Kako pa ti voziš?

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Vozim z roko na volanu in s telefonom v drugi roki. Precej zabavno pri uporabi socialnih omrežij. Se še kdo strinja?

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Žal je tako,da si ga izsilil takoj ko si pripeljal v krožišče,subaru je bil ob tebi in ni mogel lepo na zunanji pas in lepo v izvoz.
Torej najprej si ga ti izsilil potem pa še on tebe.

Podobno se je meni naredilo ko mi je tako zapeljal šleper,če nebi ustavil bi šel pod kolesa.Bil sem tudi v mrtvem kotu in mi ni mgel opaziti !
Zato je res treba gledati na pravila.Teli krožni so kar jeba.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Očitno ti nimaš pojma kako se vozi v krožnem. Namreč, osnovni namen krožišč je večja pretočnost prometa. In temu služi več prometnih pasov v samem krožišču. Z vključevanjem v krožišče ni popolnoma nič narobe, če se nekdo pelje po notranjem pasu (kot se je ta s subarujem). Drugo pa je, če nekdo zapušča krožišče in se pomika (in to nakaže s smernikom) iz notranjega na zunanji pas. V tem primeru pa jaz sploh ne bi zapeljal v krožišče.

ne-ne-1.gif

Macola ima prav. Subarua bi moral počakat, ne pa da si izsilil prednost. Vsi, ki se vozijo v krožišču imajo prednost pred tabo.

Subaruja bi moral počakati - ker?

Če nisi opazil je Subaru na notranjem pasu - brez smernika, da bo menjal pas. Torej je zunanji "prost" - in na tega je Generik zapeljal.

Edino težavo pri Generikovi akciji vidim v tem, da se je pvse preveč zanesel, da bodo drugi svoje namere pokazali. Recimo z uporabo smernikov - ti se aktivirajo z ročko na levi strani volana - gor za nakazati nameravan premik v desno, dol za premik v levo.
In tudi če je vstop v krožišče malo "prejunaški", je še vedno v skladu s prometnimi pravili in nikakor ne opravičuje povračilnega ukrepa "izsiljevanja".

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Žal je tako,da si ga izsilil takoj ko si pripeljal v krožišče,subaru je bil ob tebi in ni mogel lepo na zunanji pas in lepo v izvoz.

Podobno se je meni naredilo ko mi je tako zapeljal šleper,če nebi ustavil bi šel pod kolesa.Bil sem tudi v mrtvem kotu in mi ni mgel opaziti !

Še eden.
uf-1.gif

In ne primerjaj šleparja inu avto. Mimogrede - šleperju je celo "dovoljeno", da "seka" krožišča - kaj mislite zakaj?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.687
3.292
113
Kolikor so nas učili mora tisti, ki je na notranjem pasu, če ne more varno na zunanjega odpeljati še en krog.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:

Še eden.
uf-1.gif

In ne primerjaj šleparja inu avto. Mimogrede - šleperju je celo "dovoljeno", da "seka" krožišča - kaj mislite zakaj?

Mogoče nisi dobro prebral moj post? Ja šlepar je dolg ane? Ampak da gre vseeno direk iz notranjega na izvoz brez žmigavcev ?

Kot sem napisal je problem tisti drugi pas,ker je obvezena vožna,če greš na drugem izvozu ven ! Potem pa dobiš na prvem nekoga,ki te izsili ! Me prav zanima,kolk jih čaka,da se ne vključi v rondo,če je nekdo na notranjem ??

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Verjetno je škoda mojega časa, ker ne boš razumel. Bom pa vseeno poskusil.

V konkretnem primeru Generik ni nobenega izsilil - Subaru se je pripeljal po notranjem pasu BREZ, da bi nakazal, da namerava na zunanji in potem ven. Torej je zunanji PROST.

Vse skupaj dobi drugačno podobo, če bi Subaru pravočasno (tj malo pred izvozom, kjer se je Generik vključil) vklopil desni žmigavec, kar bi jasno nakazalo, da misli iti na zunanji pas. Samo v tem primeru bi lahko govorili o tem, da je Generik nekoga izsilil.

