kako odstraniti silikon?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Imam steklo zasilikonizirano na železni okvir, zdaj bi pa rad to razstavil, če se le da brez razbijanja stekla. Se to da kako? Recimo, da se silikon z nečem zmehča in potem popusti? Obstaja kaj takega? Pa potem bi še očistil okvir tega silikona

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.983
6.213
113
blizu močvirne prestolnice
aplauz.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Morda bi pred uporabo olfa nožka poskusil še z TEKAPURSIL S, proizvajalec je TKK.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Imam steklo zasilikonizirano na železni okvir, zdaj bi pa rad to razstavil, če se le da brez razbijanja stekla. Se to da kako? Recimo, da se silikon z nečem zmehča in potem popusti? Obstaja kaj takega? Pa potem bi še očistil okvir tega silikona

stekla na avtomobilu se odrezejo z zico ...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
smo že premleli to temo malo pobrskaj nazaj po temah druče pa zavij v bauhaus pa boš našel zadevo ki jo iščeš
grims-1.gif

pozdrav.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
smo že premleli to temo malo pobrskaj nazaj po temah druče pa zavij v bauhaus pa boš našel zadevo ki jo iščeš
grims-1.gif

pozdrav.gif

pa če veš rešitev, nam prišparaj to iskanje, pa tuki še enkrat napiši rešitev...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
evo sem našel
aplauz.gif

kupiš v bauhausu
grims-1.gif

slovensko : odctranjevalec silikonskega kita
nemško : silicon entferner
pločevinka 250ml na piksni pa ti še piše KNAUF plava etiketa

najdeš pa jo tam na policah kjer imajo silikonske kite vsaj tako je v MB
Je zelo dobra stvar nanažeš z čopičem po kitu počakaš nekaj minut kit postane zelo mehki in ga odstraniš z lahkoto
to uporabljam za čiščenje tuš kadi ko menjem kabine in moram odstraniti ves silikon pa lahko postavim novo in ponovno zakitam
eto ti je to -upam da sem ti pomagal z nasvetom in da ne rabiš iskati te stare teme.

pozdrav.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ko smo že pri odstranjevalcih..a za pupreno (tako zasušeno) obstoja kaj za kupit?

Sicer z acetonom oz. triklorom gre nekako samo je pravo mučenje..jaz imam pa ena vrata vsa rumena od purpene (razbila se mi je pištola in brizgala v vrata)...pa bi rabil kaj bolj učinkovitega.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Purpeno načeloma zmehča acetona, ampak tole v večini primerov naredi le slabše (lepo razmažeš).

ČE ti kam po nesreči pade (itak vedno) počakaš da se strdi in potem odtrgaš. Če je površina dokaj nehrapava in po možnosti še prašna potem gre BP dol (tudi z lakiranega lesa itd).

Drugače ostane vedno pucpapir in barvanje!
evil.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.983
6.213
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
ko smo že pri odstranjevalcih..a za pupreno (tako zasušeno) obstoja kaj za kupit?

Sicer z acetonom oz. triklorom gre nekako samo je pravo mučenje..jaz imam pa ena vrata vsa rumena od purpene (razbila se mi je pištola in brizgala v vrata)...pa bi rabil kaj bolj učinkovitega.

Probaj z nitro razredčilom,
ne-ne-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
vrata so plastik fantastik...takod a se bojim da jih bom matiral na vsak način..a te rumenkaste lise so obupne za videt
frown-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kolikor jaz vem, obstaja samo odstranjevalec svežega purpena.
No, potem boš sedaj izvedel nekaj novega:

http://www.tkk.si/default.asp?id=930

Tekapursil, ki sem ga že predlagal (pa je videti da Spirita to ne zanima), pa je preskušen tudi za stare silikone in sem z njim že uspešno očistil ostanke silikona.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
@ vincent:: poskušaj še z Apursil-om, proizvajalca TKK. Če ne bo šlo, je še vedno zelo uporabno čistilo za druge stvari. Jaz ga uporabljam za odstranjevanje lepila nalepk in starih selotejpov.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
DOBIŠ ČISTILO ZA PURPEN PROIZVAJA GA HENKL TO TI ČISTILO ZA PIŠTOLE PURPEN DOBIŠ PA GA VSEPOVSOD KJER IMAJO PURPEN MA ČISTIL SEM ŽE Z NJIM DOSTI STVARI ČE IZUZAMEN PIŠTOLE SAMO JE DOBRO PREJ PROBATI NA METERIALU KI GA ČISTIŠ DA NI ČISTILO AGRESIVNO NA MATERIAL .

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno: