Kako prijaznega psa (ne) spremeniti v morilca

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
eh nasplošno so ljudje butasti. in ko dajejo zmeraj več takih pasjih maltratiranj na tiste oddaje s smešnimi posnetki...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Na FB skupini "Ustavimo pasje boje" sem bil skoraj linčan, ker sem neki teti, ki je objavila video svojega pitbula z otrokom razložil kakšne signale pes pošilja in, da se pes niti malo ne počuti dobro ter, da ni sproščen.

Ona kura, jaz pa vseeno kar nekaj vem o psih, pa si ne dajo dopovedati.

Potem pa beremo zgodbe v novicah. K sreči 99% iz tujine.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Zanimivo, da pes kaže ne odobravanje na tak "neočiten" način.
Moj se umakne, če pa se ne more, pa čisto na rahlo zarenči. Nismo pa sprobaval kolk dolg bi samo renčal:p

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Tale video je bil pa res mučen za videti. Ne moreš no dovoliti otroku, da skače po psu, ga vleče za žnablje... Pse se poboža, čoha, izvaja trike, špila, kar češ, da bi mojemu psu kdo kdo po rebrih skakal, no go.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Moj se umakne, če pa se ne more, pa čisto na rahlo zarenči. Nismo pa sprobaval kolk dolg bi samo renčal:p

Pes kaže svoje počutje na zelo očiten način - kaže na zelo "šolski" način pasje komunikacije --> miritveni signali.
Težava je v tem, ker večina lastnikov psa ne zna brati.

Kar se pa renčanja tiče je pa to veliko slabše kot ti signali.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Tocn to...folk nima pojma. Za mnoge je alarmlred bajto,da zja...al pa igraca doma.da bi se pa ukvarjali z njim in dojemal obnasanje je pa spanska vas...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Torej ne moreš posploševat, da je renčanje slabše (kar razume vsak človek), kot pa "šolski" signali, kar razume kak promil ljudi na svetu. Če bi zarenčal bi se otroško veselje nehalo v trenutku.
Men tist na posnetku tudi deluej rahlo preplašen in imam občutek, da jih je že kdaj dobil od snemalca in ve, da če bo zaj... jih bo spet dobil.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Seveda je slabše. Če ne razumeš pasje psihologije ne pametuj.

Vsak normalno socializiran pes želi iz neprijetne situacije (za različnega psa so te situacije seveda različne) brez konflikta. Zato je normalen redosled nekako tak:
1. Miritveni signali,
2. če ti ne delujejo poizkus umika,
3. če to ne deluje ali umik ni mogoč opozorilo (renčanje, kazanje zob),
4. če še to ne deluje lahko pride do ugriza.

Vsem lastnikom, ki razmišljajo kot ti, predlagam kakšno (kvalitetno) pasjo šolo, kjer vam bodo razložili tudi osnove pasje komunikacije.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Umakne se takoj, če se lahko.
Pač se ne liže pol ure, kot un na posnetku.
Ne renči tako, da kaže zobe. Ampak bol "zagode". Spusti en globok zvok z zaprtim gobcem in da vedet, da mu to kar mu delaš ne paše. In do sedaj mu ni bilo potrebno 2x zagodet, ker vsak takoj ve, da ga more pustit pri miru.
Renčanja s kazanjem zob na človeka še ni izvajal.

In kje sem kaj pametoval??

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Upam da otrok svojih vragolij ne bo zganjal na naključnem psu...

Ker končalo se vsekakor ne bo lepo.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.779
1.595
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Vsem lastnikom, ki razmišljajo kot ti, predlagam kakšno (kvalitetno) pasjo šolo, kjer vam bodo razložili tudi osnove pasje komunikacije.

Ker sem nedavno postal lastnik psa, se priporočam za nasvet glede kvalitetne pasje šole. Poskusil sem z lepovzgojenpes.com ampak se je vse skupaj ustavilo že pri komunikaciji (ki je z njihove strani ni bilo).
Veterinarja imam izbranega (prva izkušnja pri 300 kosmatih je ok) a sem odprt za kakšne predloge oz. mnenja.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ti se sam ukvarjaj z njim, čimveč. Vzdržuj avtoriteto, vse ostalo bo pa samo prišlo.

kakšna je pa pasma?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.779
1.595
113
Emona / Carnium
To že. Kar se tiče pasjih potreb, ga obravnavam kot dojenčka. Avtoriteto pa tudi izvajam dosledno. Kljub vsemu si želim v pasjo šolo, ker sem prepričan, da bom veliko novega izvedel. Kuža je Gordon seter.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
lep kuža.

Preveč ga tud ni treba razvajat....
smile-1.gif

ja naša mat je hodila v šolo, sam ni bilo nič dost od tega... Pač mat po svoje, fotr po svoje, pes pa oba okol prsta vrti.
smile-1.gif
tko da glede šol nimam dost pojma.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
To že. Kar se tiče pasjih potreb, ga obravnavam kot dojenčka. Avtoriteto pa tudi izvajam dosledno. Kljub vsemu si želim v pasjo šolo, ker sem prepričan, da bom veliko novega izvedel. Kuža je Gordon seter.

Za ptičarja ti priporočam Društvo ljubiteljev ptičarjev http://www.pticarji.si/

Je fino, ker so usmerjeni na te sorte psov. Če boste hoteli kaj razstavljati, pariti pa je itak treba narediti lovske preizkuse. Jaz sem bila z njihovo šolo res zadovoljna, je pa takrat učil še David, ki je potem imel še svojo oddajo na Popu in ima sedaj svojo pasjo šolo. Prva stvar, ki sem jo jaz slišala v šoli, je bilo "good luck"
uf-1.gif
naša se je umirila po ene 7 letu.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Pes kaže svoje počutje na zelo očiten način - kaže na zelo "šolski" način pasje komunikacije --> miritveni signali.
Težava je v tem, ker večina lastnikov psa ne zna brati.

Kar se pa renčanja tiče je pa to veliko slabše kot ti signali.

S tem, da imajo pitbuli v donosu do ljudi praviloma visok prag vzdraženja...ko bi kak jazbečar že grizel, se pitbul oblizuje (znak, da je pod stresom)

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Umakne se takoj, če se lahko.
Pač se ne liže pol ure, kot un na posnetku.
Ne renči tako, da kaže zobe. Ampak bol "zagode". Spusti en globok zvok z zaprtim gobcem in da vedet, da mu to kar mu delaš ne paše. In do sedaj mu ni bilo potrebno 2x zagodet, ker vsak takoj ve, da ga more pustit pri miru.
Renčanja s kazanjem zob na človeka še ni izvajal.

In kje sem kaj pametoval??

je pes glavni pri hiši?
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Za razne pse sissy pasem 'klasične' metode dela niso primerne, saj se ti psi pogosto sesujejo pod pritiskom.