Sedaj meni tudi postaja jasno zakaj pri nam krožišča ne delujejo - vsak si pravila razlaga po svoje. Eni bi kar čakali, drugi bi menjali pasove brez smernikov.
crazy1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik kdk pravi:
Pravilna uporaba krožišč od strani 8 naprej. Seveda ne bo škode, če si pogledate tudi ostalo.

Piše ..S tem, da se razvrstimo na notranji prometni pas,
omogočimo vključitev voznikom na naslednjih
priključkih

In tako pride nekdo iz uvoza bočno do tebe ravno takrat ko ti hočeš na zunanji pas in v izvoz??Potem pa ko je jači !!
grims-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Vozim z roko na volanu in s telefonom v drugi roki. Precej zabavno pri uporabi socialnih omrežij. Se še kdo strinja?

S katero držiš pa čik
rolleyes-1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Verjetno je škoda mojega časa, ker ne boš razumel. Bom pa vseeno poskusil.

V konkretnem primeru Generik ni nobenega izsilil - Subaru se je pripeljal po notranjem pasu BREZ, da bi nakazal, da namerava na zunanji in potem ven. Torej je zunanji PROST.

Vse skupaj dobi drugačno podobo, če bi Subaru pravočasno (tj malo pred izvozom, kjer se je Generik vključil) vklopil desni žmigavec, kar bi jasno nakazalo, da misli iti na zunanji pas. Samo v tem primeru bi lahko govorili o tem, da je Generik nekoga izsilil.

Sedaj meni tudi postaja jasno zakaj pri nam krožišča ne delujejo - vsak si pravila razlaga po svoje. Eni bi kar čakali, drugi bi menjali pasove brez smernikov.
crazy1.gif

Smernik moraš dati šele ko greš mimo prvega,potem imaš pa enih 20m max da te nekdo vidi da imaš žmigavec
grims-1.gif

Če mene vprašaš so tela pravila takšna,da se čimbolj zaletavajo
uf-1.gif

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
@Generik:
edina pravilna reakcija v tem primeru je ta, da v momentu ko ti seka pot, šaltaš v 2. in po pedalu s silo teže po "neprijatelju". Ko pa stopi iz avta in se začne še vsajat, pa še en mawashi geri po kanistru...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Takih primerov kot je tale:
AGGb65.gif

imam dnevno na cesti kar nekaj. Sicer res ne tako ekstremnih, da bi te izrival kot tole na posnetku, je pa večina takih, ko sekajo iz notranjega direkt na izvoz v krožnem. Vključno z policaji, ki naj bi bili vzor.

Tale iz zgornjega posnetka mi je potem še mahal, češ, kaj mi ni jasno.
stupid-1.gif

Sem original video pretvoril v gif, glavnina se vidi.

Zdaj pa - ali jaz delam kaj narobe in se moram naučiti voziti v krožiščih ali pa si tale v subaruju zasluži najmanj šamar?

menjaj za PAthfinder, LC, Patrol..se ti kaj takega ne bo nikoli zgodilo.
dodaš bull bar, pa če se zgodi tut škode ni.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Kolikor jaz vem, se najprej pomakneš na zunanji pas in iz zunanjega iz krožišča (pri tem seveda uporabiš smernik). Direktno iz notranjega ne greš nikoli ven, ker te potem en iz zunanjega bočno nasadi.
Direktno iz notranjega fizično ni mogoče zapeljat ven, vedno greš najprej na zunanjega. Razen če bi tega nekako preskočil ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Tule je težko sodit ker ne vemo stanja prej...lahko da je imel omenjani avto smernik in se je vključeval na desni pas, da bi lahko zavil desno. Ker si mu izsilil prednost tega ni mogel narediti..kar bi bil lahko vzrok da ti je mahal
grims-1.gif

Tako da...čemu tak razpket bi bilo zanimivo slišat še voznika subaruja.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Tole je tipično izsiljevanje + verjetno še smernika ni dal, pa brez pasu?
Jaz ne vem kaj dela Polcija, ko se denar valja po cestah samo kasirat je treba.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Po zunanjem vozim, včas notranji in ven, če ni gužva. Zakaj, prej sem vozil po pravilih in mi je en notr šu pa sem šel še en krog, ni se mi 1x zgodil, večkrat, od takrat se držim zunanjega, razen kjer to ni mogoče recimo Lesce (Bled, Jesenice, AC, Radovljica).