Kako odstraniti madež na pipi?

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Za odstranitev madeža ti ne vem povedati, poizkusi zgoraj omenjene metode, vendar po moje pride v poštev le zamenjava ročke.

Serviser od Unitasa mi je svetoval le mehko krpo in pa alkoholni kis za vlaganje proti kamnu in to je vsa umetnost.

Res pa je, da danes še tako eminentne fime šparajo in na določen trg pošiljajo robo, ki ni prve klase....

I

Izbrisan uporabnik #9334

Purol je osnovna polirna pasta za take primere in ni kemijsko prav nič agresiven. Mehansko pa, sicer je pa to tudi njegov namen.

Pri kromanih površinah je Purol pasta samo "prva pomoč". Kar pove, da je prišlo pri postopku galvanskega kromanja do napake!

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Saj je v redu, samo avtor naj reklamira pipo, ki ni solidno pokromana! Čistilo ni prav nič krivo.

Reklamirat pipo, ki je ob nakupu in še pol leta po tem bila brezhibna je noro. Kak lahko trdiš da čistilo ni prav nič krivo?
to je tak ko da bi z fleksom rezal proti oknu, potem pa reklamiral steklo, ker so gor pikice od fleksa. res si model

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ni res.

Kromirana površina ni samo zaradi izgleda, ampak tudi protikorozijska in mehanska zaščita. O dovoljenih tehnologijah in debelinah nanosov so sicer ISO standardi, ki točno predpisujejo zadevo!

Pipa ni bila brezhibna, kar se je pokazalo ob prvem stiku s čistilom in to se lahko dokaže, ker so standardi za to.
Te standarde smo nekoč že imeli in spoštovali, treba bi jih bilo uvesti še v domačo politiko, pa ne bi bili tam, kjer smo!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Aja, hotel sem napisati še to, da bi podobno poškodbo na dobrem in poštenem kromu dobil šele po nekaj minutah delovanja z zlatotopko. Ne pa z nekim čistilom na podlagi amonijaka.

Krom je zanič, zato reklamirati!

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Saj je v redu, samo avtor naj reklamira pipo, ki ni solidno pokromana! Čistilo ni prav nič krivo.

pozabi da ti priznajo reklamacijo
preberte si navodila za čiščenje preden se ga lotite
pa ja ni vse firma kriva ki dela pipe če babe čistijo z vsem kaj jom pride pod roko.

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Danes je moja draga čistila kopalnico in po nesreči zaprla pipo na umivalniku z rokavico na kateri je bil še detergent za čiščenje wc-ja. Na pipi se je naredil madež, ki se ga nikakor ne da odstraniti. Bi kdo vedel za kakšno rešitev razen nove pipe?

daj povej tip pipe
hansa ima servis v Limbužu pri MB da se vse zrihtati
menjava kartuše in ostalih tesnil 15 € tako da ne more ta ročka priti celo bogastvo

pozdrav.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

pa ja ni vse firma kriva ki dela pipe če babe čistijo z vsem kaj jom pride pod roko.

pozdrav.gif

V navodilih piše le (kar se tiče kemije čistil), da se je treba izogibat čistilom s kislino in grobim čistilom (zaradi mehanskih poškodb). To je vse. Kaj je v čistilu, ki je bilo uporabljeno, pa ne vem. Jaz b nesel nazaj in uveljavljal stvarno napako. Potem naj oni dokazjejjo,d a je z izdelkom vse v redu.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Vse te kromane pipe in podobne kopalniske zadeve taka cistila unicijo, pustite cistila cez noc pa boste videli rumene madeze kovine ki je izpod kromanega nanosa. To naredi pa solna kislina ki zgleda prodre cez krom. To je pac cist obcutljivo.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
ksz...

midva vse pipe(Grohe) čistiva z klorovimi čistili.pa se po 2 letih niti na eni ne pozna uporaba agresivnih čistil.pred tem ko je bilo stanovanje še v fazi prenove sva imela tiste poceni pipe iz baubaua pa so ravno tako zdržale čiščenje z varikino in ostalimi klorovimi čistili

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi: V navodilih piše le (kar se tiče kemije čistil), da se je treba izogibat čistilom s kislino in grobim čistilom (zaradi mehanskih poškodb). To je vse. Kaj je v čistilu, ki je bilo uporabljeno, pa ne vem. Jaz b nesel nazaj in uveljavljal stvarno napako. Potem naj oni dokazjejjo,d a je z izdelkom vse v redu.
In v omenjenem čistilu je velika vsebnost solne kisline...
Torej je res treba reklamirati pipo in ne kriviti Šampionke, kar sem predlagal včeraj.

