Ali jo zalivaš s tekočim železom, najboljši je od Agrolit Litija in sicer 2x mesečno pozimi, poleti pa vsak mesec oziroma odvisno koliko ima cvetov in plodov. Pognoji jo z granulami za citruse in sicer zdaj marca jo že lahko pognojiš , nato sredi poletja in še jeseni.
Granul naj bo za eno veliko žlico če je premer lonca cca 30cm.
Če se ukrivljajo listi poglej, če nima kakih uši, kaparja ali rdečega pajka.
Preventivno jo lahko umiješ list za listom vsakega posebej in deblo tudi in sicer tako , da v vodo kaneš par kapljic čistila za pomivanje posode , umiješ list , splakneš krpo in tako ponavljaš dokler ne umiješ vseh listov in stebla.
Te nasvete je napisala gospa, ki ima limono že 20 let, niti 1x ni bila škropljena, samo gnoji jo in zaliva s tekočim železom. Če je bolana ji liste umiva, nikdar je ne šprica proti škodljivcem.
Pozimi naj bo limona na svetlem prostoru med 5 do 10 stopinjami, če je kdaj premrzlo v tem prostoru, zemljo prekrij s časopisnim papirjem, limono pa ovij s kopreno.
Meni sta se dve limoni ponesrečili, ker nisem prav ravnala z njimi, sedaj sem nabavila novo upam, da mi ta uspe, kajti sedaj se bom držala navodil, ki jih je dala gospa, ki ima limono že 20 let in ji lepo uspeva.
Zalivanje limone po potrebi, ko je suha jo zaliješ, poleti je zalivanje potrebno redno vsak dan, limona naj stoji nekje na prostoru kjer ima poldneva senco pol dneva pa sonce.