Kako se registrirati kot Rom (Cigan)

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.804
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:

Glede na to, da sem iz Lj, bi šel raje v Singapur, Mursko Soboto ali pa Cape Town, kakor da bi ostal v Lj in delal v Domžalah (nič nimam proti, vendar če grem delat ven iz Lj, grem raje konkretno ven). Skratka sem mobilen, sicer ne toliko na dnevni ravni, kukr v toliko da se pač preselim tja, kjer je delo.

Torej, odseli se v Cape town, če ne pa si poišči delo v Domžalah, Murski Soboti, Kopru ali Spodnjem Dupleku ali pa nehaj jamrat. Meni ni problem 3 ure na dan ždet na vlaku, pa naj ne bo niti tebi. Sicer s tvojo izobrazbo si bol kader za mcdonalds ali pa fizikalca , ampak tudi to se išče. Upam, da imaš še kakšna druga dodatna znanja in sposobnosti in kaj delovnih izkušenj, magari kot študent.

Še sreča da je trenutno in da je bil v prejšnji vladi na čelu vlade kader za mcdonalds ali pa fizikalca. Sj ne vem več zakaj smo tam kjer smo, zaradi nesposobnih voditeljev ali ozkogednih državljanov.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
V naši občini vem, da vsak, ki je kolikor toliko v stiski, dobi enkratno pomoč nekaj 10 € (40 ali 50€). Ni bogve kaj, vendar nekaj je. Drugo je, da poskusiš iti na rdeči križ in na karitas (v naši občini nima smisla iti na oboje, ker aktivno sodelujejo in se poznajo) in prositi, če ti lahko kako položnico plačajo. Kaj materialnega (obleko npr.) bi sicer verjetno lažje dobil.
Potem pa julija na csd in veliko sreče pri iskanju dela.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.804
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
V naši občini vem, da vsak, ki je kolikor toliko v stiski, dobi enkratno pomoč nekaj 10 € (40 ali 50€). Ni bogve kaj, vendar nekaj je. Drugo je, da poskusiš iti na rdeči križ in na karitas (v naši občini nima smisla iti na oboje, ker aktivno sodelujejo in se poznajo) in prositi, če ti lahko kako položnico plačajo. Kaj materialnega (obleko npr.) bi sicer verjetno lažje dobil.
Potem pa julija na csd in veliko sreče pri iskanju dela.

Najlepša hvala za nasvet. Sj trenutno "stisko" sem rešil tako, da sem se vrnil nazaj k staršem, saj si nočem izpostojati denarja oz. biti dolžan prijateljem. Imam to srečo, da me lahko sprejmejo brez stroškov pod svojo streho, ampak je to samo začasna rešitev, saj bi se kakor vsakdo tudi sam rad osamosvojil in postavil na svoje noge.

Še enkrat hvala vsem za spodbudne besede, so mi dale novega zaleta pri reševanju situacije.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Gotovo si v tem trenutku izbral najboljšo varianto. Upam, da uspeš kmalu najti svojo bolj trdno pot.
Ne glede na to vzemi s CSD kar ti bo pripadalo. Če bo vse normalno, boš slej ko prej začel delati bolj ali manj redno in boš to blagajno polnil vsaj naslednjih 40 let.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.367
7.099
113
pri taščici
glede služb: dokler bo ponudba obsegala samo 1% povpraševanja(120k;1,2), jaz smatram da ni lahko dobiti službe. Vsaj ne po tisti "uradni" in vsem dostopni poti.
Avtor: jeba, vem samo to, da tisti ki so določili taka pravila da dobiš soc. pomoč (SP) niso nikdar preživeli meseca s takimi prihodki.
Če pa imaš nekaj uradno prišparanega (ker si si prej jedel krompir in makarone) pa sploh nič ne dobiš. Če pa vse sproti zapraviš za "nepotrebne" stvari pa dobiš še več .
Jaz imam nekaj prišparanega, pa tudi ne vem kaj bo ko enkrat nadomestila s zavoda ne bo vec. Jaz imam oviro pa v tem da mi zdravje ne dopušča kar nekaj del.
SE bojim da bo prej Šrot, BAvčar in Tovšakova dobila SP kot pa nekdo ki ima nekaj 100 evrov na nekem depozitu.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Večina naše politike zaposlovanja se dela na brezposelni osebi. Ampak večina oseb nima primernih lastnosti, da bi lahko sami sebe zaposlili, prav tako pa ZRSZ ne zaposluje, temveč delodajalci. Brezposelnost se reši z gospodarsko klimo, ki povzroči, da delodajalci derejo k nam. To, za kar se borijo sindikati (zaščita že zaposlenih delavcev, starejših, splošna uravnilovka itd...) brezposelnim izrazito škodi, ne pa koristi.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
KSZ
problem vseh FDV-jevcev je v tem, da jih pravzaprav nobeno podjetje v gospodarstvu resnično ne potrebuje, ali pa že imajo koga, ki je samo 50% zaseden in drugih ne potrebujejo. v JU pa je preveč zaposlenih.
ostane samo prekvalifikacija. najbolje za na nekaj , kjer so potrebne ročne spretnosti. recimo varjenje, zidanje, keramičasrstvo, vodovod itd
naša družba enostavno ni dovolj bogata, da bi lahko zaposlila vedno večje št FDV-jevcev. Sam jih poznam nekaj, ki so ali brezposelni ali pa delajo nekaj čisto drugega, ker v njihovi branži enostavno ni služb.