Me pa preseneča, da se na tržišču pojavljajo izdelki te firme ( Hansa) tako vprašljive kvalitete, morda gre celo za kakšen kitajski ponaredek?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Veste, kromirana površina zdrži bp. 30 let v slanem okolju, kot je primorska z morjem vred naprimer. Če se gre pa za moderno ekonomijo, zdrži pa 3 mesece, ali pa še toliko ne.

Včasih si šel čez parkirplatz in gledal po Fordih, ki so se svetili in 101-kah, ki so se malo manj svetile - in bil čudne volje. Sploh, če je bila 101-ka tvoja!

Tale pipa tu je pa isto.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

pozdrav.gif

V navodilih piše le (kar se tiče kemije čistil), da se je treba izogibat čistilom s kislino in grobim čistilom (zaradi mehanskih poškodb). To je vse. Kaj je v čistilu, ki je bilo uporabljeno, pa ne vem. Jaz b nesel nazaj in uveljavljal stvarno napako. Potem naj oni dokazjejjo,d a je z izdelkom vse v redu.

ja ni v čistilih za klozet klor in kisline ?
pol pa še pohištva in druge stvari čisti z čistilom ki ni primetno za pohištvo -- tu ni garancije pa ti reči kaj češ

pozdrav.gif

i

Nazadnje urejeno:

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi: V navodilih piše le (kar se tiče kemije čistil), da se je treba izogibat čistilom s kislino in grobim čistilom (zaradi mehanskih poškodb). To je vse. Kaj je v čistilu, ki je bilo uporabljeno, pa ne vem. Jaz b nesel nazaj in uveljavljal stvarno napako. Potem naj oni dokazjejjo,d a je z izdelkom vse v redu.
Torej je res treba reklamirati pipo in ne kriviti Šampionke, kar sem predlagal včeraj.

Me pa preseneča, da se na tržišču pojavljajo izdelki te firme ( Hansa) tako vprašljive kvalitete, morda gre celo za kakšen kitajski ponaredek?

doma imam vse pipe hansa in nimam problemov z njimi je res dobra firma nimaš kaj
ženi pa sem takoj povedal z čem jih naj čisti in so še sedaj kot nove.
tudi mojim strankam povem način čiščenja -res pa je kot piše avtor -se je žena dotaknila pipe z rokavicami ki je bilo polno čistila za klozet. Mogoče je pa to čistilo hudičevo agresivno . za ponaredek pa verjetno ne gre če je orginal škatla serijska številka se da vse preveriti na zastopstvu Hanse v Limbuš pri MB-ju

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

pozdrav.gif

pol pa še pohištva in druge stvari čisti z čistilom ki ni primetno za pohištvo -- tu ni garancije pa ti reči kaj češ

pozdrav.gif

i

Ne *****. Ne vem, kj je noter, zato sem pa napisal, kar sem. Če v čistilu ni kisline, je načeloma kriva pipa. Če je kislina, načeloma ni kriva pipa, ampak čistilo. OP naj pač pogleda kaj je v čistilu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:

Če JE kislina, potem ni bilo čiščeno v skladu z navodili in je kriv uporabnik (in čsitilo), ne pipa.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

pozdrav.gif

pozdrav.gif

i

Ne *****. Ne vem, kj je noter, zato sem pa napisal, kar sem. Če v čistilu ni kisline, je načeloma kriva pipa. Če je kislina, načeloma ni kriva pipa, ampak čistilo. OP naj pač pogleda kaj je v čistilu.

ti ne *****
če ne veš kaj je notri pa ne žvekaj da je treba pipo reklamirati

pozdrav.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

pozdrav.gif

pozdrav.gif

i

ti ne *****
če ne veš kaj je notri pa ne žvekaj da je treba pipo reklamirati

pozdrav.gif
Nisem rekel, da je treba pipo preklamirat, ampak je smiselno uveljavljat stvarno napako če v čistilu ni kisline.
To, kaj je v čistilu, naj sam pogleda in temu primerno ukrepa. Samo obe opciji sem mu dal.

EDIT: vidim, da sem v osnovi na začetku napisal nerazumljivo. Skratka, uveljavljanje stvarne napake ja, ampak le, če ni bilo kisline v čistilu.

Nazadnje urejeno:

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Si probal s čim očistit?Men deluje kot da bi čistilo razžiralo črno rokavico, od te je pa ostala barva na ročki:?