Kako priklopiti WiFi router?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.016
3.669
113
Preizkusil sem teorijo in na Tp_Link, ki skrbi za internet v hiši priklopil še Linksysa v WAN port in nastavil na Avtomatično pridobivanje naslova IP. Potem sem se brezžično povezal na Linksysa in zadeva deluje povsem brez težav, verjetno bi delovalo tudi, če bi sedaj za Linksysom obesil še en router
smile-1.gif

Edit: Ob uporabi Tomato firmware routerjev vmesnik postane po določenem času neodziven, četudi internet še naprej dela. Poskusil bom še z DD-WRT

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
OK, deluje. Sedaj te prosim pa da uporabljas to omrežje par dni z vsemi servisi ki jih uporabljaš dnevno!
grims-1.gif

Sem se sam ukvarjal s tem kar precej in kot rečeno pojavijo se težave:
- zasičenje states tabel oz. rušenje povezav zaradi zasičenja
- nedelovanje streamanja oz. povezav z visokimi hitrostmi in stalnim prenosom
- nedelovanje oz. prekinjanje povezav zaradi timeoutov oz. napak v tcp headerjih (mtu problem)

Dvojni NAT ni resitev, sploh pa ne v tem primeru. Zato se pa uporabi precej bolj enostavno in low level resitev ki se nastavi ko sem omenil.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.016
3.669
113

Ob sočasnem gledanju videa na Youtube in prenosa torrenta z neta. Dela ok, le vmesnik na DD-WRT je ob polni Torrent obremenitvi neodziven, kar pa se samo uredi, ko je prenos končan (se mi dogaja tudi na primarnem Routerju).

Torej tak priklop je možen ampak je v veliki meri odvisen od samega Routerja ali ga bo takšen priklop zabasal in zablokiral ali ne. Vredno je poskusiti obe varianti.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Če veš čemu je namenjen NAT, je jasno, da v primeru, ko želiš LAN zgolj razširiti z brezžičnim omrežjem, ni potreben.

V teoriji morata seveda obe varianti delovati (z določenimi omejitvami), pa tudi čisto mogoče je, da to drži tudi v praksi za tvoj primer uporabe, vseeno pa težko rečeš, da je vredno poskusiti oboje, če ti uporaba NAT v tem primeru ne prinese nobene koristi temveč fašeš zgolj slabosti.

Seveda se zadeva spremeni, če NAT dejansko potrebuješ.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.016
3.669
113
Vem, ampak če bi se sam odločal bi vsekakor želel za svoje stanovanje od ostalih ločeno omrežje s svojimi napravami, do katerih ostali nimajo vpogleda, kdo drug bo pa morda imel ravno kontra želje in zanj bo pravšnja zgolj razširitev omrežja brezžično. Ampak seveda, na koncu se bo moral odločiti sam
smile-1.gif