Kako pa ti voziš?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Takih primerov kot je tale:
AGGb65.gif

imam dnevno na cesti kar nekaj. Sicer res ne tako ekstremnih, da bi te izrival kot tole na posnetku, je pa večina takih, ko sekajo iz notranjega direkt na izvoz v krožnem. Vključno z policaji, ki naj bi bili vzor.

Tale iz zgornjega posnetka mi je potem še mahal, češ, kaj mi ni jasno.
stupid-1.gif

Sem original video pretvoril v gif, glavnina se vidi.

Zdaj pa - ali jaz delam kaj narobe in se moram naučiti voziti v krožiščih ali pa si tale v subaruju zasluži najmanj šamar?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
nevem zakaj nebi smel iz notranjega pasu it direkt ven na izvoz. seveda tega ne storiš tako kot ta s subarujem.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Kolikor jaz vem, se najprej pomakneš na zunanji pas in iz zunanjega iz krožišča (pri tem seveda uporabiš smernik). Direktno iz notranjega ne greš nikoli ven, ker te potem en iz zunanjega bočno nasadi.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Kolikor jaz vem, se najprej pomakneš na zunanji pas in iz zunanjega iz krožišča (pri tem seveda uporabiš smernik). Direktno iz notranjega ne greš nikoli ven, ker te potem en iz zunanjega bočno nasadi.

Če si na zunanjem pasu pomeni, da greš tisti izvoz ven, ne pa da greš cel krog okoli...zato bi morali narediti povsod taka krožišča kot so v Kopru, ko prideš iz AC, ko imaš ločene pase z robniki....

PS: Tale s subarujem pa je naredil neumnost ja in bi lahko hitro počilo, ti pa ne bi bil nič kriv, ampak bi bil on...ti si ravnal pravilno, saj si šel takoj prvi izhod ven...če bi pa šel drugi ali tretji oz. kolikor jih že je, potem bi moral iti na notranji pas...

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Hipotetično vprašanje: a bi ti tako zapeljal v krožišče, da je Subaru imel prižgan desni žmigavec?

Pa še nekaj - saj je šel najprej na zunanji pas. Ali boš rekel, da se je teleportiral čez njega?
tongue-1.gif

Da ne bo pomote - tako se ne seka poti v krožnih.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Model s subarujem je naredil napako, ko je znotraj meja Slovenije sploh šel na notranji pas in ni odvozil vse po zunanjem.

Tako je avtorju teme omogočil, da se je le ta lepo vključil na prazen pas, on mu usluge ni vrnil in mu svojo hvaležnost zdaj on kaže s to objavo.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Hipotetično vprašanje: a bi ti tako zapeljal v krožišče, da je Subaru imel prižgan desni žmigavec?
Ne bi zapeljal v krožišče. Torej ne bi šel v krožišče, če bi subaru vklopil smernik takrat ko je bil vzporedno z uvozom.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Model s subarujem je naredil napako, ko je znotraj meja Slovenije sploh šel na notranji pas in ni odvozil vse po zunanjem.

Tako je avtorju teme omogočil, da se je le ta lepo vključil na prazen pas, on mu usluge ni vrnil in mu svojo hvaležnost zdaj on kaže s to objavo.

Žmigavec tam kjer sem jaz šel v krožišče, lepo postopoma na zunanji pas in potem ven iz krožnega. Ne pa direktiva iz notranejga ven, brez žmigavca.
Se pa strinjam, iz notranjega ven je najlažje, pičiš samo "naravnost", se avto nič ne nagiba pa še hitrejši si. Ni pa to prav!

Enik

Pripravnik
19. sep 2007
159
0
16
Ljubljana
Eh, ta Subarujem je mislil, da ima prednost, ker je bil dlje časa v rondoju, kot ti.. :p Nihče pa mu ni povedal, da se lahko odpelje še en krog.. Saj bo razumel naslednjič, ko bo prometna.. Potem bo do konca življenja odpeljal vsaj tri kroge..
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Saj vem kako je prav, samo pravim, da ima vsaka zgodba 2 plati in tako razmišlja večina ljudi, ki še sploh uporablja notranji pas.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.978
-391
113
hehe, gif je zih zmontiran, ker subarujevci nismo tok leseni soferji...