če pa res obvladaš kaj koristnega potem pa je EU tujina pravi kraj....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Citat:
Uporabnik Zerly pravi:
žalostno da nekateri nimajo službe, v podjetju kjer sem zaposlen pa so začeli delat romuni, bosanci, makedonci..., ker ni dovolj SLO delovne sile.
crazy1.gif

In ravno v tem je srž problema , ker jugoviči z lahkoto dobijo delo..seveda v ljubljani s pomočjo župana zokija sa juga...za poštene slovence pa delovnih mest potem zmanjka...

in potem so spet cigani na izbijalni tabli...
13.gif

hahaha... kje ti najdeš zokita v tej temi ej...
bonk.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.804
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
KSZ
problem vseh FDV-jevcev je v tem, da jih pravzaprav nobeno podjetje v gospodarstvu resnično ne potrebuje, ali pa že imajo koga, ki je samo 50% zaseden in drugih ne potrebujejo. v JU pa je preveč zaposlenih.
ostane samo prekvalifikacija. najbolje za na nekaj , kjer so potrebne ročne spretnosti. recimo varjenje, zidanje, keramičasrstvo, vodovod itd
naša družba enostavno ni dovolj bogata, da bi lahko zaposlila vedno večje št FDV-jevcev. Sam jih poznam nekaj, ki so ali brezposelni ali pa delajo nekaj čisto drugega, ker v njihovi branži enostavno ni služb.

če pa res obvladaš kaj koristnega potem pa je EU tujina pravi kraj....

Ja, sj kakor sem napisal, se zavedam, da je napačna odločitev iz mladosti velik problem moje trenutne situacije in se niti ne slepim, da je kako drugače.

Če ne sem na zavodu vprašal kako je s prekvalifikacijo, vendar so rekli da je država zamrznila sredstva za te programe, tako da je to možno samo samoplačniško in tudi to se začne šele v oktobru.

Želja po službi v JU je utopična, saj poleg rednih delovnih izkušenj zahtevajo VIP (veze in poznanstva).

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:...prekvalifikacijo, vendar so rekli da je država zamrznila sredstva za te programe...
Ali imaš idejo, kaj bi ti pomagalo pri stabilni zaposlitvi? Slej ko prej neka sredstva spet bodo za te programe. Če si kje v skupini do 26 let, bi ti skoraj gotovo plačali kako šolanje. Čeprav ti imaš načeloma diplomo v žepu, pa še strošek Zavoda nisi, ker nimaš pravice do nadomestila za brezposelnost.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
glede služb: dokler bo ponudba obsegala samo 1% povpraševanja(120k;1,2), jaz smatram da ni lahko dobiti službe. Vsaj ne po tisti "uradni" in vsem dostopni poti.
Avtor: jeba, vem samo to, da tisti ki so določili taka pravila da dobiš soc. pomoč (SP) niso nikdar preživeli meseca s takimi prihodki.
Če pa imaš nekaj uradno prišparanega (ker si si prej jedel krompir in makarone) pa sploh nič ne dobiš. Če pa vse sproti zapraviš za "nepotrebne" stvari pa dobiš še več .
Jaz imam nekaj prišparanega, pa tudi ne vem kaj bo ko enkrat nadomestila s zavoda ne bo vec. Jaz imam oviro pa v tem da mi zdravje ne dopušča kar nekaj del.
SE bojim da bo prej Šrot, BAvčar in Tovšakova dobila SP kot pa nekdo ki ima nekaj 100 evrov na nekem depozitu.
467716-post_slo.gif
...-edini ,ki si realno stanje opisal.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
mahoneyem se pridruži , v nočni boš zastonj kebabe žical , zjutraj pa zastonj žemljice po pekarnah ,pa še tiste grde nekvalificirane iza traku ,ki ti plačo dajejo boš lahko zapiral za eno noč, ker pri njih ,ne rabiš gumjastih gat.
hysterical-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.301
9.920
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ampak je manjsi problem: policija do leta 2014 ne namerava zaposlovati.
Kar morda ni tako slabo. Dovolj bi bilo že, če bi pol pisarničarjev na cesto vrgli, pa bi bili že bližje rešitvi problema pomanjkanja policije na terenu.

icequeen616

Pripravnik
6. dec 2010
122
0
16
Jupiter
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:

Še sreča da je trenutno in da je bil v prejšnji vladi na čelu vlade kader za mcdonalds ali pa fizikalca. Sj ne vem več zakaj smo tam kjer smo, zaradi nesposobnih voditeljev ali ozkogednih državljanov.

Hmmmmmm ...
17758-icon_confused.gif

Zaradi ozkogledih državljanov, ki volijo nesposobne voditelje
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.367
7.099
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
KSZ:

1) Capl, ti nisi gladek. Sem preprican, da imas kaksen certifikat o tem, ce drugega ne, knjizico kaksnega Semolicevega sindikata :S

2) tgrzan, si vsaj malo "tehnicen"?
http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=975E8474-1B3A-7068-A688-07CEE63CBD08&linkid=zapSup
Idealna služba za nekoga s fdv, ki "uradno" nima pojma, niti referenc za opravljanje takega dela. poleg tega najbrž na zavodu ni nikogar ki bi vsaj delno izpolnjeval zgoraj zahtevane pogoje

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Daj, vsedi se se ti v kot, pa se zjokaj :S ce se prijavlja na vse kar se da ne bo nobene skode, ce se se na tole. Ker je pa res, najbolj pomembna stvar na svetu je uradna izobrazba in to koliko folka je na zavodu, se posebej pa pri Si.mobilu. :S