem kupila prave superge za svoj način teka - še najbolj čutim mišice v mečih in na zunanji strani stegen, sem pa pronatorka. V supergah z veliko manj blaženja kot ga imajo sedanje mi je bilo dosti lažje, v teh na trenutke dobim prav občutek težkih nog, čeprav so superge peresno lahke. :/

lp