ok, tukaj gre za ocitno neumnost soferja subaruja... valda ni ravnal prav...

sicer sem pa tud jest zmeden na rondojih v zalah... tm so uvozi in izvozi tok skupej, da se tezko razvrscas pocasi na zunanjega in potem ven...

men je tud v btc na letaliski ok, k so robniki vmes... ker pravila rondoja sploh noben tocno ne ve, in si jih vsak po svoje razlaga...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

467716-post_slo.gif

aplauz.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Ne bi zapeljal v krožišče. Torej ne bi šel v krožišče, če bi subaru vklopil smernik takrat ko je bil vzporedno z uvozom.

In po mojem je tu izvor celega zapleta. Subarujevec je pričakoval, da boš ti vedel, da gre on na naslednjem ven - ergo se nimaš pravice vključiti na krožišče in njega izsiliti. Ker pa si to vseeno storil, je najmanj kar lahko naredi, da še tebe izsili.

Pod črto - čist navaden dan na naših cestah.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Žmigavec tam kjer sem jaz šel v krožišče, lepo postopoma na zunanji pas in potem ven iz krožnega. Ne pa direktiva iz notranejga ven, brez žmigavca.
Se pa strinjam, iz notranjega ven je najlažje, pičiš samo "naravnost", se avto nič ne nagiba pa še hitrejši si. Ni pa to prav!
Tudi tukaj imas ti (recimo) prav(ker je enopasovni izvoz) . Ce se dinamiku ne bi izšlo, potem....
In ja, tudi jaz grem obicajno po najkrajsi poti preko krožnih. Vsaj tistih manj prometnih. Ker ponekod so jih delali ocitno zaradi viska denarja. Km stran imamo pa enosmerni most, pa križišče v katerem je bilo kar nekaj smrtnih zrtev pa rondoja se kar ni. In to vse na isti cesti, vse v isti obcini in drzavi.
confused-1.gif

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Oprosti ampak ti nimaš pojma kako se zapelje v krožno križišče. Subaru je že bil v krožnem križišču in ima prednost pred tabo. Ti izsiliš njegovo prednost in se mu postaviš ob bok, ga zablokiraš, da bi on lahko zamenjal pas in šel pravilno iz krožišča.

Potem se pa še čudiš kaj delaš narobe, da se ti to dnevno dogaja. V krožišče bi lahko zapeljal ko bi bil Subaru še 5-10m naprej in ne bi bilo nobenega problema.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Očitno ti nimaš pojma kako se vozi v krožnem. Namreč, osnovni namen krožišč je večja pretočnost prometa. In temu služi več prometnih pasov v samem krožišču. Z vključevanjem v krožišče ni popolnoma nič narobe, če se nekdo pelje po notranjem pasu (kot se je ta s subarujem). Drugo pa je, če nekdo zapušča krožišče in se pomika (in to nakaže s smernikom) iz notranjega na zunanji pas. V tem primeru pa jaz sploh ne bi zapeljal v krožišče.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
879
113
MB
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Očitno ti nimaš pojma kako se vozi v krožnem. Namreč, osnovni namen krožišč je večja pretočnost prometa. In temu služi več prometnih pasov v samem krožišču. Z vključevanjem v krožišče ni popolnoma nič narobe, če se nekdo pelje po notranjem pasu (kot se je ta s subarujem). Drugo pa je, če nekdo zapušča krožišče in se pomika (in to nakaže s smernikom) iz notranjega na zunanji pas. V tem primeru pa jaz sploh ne bi zapeljal v krožišče.

ne-ne-1.gif

Macola ima prav. Subarua bi moral počakat, ne pa da si izsilil prednost. Vsi, ki se vozijo v krožišču imajo prednost pred tabo.

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Ne bi se sicer rad prerekal s tabo. Vozi kakor želiš, ampak nimaš prav. Je res da je namen krožnih križišč večja pretočnost, ampak ne za vsako ceno.

Na tem linku imaš spodaj narisano krožno križišče in tri barve. Zate veljajo rdeča, zelena ali rumena. Trenutek smernika, ki je sedaj pri tebi odločilnega pomena je, ko prepelje tvoj uvoz v krožišče.

Kakor koli želim ti srečno vožnjo še naprej.