kako povečati domet miške

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Imam microsoft wireless mouse, katera pa bolj kratko nese.
Bi se glede na slikce spodaj dalo kako povečati domet? Če se kako žičko kam prilota ali pa kako drugače?

sprejemnik:
img1646.jpg

img1648.jpg

img1649.jpg

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Koliko bi ti to podalšal? Kupi USB podaljšek, da bo sprejemnik bljižje miški

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Koliko bi ti to podalšal? Kupi USB podaljšek, da bo sprejemnik bljižje miški

Al pa si nabavi model miške, kjer gre kabel do miške.
evil.gif

Ogo

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Lahko bi poskušal z žičkami, morda celo usmerjeno anteno, ampak vprašanje koliko bi v resnici pomagalo.

Koliko dometa pa imaš/rabiš? Ne vem kak daleč nese MS, ampak moj logitech lovi par metrov brez problema
crazy1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Moj bivsi Logitech je tudi imel zelo dober domet...bil sem doma pred bajto, PC pa 2 nadstropja višje.

Sedaj pa imam G9 in niti malo ne pogrešam wifi miške.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
hysterical-1.gif

In kako si potem klikal? A si monitor tut s sabo nesu, al si sliko gledal prek sistema špeglov?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@all

sedaj lovi ene 2m, rabil bi pa 4m, da bi lahko iz pojstle upravljal za filme gledat.
daljši usb kabel ne pride v poštev, ker ga niti nimam kam dat pa un sprejemnik je tko velik in grd, da ga je treba čimbolj skrit.
nove miške pa najrajš ne bi kupoval.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Lahko bi poskušal z žičkami, morda celo usmerjeno anteno, ampak vprašanje koliko bi v resnici pomagalo.

Koliko dometa pa imaš/rabiš? Ne vem kak daleč nese MS, ampak moj logitech lovi par metrov brez problema
crazy1.gif

kam bi pa nalotal žičko?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Težko bi rekel da kr nekam prilotaj žičko... dolžina antene je načeloma vedno preračunana na neko dolžino, kako in kaj, ne vem, mogoče bi se probal poigrat in podaljšat anteno, samo kak bo efekt, ne vem. Lahko probaš narest tudi "parabolo" zadaj in jo usmerit proti postelji, sem videl da recimo za wifi so probavali tko, da so dali usb mrežno kartico v koncervo brez pokrova... (
grin1.gif
)
Aja... pa na lastno odgovornost, pa po pameti
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
morda pa bi tole res šlo, če bi sprejemnik postavil v kako parabolo. bom za hec res probal;)

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Če se boš že igral, probaj tudi kako najbolje lovi sprejemnik, če je postavljen vodoravno ali navpično, probaš lahko tudi miško dat v parabolo pa proti sprejemniki obrnit. ni najbolj praktično, a vsaj videl boš, če bo kej bolje delalo
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem dal sprejemnik v eno lončeno skledo (piksne ali kaj podobnega kovinskega nisem našel) pa ni blo čist nč boljš:(

je pa zanimivo, da če z miško upravljam na pojstli ne lovi, če pa po steni pa lovi zelo solidno. očitno bi bilo potrebno v miški nekaj nardit, da bi dlje oddajala signal. od stene se zgleda dobro odbija.